StoryEditorOCM
Svijetraketa u stropu

Hamas je Aškelon pretvorio u grad duhova, društvenim mrežama munjevito se širi ova potresna snimka: Zapela je u plafonu

Piše Vijesti SD
9. listopada 2023. - 18:08

CNN je objavio snimku iz jednog od napadnutih domova na kojoj se jasno vidi raketa zaglavljena u stropu stambene zgrade koju je djelomično srušila u Izraelu. 

Snimka koju su dobili dijelila se društvenom mrežom Telegram koja inače služi za razmjenu poruka i sadržaja. Napominju i kako nisu uspjeli potvrditi točnu mikrolokaciju na kojoj je nastala, ali je riječ o gradu Aškelonu smještenome sjeverno do Gaze.

Jasno se vidi kako je raketa koju su ispalili članovi Hamasa zaglavljena u stropu nečije sobe. 

Grad Aškelon u Izraelu utonuo je u kaos i razaranje jer je islamistička teroristička skupina Hamas pokrenula napad bez presedana s više frontova. Iznenadna operacija, koja je uključivala tisuće raketa i infiltraciju desetaka Hamasovih boraca, ostavila je stanovnike grada u stanju šoka i straha. Izraelska vlada je sljedeći dan objavila rat Hamasu, dodatno eskalirajući sukob. Ulice grada bile su ispražnjene dok su stanovnici tražili zaklon od nemilosrdnog bombardiranja.

Posljedice napada otkrile su grad pun nasilja, s najmanje 22 ubijene osobe i stotine ranjenih. Zgrade su oštećene, vozila zapaljena, a gradska infrastruktura ozbiljno oštećena. Sukob je prisilio tisuće stanovnika da potraže utočište u sigurnim sobama i skloništima, pretvarajući Aškelon u grad duhova. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. srpanj 2024 22:47