StoryEditorOCM
Svijetnezapamćeni napad

Snimke s GoPro kamera pokazuju kako su hamasovci upali u Izrael, pogledajte što se događa nakon probijanja prve ograde

Piše VIJESTI SD
18. listopada 2023. - 22:17

Niz videozapisa objavljenih ranije ovog tjedna, snimljenih GoPro kamerama Hamasovih naoružanih napadača, pokazuje kako je teroristička skupina probila sofisticirane izraelske granične barijere s Gazom.

Isječke je u ponedjeljak objavila grupa South First Responders na Telegramu, prenosi The Times of Israel.

Snimke prikazuju teroriste Hamasa kako dolaze do izraelske sigurnosne barijere, neki na motociklima, prije nego što probuše rupu u ogradi.

Nakon što su probili prvu ogradu, teroristi nastavljaju kroz tampon-zonu Izraela sve dok ne stignu do već oštećenog dijela druge ograde.

Ulazak u naselje

Nakon što su probili drugu ogradu i ušli u Izrael, sljedeća snimka pokazuje kako teroristi probijaju rupu u zidu koji okružuje kibuc Kerem Shalom, na granici s južnim dijelom Pojasa Gaze, i ulaze u naselje.

U daljnjim isječcima se može vidjeti kako teroristi nasumično otvaraju vatru na kuće i upuštaju se u bitke s lokalnim osiguranjem. 

Podsjetimo, palestinski islamistički pokret Hamas je 7. listopada izveo nezapamćeni napad na Izrael. U ovom napadu poginulo je više od 1400 ljudi na izraelskoj strani, a 199 je oteto. Izrael je uzvratio protuudarom u kojem je stradao velik broj Palestinaca. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 03:48