StoryEditorOCM
Svijetnastavak ofenzive

Izvanredno obraćanje ukrajinskog generala, otkrio koliko su ruskog teritorija zauzeli: ‘Rusi znaju koji je naš cilj‘

Piše D. R./JL
27. kolovoza 2024. - 13:47

Ukrajinski general Oleksandr Sirski objavio je da se ukrajinska ofenziva u Kursku nastavlja. Vrhovni zapovjednik kaže da ukrajinske trupe kontroliraju 1294 četvorna kilometra ruskog teritorija i 100 naselja. Zarobljena su 594 ruska vojnika.

Sirskij se javnosti obratio na državnoj televiziji i objasnio kako je jedan od ciljeva ukrajinskog upada u Kursk bio ‘odvratiti značajan broj neprijateljskih trupa s drugih područja‘, kao što su Pokrovsk i Kurakove u Donbasu, prenosi Jutarnji list.

- To smo uspješno napravili! Rusi su od početka svjesni koji je naš cilj i sada na područje Pokrovska gomila borbeno najspremnije jedinice, ali iz Donbasa su povukli čak 30.000 ljudi.

Ukrajinci se pokušali probiti u Belgorod

Ukrajinske snage pokušale su se probiti u južnu rusku regiju Belgorod, navode ruski Telegram kanali, prenosi Sky News.

Izvještaji tvrde da je 500 ukrajinskih vojnika napalo dvije kontrolne točke u Nehotejevki i Šebekinu.

Regija Belgorod graniči s regijom Kursk, gdje su ukrajinske trupe zauzele teritorij nakon pokretanja invazije 6. kolovoza.

U poruci na Telegramu regionalni guverner Belgoroda rekao je da su se ‘pojavile informacije da neprijatelj pokušava probiti granicu‘.

Belgorod i druga pogranična područja u stanju su visoke pripravnosti otkako je Ukrajina prije tri tjedna pokrenula munjeviti napad na susjednu regiju Kursk i osvojila dio teritorija s kojeg se Rusija još uvijek bori da ga izbaci.

- Prema ruskom ministarstvu obrane, situacija na granici i dalje je teška, ali pod kontrolom. Naša vojska provodi planirani rad. Molimo ostanite mirni i vjerujte samo službenim izvorima informacija, kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2024 03:47