StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: DODIJELJENO 490.000 KUNA ZA KONKURENTNOST U TURIZMU

Izgradit ćemo 10 bazena, obogatiti kuće za odmor i obnoviti jedrenjak za krstarenje!

Piše Iva Ivanac
6. srpnja 2017. - 16:28
razvojna_agencija10-060717

Agencija za razvoj Zadarske županije Zadra Nova u četvrtak je u svojim prostorijama dvanaestorici poduzetnika putem natječaja Ministarstva turizma "Konkurentnost turističkog gospodarstva" dodijelilo 490 tisuća kuna bespovratnih sredstava.

Odobrena sredstva poduzetnici će iskoristiti za financiranje deset bazena, rekonstrukciju broda za krstarenje i obogaćivanje ponude dodatnim sadržajem kuće za odmor.

- Skupila sam hrabrosti i konačno se odlučila na gradnju bazena na svome imanju, a moram priznati da su me gosti najviše potaknuli na to – govori Karmela Biloglav koja je vlasnica imanja u Lici na kojem se nalaze dvije vikendice. Na svom imanju veličine pet hektara Karmela uz dvije kuće ima košarkaško i nogometno igralište te boćalište, a u skoroj budućnosti imat će i bazen koji će joj dodatno produžiti trajanje turističke sezone.

Uz financiranje bazena bespovratna sredstva mogla su se "dobiti" i za obnovu i rekonstrukciju malih plovećih hotela u turističke svrhe. Tako je obitelj Ivice Benića iz Zadra stvorila pravi biznis od starog jedrenjaka koji nosi naziv "Dolin".

- Suprug se ispitivao o bespovratnim sredstvima kako bi dodatno uložio novce i opremio brod i tako je došao do Zadra Nove. Naš brod služi za sedmodnevna krstarenja Jadranom, a tura na kojoj krstari je Zadar–Trogir–Dubrovnik. Na jedrenjaku se nalazi pet kabina za ukupno deset gostiju – rekla nam je Anita Benić, supruga vlasnika broda.

Ravnateljica razvojne agencije Zadra Nova Sanja Peričić istaknukla je da agencija stoji na raspolaganju svim korisnicima bespovratnih sredstava do finalizacije njihovih projekata.

- Pozivamo sve dosadašnje korisnike da upoznaju svoje susjede i prijatelje na koje sve načine mogu dobiti novce kako bi oplemenili turističku ponudu Zadarske županije. Drago nam je što ste dobili ova sredstva i što je agencija mogla pomoći makar jednim malim dijelom – rekla je Peričić.

02. lipanj 2024 14:54