StoryEditorOCM
Svijetjede se sirovo

Muškarac se ugušio konzumirajući poznatu lokalnu deliciju; dojurila je hitna, ali nije mu bilo spasa

Piše Vijesti SD
25. listopada 2023. - 12:48

Jedan 82-godišnji muškarac u Južnoj Koreji imao je srčani udar nakon što se počeo gušiti komadom "žive hobotnice" ili san-nakji, lokalne delicije koja se sastoji od svježe odsječenih i još uvijek migoljivih pipaka.

Vlasti vatrogasne postaje u Gwangjuu, gradu u blizini južnog vrha zemlje, primile su izvješće u ponedjeljak ujutro da je komad san-nakjia zapeo u grlu čovjeka.

Kad su hitne službe stigle na lice mjesta, čovjek je imao srčani zastoj, a oni su izvršili oživljavanje, rekao je dužnosnik. No bilo je neuspješno. 

San-nakji se odnosi na malu hobotnicu koja se nareže i poslužuje sirova, a često se jede u obalnim područjima Južne Koreje ili na lokalnim tržnicama.

Riječ o jednom od najopasnijih jela na svijetu. Nakji je vrsta male hobotnice koja se služi u korejskim restoranima i ribarnicama. Pipci hobotnice uklanjaju se dok je još uvijek živa, tako da se njezini mali udovi još uvijek kreću na vašem tanjuru kao hrpa crva, piše CNN, a prenosi Dnevnik.hr.

Opasni dio dolazi kada osoba pokuša progutati jedan pipak jer se on može zalijepiti za obraze ili grlo, pri čemu je opasnost od gušenja poprilično velika. Svake godine san-nakji ubije oko šest ljudi u Koreji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 08:28