StoryEditorOCM
4 kantunaNEMOJ DA SE OLADI

Komunalni redari skočili na noge i demantiraju PU zadarsku: Grad nije dao veteranima dozvolu da peku janjce na Voštarnici! Ali ipak se peku...

Piše I. N.
15. lipnja 2024. - 13:39

Šest janjaca u mobilnoj pečenjari na Voštarnici digli su u subotu na noge komunalne službe Grada Zadra.

- Komunalno redarstvo je evidentiralo da za lokaciju u ulici Grigora Viteza Grad Zadar nije izdao nikakvu suglasnost, ni za korištenje javne površine (UO za gospodarenje gradskom imovinom) ni za manifestaciju (UO za gospodarstvo obrtništvo i razvitak otoka). Zaključak gradonačelnika je donesen za privremeno korištenje javne površine na Obali kneza Branimira u sklopu akcije čišćenja podmorja - kaže Robertino Dujela, demantirajući navode iz PU zadarske da je Grad Zadar odobrio udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Zadarske županije korištenje javne površine za pečenje janjaca na Voštarnici.

image

Zaključak gradonačelnika Dukića što je veteranima uistinu dozvoljeno

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija

- Komunalni redari postupaju na terenu. Površina na kojoj se nalazi mobilna pečenjara je u privatnom vlasništvu stanara. Ona je zatvorena, ali nije uklonjena. Postupanje u ovakvim situacijama, kad je riječ o privatnoj površini, ima isključivo Državni inspektorat - dodaje gradski pročelnik za komunalne djelatnosti, priloživši potvrdu gradonačelnika Dukića iz koje je razvidno da veterani nemaju dozvolu za ono što rade ispred prostorija udruge na Voštarnici.

- Pečenjara je i dalje tu. Iz nje se i dalje dimi. Neće ni otići dok se janjci ne ispeku, a već se priprema nastavak. Naime, počeli su montirati opremu s razglasom, očekujemo "koncert" sve do večeras... Meni je kuća od jutros puna dima, ne mogu disati, a dok se nadležne službe sjete postupati, oni će svoje janjce ispeći i nikome ništa. Čemu služe, zašto ih plaćamo, kad nikome ne koriste. Zapravo pomažu kršetiljima da se lakše izvuku - kaže nam očajna građanka koja nam je jutros i poslala prve fotografije mobilne pečenjare u susjedstvu pitajući se je li na Voštarnici u tijeku narušavanje javnog rada i mira i hoće li netko zbog toga reagirati. Recimo policija, koja je jutros tamo bila i sve lijepo "blagoslovila".

image

Mobilna pečenjara na Voštarnici

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija

I tako to završava: i vuk sit i sve ovce na broju. Dobro, ovaca će u ovom slučaju biti sigurno nešto manje na broju, no vukovi će i dalje nastaviti po svome. Pitaju za prst, a odgrizu ti cijelu ruku. Zato što mogu i što ih nije previše briga što drugi građani misle o tome, a bogme ni one koji bi vukove trebali rastjerati. 

Možda je sad malo jasnije zašto nam grad izgleda kakao izgleda. Jedan problem, deset nadležnosti, a čopor vukova kruži, po cijeli dan, po cijelu noć. 

A dok se ovi sjete tko je tu i za što odgovoran, janjetina se debelo ohladi... 

15. lipanj 2024 13:39