StoryEditorOCM
SvijetUZNEMIRUJUĆA SNIMKA

Britanski turist padobranom skočio u smrt: 60 sekundi horora na 29. katu luksuznog nebodera na Tajlandu

Piše Vijesti SD
28. siječnja 2024. - 20:50

Britanski base skakač preminuo je nakon što mu se padobran nije otvorio dok je padao na tlo s tornja u Tajlandu, piše Jutarnji list pozivajući se na Daily Mail.

Nathy Odinson (33) iz Huntingdona u Engleskoj ilegalno se popeo na vrh 29. kata u stambenoj zgradi u obalnom ljetovalištu Pattaya, u subotu navečer prije nego što je pao u smrt.

Zastrašujuća snimka prikazuje tetoviranog skakača kako odbrojava ‘tri, dva, jedan, vidimo se‘ prije nego što skoči u noćno nebo - samo da bi krenuo u smrtonosno propadanje s malim padobranom koji je mlatio zrakom.

Tada se može čuti kako Odinson slijeće na drvo prije nego što udari o tlo uz mučan udarac. Bolničari su ga na mjestu proglasili mrtvim.

Turistička policija u Pattayi upozorena je na nesreću u 19.30 sati i požurila je do zgrade u okrugu Bang Lamung i pronašla Odinsonovo tijelo na tlu.

Na njegovom tijelu pronađen je okrugli plavi padobran koji nije bio potpuno raširen.

Traumatizirani zaštitar Kanet Chansong (33) rekao je: ‘Čuo sam zvuk sa stabla i mislio sam da je pala grana koja je udarila o tlo.‘

‘Žena je vrisnula pa sam prišao i shvatio da je to osoba. Bio je mrtav. Vidio sam da je skočio sa zgrade.‘

U videu Odinson pita osobu koja ga snima s druge strane sigurnosnog zida ima li njegova kamera na kacigi crveno svjetlo koje pokazuje da snima. Kad shvati da se ne snima, Nathy skida kacigu i pritišće gumb prije nego što nakratko provjeri svoj padobran.

Njegov prijatelj Tajlanđanin uzvikuje ‘oh, k vragu‘ kad čuje da je Odinson pao na tlo. Ubrzo nakon toga pozvana je hitna pomoć.

Osoblje apartmana Lumpini Ville Naklua provjerilo je snimke nadzorne kamere i vidjelo da su Odinson i prijatelj parkirali vani, a zatim pričekali neko vrijeme da bude tiho prije nego što su se ušuljali u zgradu.

Zatim su ilegalno ušli na krov zgrade, a Odison se penjao preko malog betonskog zida na krovu zgrade kako bi došao do ruba.

Zaštitar je rekao da je već nekoliko puta skakao sa zgrade, što je predstavljalo opasnost za pješake koji su se ispod njega kretali.

Dodao je: ‘Izrađivali su video sadržaj za društvene mreže. Već su ranije to radili i znali su da nije dopušteno.‘

Policija i bolničari stigli su na mjesto događaja nešto poslije 19:30 sati po lokalnom vremenu. Međutim Odinsona nije bilo moguće spasiti.

Policijski poručnik Kamolporn Nadee, zamjenik istražnog inspektora u policijskoj postaji okruga Bang Lamung, rekao je da nema znakova da je Odinson napadnut.

Policajac je rekao: ‘Padobran kojim je preminuli skočio pokvario se i nije bio centriran kako se očekivalo. Bio je u užasnom stanju kad smo stigli.‘

‘Prijatelj koji je snimio njegovo skakanje ispitan je, a snimka je uzeta kao dokaz.‘

‘Forenzičari dalje istražuju slučaj. Pregledavaju padobran‘, kazao je.

Odinson je redovito izvodio skokove s padobranom i BASE skokove diljem svijeta. Vodio je tvrtku za ‘fotografiranje neba‘ i vodio klijente na privatne skokove s padobranom, piše Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:41