StoryEditorOCM
Svijetnije kod nas!

Ministar financija ostao bez vozačke zbog prebrze vožnje: ‘Žurio je na sastanak, žao mu je i ispričava se!‘

Piše vijesti sd
10. siječnja 2024. - 07:03

Austrijskom ministru financija Magnusu Brunneru oduzeta je vozačka dozvola na mjesec dana zbog toga što je ministarskim automobilom prekoračio brzinu, priopćili su  iz Brunnerovog ministarstva.

BMW-om se kretao 50 kilometara na sat brže od ograničenja na cesti na kojoj je ograničenje brzine 80 kilometara na sat. Prekršaj je napravio u blizini grada Dornbirn koji se nalazi u njegovoj rodnoj pokrajini Vorarlberg. Policija ga je zaustavila nakon što je počinio prekršaj.

"Na putu na privatni sastanak ministar nije primijetio privremeno ograničenje brzine. Žali zbog toga i ispričava se", priopćili su iz Ministarstva financija Austrije.

Iako austrijski ministri imaju službene vozače, dopušteno im je da sami voze službeni automobil ukoliko ga koriste u privatnu svrhu. Ovo nije prvi put da je Brunner imao probleme u prometu.

Prije godinu dana završio je u bolnici s ozljedom glave nakon nesreće na električnom romobilu u Beču. Kao razlog za ovu nesreću je naveo kako nije bio dovoljno pažljiv u trenutku skretanja na romobilu, prenosi agencija Reuters.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 21:48