StoryEditorOCM
Svijetstrašan prizor

Manijak divljački pretukao ženu, sve je snimio mobitelom, nevjerojatno je što joj je učinio

Piše Vijesti SD
17. kolovoza 2023. - 13:02

Majka iz Lancashirea, koju je nasilni partner toliko pretukao da joj je lice ostalo neprepoznatljivo, podijelila je stravičnu sliku svojih ozljeda, piše Jutarnji list.

Žena, koja želi ostati anonimna, završila je s ozljedom mozga i slomljenom čeljusti nakon što ju je pretukao Karl Machin (44), manijak koji je divljački napad snimio mobitelom.

Također ima oštećenje živaca i tkiva na licu što je utjecalo na njezin osmijeh, zaradila je modrice na oba oka kao i one na nogama, rebrima i leđima.

Pri napadu je izgubila nekoliko zuba, dobila je potres mozga, a Machin joj je slomio orbitalno dno lijeve očne duplje, zbog čega joj se kapak nije pravilno zatvorio i spustio se.

Žrtva je posebno zatražila od policije Lancashirea da objavi fotografiju njezinih ozljeda kako bi pokazala težinu napada i potaknula druge žene, koje su možda u nasilnim vezama, da progovore.

Njezine su ozljede bile toliko teške da je jedan od policajaca koji su bili na mjestu događaja 4. prosinca, kada ju je vidio, pomislio da je krv u njezinoj kosi zapravo crvena kosa.

Machin iz Blackpoola priznao je nanošenje teških tjelesnih ozljeda s namjerom te je osuđen na sedam godina i dva mjeseca zatvora. Izrečena mu je i zabrana prilaska na 10 godina.

image

Karl Machin

Profimedia

Žena je sada prvi put progovorila o napadu i rekla da pati od noćnih mora i napadaja panike zbog onoga što se dogodilo.

‘Iako sam zadobila značajne fizičke ozljede, emocionalna i psihička šteta za mene je jednako užasna‘, rekla je.

‘Trauma i psihička patnja koje mi je ovo prouzročilo su nemjerljivi. Patim od noćnih mora, imam reakcije na traumu poput tjeskobe i vrlo uznemirujućih napada panike. Nervozna sam u velikim gužvama i ne volim biti u zatvorenim prostorima, pogotovo s muškarcima u blizini.

‘Na rubu sam i osjećam se izloženo i nesigurno, uvijek gledam preko ramena u slučaju da je netko iza mene tko bi me mogao povrijediti. Bojim se zaspati zbog noćnih mora jer čak i u snu proživljavam ono što mi se dogodilo. Nemam stvarnu predodžbu o stvarnom emocionalnom utjecaju napada i moram biti realna jer bi mogao ostaviti doživotne posljedice na moje samopouzdanje i poštovanje. Ali trudim se i dajem sve od sebe da vratim nešto od starog sebe. Međutim, osjećam da su mi ukrali sigurnost i duševni mir.

‘Osjećam da više nisam sigurna u svom domu, budući da je sada umrljan i zagađen traumatičnim sjećanjima na ono što se u njemu dogodilo. Konačno, sada moram pokušati ponovno izgraditi sebe i svoj život i pokušati se pomiriti s činjenicom da više nikada neću biti ista osoba kakva sam bila. Neopozivo sam se promijenio i osjećam da su mi neki od najboljih dijelova mene oduzeti i izbrisani, kazala je.

image

Žrtva nasilnika

Profimedia

Detektivka Jo Clement pohvalila je ženu što je istupila i rekla kako se nada da će to potaknuti druge žene, koje su možda u nasilnim vezama, da progovore.

‘Karl Machin podvrgnuo je svoju žrtvu brutalnom, ozbiljnom napadu koji joj je promijenio život koji joj je ostavio ne samo užasne ozljede, već i trajnu psihičku štetu. On je očito izrazito nasilna osoba i pozdravljam i zatvorsku kaznu i zabranu prilaska koju je odredio sud. Željela bih pohvaliti žrtvu što je imala hrabrosti progovoriti o tome što joj se dogodilo i bila spremna proći kroz sudski proces. Nadam se da će njezina hrabrost drugim ženama koje bi mogle biti u nasilnim ili zlostavljačkim vezama dati samopouzdanje da istupe i prijave policiji na sigurnom znajući da ćemo istražiti profesionalno i pažljivo te da ćemo nastojati izvesti počinitelje pred sud i dobiti pravda za žrtve, piše Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 22:19