StoryEditorOCM
Svijetizgubio ravnotežu

Nesreća u Njemačkoj umalo završila tragedijom: Hrvata vukao vlak, spasili ga putnici

Piše Vijesti SD
6. srpnja 2023. - 22:52
Hannover, Germany, March 8., 2020Female policewoman and her male colleague in yellow high-visibility vests in front of a police car with blue light switched onIlustracija/Shutterstock

U subotu, 1. srpnja 2023., oko 19.40 sati, službenik Njemačke željeznice (Deutsche Bahn) obavijestio je Inspektorat savezne policije Magdeburga (Saska-Anhalt) o nesreći na peronu dva na glavnom kolodvoru u Magdeburgu.

Na mjesto događaja odmah je izašla patrola koja je obaviještena, a naknadne policijske mjere podržale su i ostale hitne službe, rečeno je iz policije.

Prema prvim saznanjima, hrvatski državljanin prvo je sjeo na rub perona i klatio se nogama po pruzi. Zaposlenik Deutsche Bahna razgovarao je s njim osobom i zamolio ga da odmah napusti opasno područje. Odjednom je 42-godišnjak skočio na tračnice te se ponovnim skokom pokušao vratiti na peron prije nego je nadolazeći vlak ušao u stanicu, piše Fenix magazin.

Međutim, izgubio je ravnotežu, i pao između perona i vlaka. Vlak ga je zakačio i vukao ga nekoliko metara. Hrabri putnici su se snašli u situaciji i izvukli tog čovjeka iz opasne zone. Bio je pri svijesti i reagirao je.

Savezni policajci koji su stigli na lice mjesta odmah su pozvali Hitnu pomoć. Nakon ukazane prve pomoći, ozlijeđeni muškarac je prebačen u obližnju bolnicu na daljnju medicinsku skrb. Savezna policija još jednom upozorava građane da su ovakve neodgovorne radnje opasne po život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:21