StoryEditorOCM
4 kantunaNIJE NEGO

Ivan Mijolović odgovara Eniu Meštroviću. Evo što kaže o tajnim ugovorima, plaćama zaposlenicima i struci u klubu

Piše D. Žura
23. srpnja 2021. - 13:41

Nakon otvorenog pisma Enia Meštovića, odgovore smo potražili kod Ivana Mijolovića, predsjednika Nadzornog odbora KK Zadar. 

- Ne bih previše želio širiti temu jer za to doista nema potrebe, ali mogu potvrditi kako je doista održan sastanak kojem su nazočili uz predstavnike spomenute liste i gospoda Daniel Radeta i Ante Rubeša, kao i predstavnici navijačke Udruge Tornado. Jasno smo odgovorili na sva postavljena pitanja, a nemamo pravo miješati se u neka razmišljanja koja iščitavam iz priopćenja jer riječ je o stavu potpisnika što je posve legitimno – započeo je Mijolović i nastavio.

- Na izravan upit o struci rečeno je svima nazočnima kako su gospodin Željko Žilavec (direktor KK Zadar) i Branimir Longin (team manager), najprije po zakonskim obvezama čiji je rok isticao do 30. lipnja odradili aktivne ugovore. I sve prijedloge oko toga tko će ostati ili otići poslani su Nadzornom odboru, znači ne jednom članu nego svima. Na nama je bilo da to prihvatimo ili odbacimo, jer smo dobili povjerenje Grada koji je većinski vlasnik kluba.

Nadalje, istoga dana potpisali smo ugovor s novim trenerom Ivanom Perinčićem, koji je i prije zaključivanja novog ugovora, kao pomoćni trener koordinirao s prije spomenutim djelatnicima kluba. I od onoga trenutka kad je preuzeo ulogu prvog trenera sva pitanja oko igrača i suradnika prešla su posve u njegove ruke. Kao i ranije, NO je donosio konačnu odluku i tako će uvijek biti, dakle, pojedinac ništa ne odlučuje – kazao je Mijolović, istaknuvši kako Žilavec i Longin i dalje odrađuju sve administrativne poslove oko novih ugovora s igračima.

Hoćete li ugovore staviti pred javnost?

- U svakom ugovoru stoji detalj koji kaže kako su oni poslovna tajna i KK Zadar se ni po čemu ne razlikuje od drugih klubova u Hrvatskoj, kad je o tome riječ. Nadalje, direktor KK Zadar je izvješće o radu, u kojem je i financijsko stanje, iznosio pred Gradskim vijećem, što je, uostalom, javno objavljeno.

Od kluba se traže i podaci o plaćama zaposlenika, može li ih nezavisna lista Konji dobiti na uvid?

- Sigurno da mogu, ali isključivo kao sistematizaciju radnih mjesta i koeficijente koji se odnose na njih. Međutim, prema Zakonu o zaštiti poslovnih podataka, u ovom slučaju zaposlenika KK Zadar, ne možemo udovoljiti, odnosno, istaknuti imena zaposlenih. Uglavnom u pisanom obliku ide istaknuta sistematizacija. I još jednom moram ponoviti kako su svi podaci iz poslovanja iskazani kroz godišnje izvješće i svi gradski vijećnici, jednako kao i javnost, su taj dokument vidjeli – zaključio je Mijolović.

25. travanj 2024 12:31