StoryEditorOCM
SvijetPlaćanje u naturi

Novi trend: Povoljni najam stanova u Njemačkoj, ali samo za djevojke; Jedan od uvjeta je i zajedničko tuširanje

Piše vijesti sd
22. prosinca 2023. - 11:20
Neki berlinski stanodavci očekuju razgolićene podstanarke, sklone zajedničkom tuširanju i spavanju (ilustracija)Afp

Zbog ekonomske krize mnogim podstanarima u Njemačkoj sve je teže plaćati najam. To su prepoznali i neki stanodavci pa su se na internetskim oglasnicima počeli pojavljivati s "posebnim ponudama", jeftinijim najamninama u zamjenu za seks.

Pojedini korisnici stranice "wg-gesucht" nude u najam sobu ili zajedničko korištenje stana za samo 10 eura po danu ili po jako povoljnim cijenama. No, prijaviti se mogu samo žene, a uvjet za tako jeftini najam je seks uz obostrani pristanak te mogućnost da vlasnik stana može ući u kupaonicu dok se žena kupa.

Postoji oglas "Wg-gesucht" "Poly-Fun-WG (samo za djevojke)" gdje žena koja želi može iznajmiti sobu za deset eura po danu u berlinskom Friedrichshainu-Kreuzbergu, piše Fenix-magazin.

– Bok, budući da sam odsutan, nudim svoju sobu u svom stanu za dvije osobe u podnajam. Podstanar mora nužno biti ženskog spola, piše u oglasu.

image

Najamnina u eurima ne iznosi puno, ali dodatna davanja mogu biti prevelika

/Shutterstock

U zajedničkom stanu postoji "želja" za nekoliko ljubavnih i smislenih odnosa uz pristanak svih uključenih.

– Hodanje gola po stanu ili ulazak u kupaonicu dok se druga osoba kupa ili tušira ne bi trebao biti problem, zaključuje se u oglasu.

Pošalji svoj mi foto

Oglas pod nazivom " FKK WG" u berlinskom Simon-Dach-Kiezu nudi lokaciju s koje se "sve može stići pješice za samo nekoliko minuta", također za deset eura dnevno.

Uvjet je da se kod kuće razgolitite i povremeno izdržite pogled na golog vlasnika stana. Vlasnik želi da se njegova stanarka osjeća "kao kod kuće", to jest da ga pusti u kupaonicu dok se tušira.

U oglasu stoji napomena kako vlasnik prije nego iznajmi stan želi vidjeti fotografije pa mu kandidatkinje najprije trebaju poslati fotografiju.

– Ako mi se svidite, možda vam kažem svoje pravo ime i pošaljem nekoliko fotografija, stoji u oglasu.

Svakome tko prođe selekcijski proces ponudit će se smještaj u Frankfurter Allee u Berlinu za samo 390 eura mjesečno.

O ovim neobičnim oglasima i ponudi pisao je i njemački Focus.de uz napomenu da je redakcijski tim oglase prijavio platformi wg-gesucht, piše Fenix-magazin.

Slična pojava povezana s krizom, umanjenje najamnine u zamjenu za seksualne usluge, primijećena je prije nekoliko mjeseci u Engleskoj. Treba vidjeti hoće li prijava administratoru dokinuti ovakve nemoralne ponude ili će sve biti prepušteno "tržištu".

image

Nije poznato hoće li se u istragu oglasa uključiti i policija (ilustracija)

/Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 03:25