StoryEditorOCM
Svijetdrama na otoku

Katastrofalni uragan stiže na Jamajku, mrtvi se već broje: ‘Budite na sigurnom, bit će razorno!‘

Piše PSD.
3. srpnja 2024. - 18:39

Michael Brennan, direktor Nacionalnog centra za uragane, u srijedu popodne izvijestio je o uraganu Beryl i najnovijim poznatim informacijama o njemu, prenosi BBC.

U sljedećih nekoliko sati, kaže, na Jamajci se očekuju razorni vjetrovi uraganske snage, koji bi mogli doseći brzinu do 249 kilometara na sat, piše Jutarnji list. 

- Svi stanovnici Jamajke moraju biti na sigurnom mjestu i spremni tamo ostati barem sljedećih 12 sati - upozorio je Brennan, a prenosi britanski javni servis.

Otprilike 30 centimetara kiše očekuje se na nekim područjima te otočne države, što bi moglo uzrokovati poplave i klizišta. Iste opasnosti slijede i na Kajmanskim otocima tijekom noći na četvrtak i u jutarnjim satima, tvrdi Brennan, dok će na poluotoku Yucatán od četvrtka na snazi biti upozorenja za uragan.

Očekuje se da će uragan Beryl u sjeveroistočnom Meksiku i na obali Teksasa tijekom vikenda pasti u kategoriju tropske oluje, s mogućnošću da do nedjelje ponovno ojača u uragan. Stanovnici Teksasa upozoreni su da prate novosti.

Očekuje se da će jezgra uragana Beryl uskoro proći blizu južnog dijela Jamajke, uz udare kategorije tri ili četiri. Direktor Nacionalnog centra za uragane izrazio je veliku zabrinutost zbog potencijalno opasnih poplava, piše BBC.

image
Victor Gonzalez/Afp
image
Handout/Afp
image
Victor Gonzalez/Afp
image
Victor Gonzalez/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 18:42