StoryEditorOCM
Svijetpouzdani saveznik

Sjeverna Koreja pomaže Rusiji, Kim Jong Un naredio masovnu proizvodnju oružja za gađanje ciljeva u SAD-u

Piše vijesti sd
10. kolovoza 2023. - 08:11

SAD vjeruje da Sjeverna Koreja prodaje oružje Rusiji za svoju invaziju na Ukrajinu. Pjongjang negira, ali se čvrsto svrstava uz Moskvu. Kim Jong Un rekao je sjevernokorejskim tvornicama oružja da povećaju proizvodnju, u sklopu nastojanja da poboljšaju obrambene sposobnosti zemlje, javljaju državni mediji, prenosi Jutarnji list.

Ova informacija dolazi tek nekoliko dana nakon što je Sjevernu Koreju posjetio ruski ministar obrane Sergej Šojgu. Kim Jong Un pregledao je tvornice streljiva krajem prošlog tjedna, promatrajući proizvodnju krstarećih raketa, letjelica i raketnih bacača, objavila je novinska agencija KCNA.

image

Kim Jong Un povukao je poteze nakon sastanka sa Sergejem  Shojguom  

Afp

Kim je pozvao na masovnu proizvodnju "različitih vrsta najsuvremenijeg strateškog oružja... i tako dao veliki doprinos stvaranju revolucije u razvoju novog strateškog oružja našeg stila", navodi KCNA..

Podsjećamo, prošli se tjedan u Pjongjangu održala velika vojna paradu gdje su mu se pridružili Sergej Šojgu i dužnosnik kineske vladajuće stranke, gdje je Kim Jong Un prikazao i nove projektile napravljene za gađanje ciljeva u SAD-u i Južnoj Koreji.

image

Sjeverna Koreja razvija projektile za gađanje ciljeva u SAD-u i Južnoj Koreji (ilustracija)

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:02