StoryEditorOCM
4 kantunaOSLOBOĐENA OPTUŽBI

Irena Ćosić: ‘Očekivala sam ovakvu presudu. Zadar je moja zatvorena životna stranica. Sad radim i živim u novom okruženju gdje sam dobro prihvaćena‘

Piše B.S.
24. prosinca 2021. - 14:35

- Očekivala sam ovakvu presudu jer sam znala da nije bilo nikakvih protuzakonitih radnji koje su mi pripisivali u optužnici. Uostalom tako je bilo i kroz cijeli moj radni vijek od 23 godine koji sam provela u Zadru radeći pošteno i pravično. I dan danas se provjeravaju sve investicije koje sam godinama vodila. Sigurna sam u njihovu potpunu regularnost i točnost i na to sam ponosna. Zadar je moja zatvorena životna stranica i sad radim i živim u sasvim novom okruženju gdje sam dobro prihvaćena - izjavila je bivša ravnateljica zadarske Zračne luke Irena Ćosić nakon što je oslobođena optužbe da je osigurala imovinsku korist udruzi ‘Novi put svile‘.

Ćosić se s 74-godišnjom Jasnom Vukas teretila za počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave, odnosno da su od 17. ožujka do 8. kolovoza 2017. bile u međusobnom dogovoru, da Udruzi Jasne Vukas "Novi put svile" za kulturnu suradnje s Kinom, uplate novac. Ćosić je prema optužnici naložila računovodstvu isplate na račun udruge u novčanom iznosu od ukupno 75.000 kuna.

01. svibanj 2024 04:09