StoryEditorOCM
Regijapadinska skela

Zatvor užasa u kojem je brutalno mučen 74-godišnjak. U njemu bili i torcidaši: ‘Nemoguće je pobjeći. Ima i gay sobu...‘

Piše Vijesti SD
20. ožujka 2024. - 18:30

Strašan je slučaj iz srpskog zatvora Padinska Skela u kojem su trojica mlađih zatvorenika tjednima zlostavljali, mučili i najgrublje se iživljavali na 74-godišnjem cimeru u ćeliji koji je na kraju preminuo od posljedica ozljeda. Monstrumi su ga tjerali da pije mokraću i silovali ga drškom metle. Nije ih prijavio od straha, a umro je dan nakon što je završio u zatvorskoj bolnici s višestrukim prijelomima i ozljedama. Uprava za izvršenje kaznenih sankcija priopćila je da je protiv sedam službenika zatvora u Padinskoj Skeli pokrenut stegovni postupak, navode beogradski mediji

Kako pišu 24 sata srpski zatvor Padinska Skela sjeverno od Beograda otvoren je 2011. i kažu da je jedan od najmodernijih i najsigurnijih zatvora na Balkanu. Tamo šalju najgore zločince, masovne ubojice, pedofile, krupne dilere droge, a neki od njih služe kaznu doživotnog zatvora. U njemu je oko dva kilometra čeličnih šipki, hrpa kamera koje pokrivaju svaki dio zatvora, a za sigurnost se brine i oko 150 čuvara. Neke ćelije imaju i konzole za igre, kablovsku TV, toplu vodu, a zatvorenici mogu koristiti slikarski atelje, teretanu...

Zatvor ima i četiri ljubavne sobe, od kojih je jedna i za gay ljubavnike, pišu 24 sata. U tim sobama su francuski ležajevi, fotelje i posebna kupaonica.

- Ovo je jedan od najsigurnijih zatvora na Balkanu. Iz njega je nemoguće pobjeći - rekao je prilikom otvorenja Milan Obradović, direktor zatvorske uprave.

Zatvor je opasan žilet-žicom, oko njega su infracrveni senzori, a ukupno ima preko 300 kamera. Svaka ćelija je 10 kvadrata, ima prozor, toalet s automatskim tušem, radni stol i interfon. Ima i samice, a predviđen je za oko 400 zatvorenika. Ukupno ima 222 ćelije.

image

ilustracija

/Shutterstock

Ovdje su poslali torcidaše

Hajduk je u kolovozu 2018. godine gostovao u Sofiji kod Slavije u 2. pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu. Splitski klub je slavio i u uzvratu te je prošao dalje, a pratili su ga i navijači. Neki od njih su na putu prema Bugarskoj stali na benzinsku u okolici Beograda. Opljačkali su je i išarali ustaškim grafitima. Ukrali su i raznu odjeću i obuću iz dućana u sklopu benzinske. Nitko od njih nije uhićen i nastavili su put Sofije. No po povratku ih je dočekala srpska policija. Ukupno su priveli 32 navijača, petoricu su odmah pustili, naknadno i još njih 13, a ostale su poslali na dva tjedna u zatvor Padinska Skela.

Beogradski Kurir je prošle godine objavio ispovijest čuvara Zvonka Tomaševića, koji je u tom zatvoru radio.

- To je zatvor predviđen za najgore zločince. Ali oni unutra žive bolje nego vojnici u kasarni ili pacijenti u bolnici. Nemoguće je izjednačiti sve, jer neki su tamo jer su silovali djecu i ubijali ih. Takvi nikad neće izaći. Osuđenici za silovanje djece nemaju kontakt s drugim zatvorenicima kako ne bi došlo do sukoba. Nije ugodno kad je ispred vas pedofil. Bio sam tamo kad je Mališa Jevtović (48), osuđen da je silovao i ubio trogodišnju curici, inscenirao da ga je netko napao, a sam je sebe udarao stolicom - ispričao je.

U jednoj situaciji zatvorenik je cimeru prerezao grkljan.

- Imali smo dva ubojstva kad sam bio tamo. Jedan je cimera zadavio vezicama za cipele, a drugi koji je osuđen na 40 godina jer je ubio djevojku i susjeda, zaklao je cimera i gledao ga cijelu noć. Ujutro su kolege došle na prebrojavanje i zatekle taj prizor - rekao je.

image
/Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:34