StoryEditorOCM
Svijetkaje se

Priznao ubojstvo mladog Hrvata u Münchenu: ‘Konzumirao sam loš LSD trip, postao sam paranoičan, čuo sam glasove...‘

Piše Vijesti SD
26. siječnja 2024. - 15:22

Na Zemaljskom sudu u Münchenu počelo je suđenje 24-godišnjem Kerimu P., kojem se sudi za ubojstvo 25-godišnjeg Hrvata Stjepana J. u listopadu 2022. godine.

Zločin se dogodio na Karl-Marx-Ringu u Neuperlachu. Državljanin BiH Kerim P. (24) priznao je zločin.

– Jako mi je žao zbog svega, rekao je Kerim P. na sudu u Münchenu i priznao sve što mu se stavlja na teret.

Kako je Fenix-magazin.de već ranije pisao,  Stjepan J. je izboden nožem, a počinitelj je danas 24-godišnji Kerim P. podrijetlom iz BiH.

Prvog dana suđenja je ustanovljeno kako se ubojstvo dogodilo bez ikakvog razloga.

Stjepan se nalazio u društvu koje je igralo stolni tenis. Mladići između 18 i 25 godina su najprije zajedno pili pivo na obližnjem kiosku, a potom su igrali stolni tenis u parku na Karl-Marx-Ringu, na uglu Peschelanger na periferiji München-Neuperlacha.

Park sadrži skate park, košarkaške koševe i stol za stolni tenis. Mladići su igrali stolni tenis, pili pivo i razgovarali. Kasnija žrtva i počinitelj, državljanin BiH su se poznavali od ranije, a već su se nekoliko puta susretali.

Tijekom večeri došlo je do svađe između tada 22-godišnjaka i Stjepana J.  zbog boce pive koja je Stjepanu ispala iz ruke. Svađa je postajala sve žešća i osobnija. Ostala četiri člana tog stolnoteniskog društva kasnije su posvjedočila da su se dvojica mladića vrijeđala prije nego je 22-godišnjak izvadio oštri predmet i postao nasilan.

Kerim P. je više puta nožem ubo svoju žrtvu. Osim Stjepana, ozlijedio je i Marija M., koji je bio s njima. Tek kada su Mario M. i ostali počeli bježati, Kerim je spustio nož.

Stjepan je pao na tlo, četvorica mladića koji imaju od 18 do 19 godina su pobjegla, kao i počinitelj.

Stjepan J. je umro sam u mraku točno ispod košarkaškog koša.

Rođak ubijenog Omišanina (25) opisao detalje kobne večeri u Münchenu: ‘Umirao je sam u parku, prijatelji su se razbježali... Postoje fotografije‘

Ozlijeđenom Mariju M. je već isplaćena odšteta od 5.000 eura, a odšteta je ponuđena i obitelji ubijenog Stjepana, no oni su to odbili.

Tijekom suđenja, Kerim P. je izjavio da se kaje zbog svega što se dogodilo.

– Sve se dogodilo u trenutku i jako mi je krivo zbog toga, rekao je Kerim P.

Prema onomu što je rečeno u sudnici, Kerim vjerojatno nije znao što čini u trenutku zločina. Navodno je patio od paranoje. Kako je sam rekao, pet mjeseci prije ubojstva konzumirao je “loš LSD trip” zbog čega je postao paranoičan.

– U nekim trenutcima sam čuo glasove. Glas s radija u vozilu bi odjednom razgovarao sa mnom osobno. To mi se događalo nekoliko puta, rekao je Kerim P. koji od 2015. godine odlazi terapiju, kada je zbog nasilnog ponašanja počeo uzimati antipsihotike i antidepresive.

Na suđenju je bila i obitelj ubijenog Stjepana. Stjepanova sestra je kazala kako ne želi čuti ispriku optuženog 23-godišnjaka.

– Njegova isprika i kajanje nam neće vratiti Stjepana. Bio je divna osoba. Cijela obitelj pati i nikada nećemo moći preboljeti njegovu smrt, rekla je sestra ubijenog Stjepana.

Izricanje presude planirano je za 13. ožujka, piše Fenix-magazin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 22:58