StoryEditorOCM
Svijetskupina g7

Biden se malo pogubio pa ga Meloni povukla za rukav, a pogledajte kako je pozdravio Zelenskog!

Piše vijesti sd
14. lipnja 2024. - 00:12

Vođe zemalja članica skupine G7 okupile su se na jugu Italije, gdje u pesimističnoj atmosferi održavaju svoj godišnji samit jer se suočavaju s nizom poteškoća u vlastitim državama dok traže rješenja za neke od najhitnijih svjetskih problema.

Američki predsjednik Joe Biden se suočava s polariziranim biračkim tijelom i niskom podrškom javnosti uoči izbora u studenom, kao i sa presudom protiv svog sina Huntera koji je osuđen zbog oružja. No čini se da mu to nije najveći problem. Poznat po svojim brojnim gafovima i lutanjima po pozornicama diljem svijeta, američki predsjednik niti ovaj put nije ‘razočarao‘.

Naime, dok su britanski premijer Rishi Sunak, kanadski premijer Justin Trudeau, predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen, francuski predsjednik Emmanuel Macron i njemački kancelar Olaf Scholz gledali skok padobranaca Biden je opet odlutao te ga je talijanska premijerka Giorgia Meloni morala hvatati pod ruku kako bi ga vratila među kolege.

Biden nije samo lutao po luksuznom odmaralištu u pokrajini Apuliji, već se uspio i poniziti pred ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

Biden je salutirao Zelenskom kada ga je ugledao na sastanku, što je razbjesnilo brojne Amerikance na društvenim mrežama.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 00:13