StoryEditorOCM
Regijahtio ih smekšati

Vučićev luksuzni život nezamisliv većini Srba: Odveo novinare Politica na raskošnu večeru i nehotice otkrio tajnu

Piše L.G./JL
4. listopada 2024. - 06:47

Novinari uglednog briselskog portala Politico skrenuli su pozornost na "tajnu" koja se skriva od građana Srbije iako se o njoj govori u dijelu javnosti - da "skromni" Aleksandar Vučić uživa u luksuzu nezamislivom većini građana.

Novinari Politica nagovijestili su i korupciju, piše Nova.rs. Kažu da ih je nakon jednosatnog razgovora Vučić pozvao u restoran Salon 1905, za koji se često tvrdi da je najskuplji u Beogradu.

"Je li Vučić, poznavalac vina i gurman, jedva čekao da probamo jedan od njegovih omiljenih restorana koji se nalazi u velikoj beogradskoj zadruzi? Ili nas je ovaj Vučić, vješti šahist, koji je povremeno frustriran pisanjem Politica o njegovoj vladavini, pokušavao smekšati”, pitaju se novinari portala Politico.

Pišu i o neočekivanom problemu - naime, kada su htjeli platiti svoj račun, saznali su da je sve već plaćeno iz ureda predsjednika, što je "računovođama Politica zadalo glavobolju jer sada moraju tražiti račun iz Predsjedništva Srbije."

Večera s uključenim vinom, prema unaprijed utvrđenom meniju, u Salonu 1905, inače, stoji od 165 do 213 eura. A la carte verzija može biti znatno skuplja. Kako podsjeća portal Nova.rs, nedavno je jedna od tema na sjednici Skupštine Srbije o rebalansu proračuna bila upravo vezana za to koliko je predsjednik Srbije zapravo "skroman".

image
Cropix/Cropix

Naime, tamošnji zastupnik i predsjednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas na sjednici je od ministra financija Siniše Malog zatražio objašnjenje kako se financira "fond" kojim se služi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na sjednici je zastupnicima pokazao fotografiju predsjednika Vučića i upitao je li "moralno da predsjednik države nosi traperice koje koštaju kao dvije prosvjetne plaće u Srbiji".

“Jedne traperice predsjednika države koštaju više od plaće prosvjetnog radnika u Srbiji, koštaju otprilike kao i plaće koje traže prosvjetni radnici, za koje kažete da nema para. Za traperice predsjednika države ima 105.000 dinara, ali nema 105.000 dinara za profesorice srpskog, matematike, povijesti, tehničkog, stranih jezika“, rekao je Đilas.

Ubrzo mu je stigao komentar iz New Yorka, od samog Vučića.

“Trudim se uvijek boriti za svoju zemlju i ne pokazati nikakav stupanj arogancije i bahatosti. Nisam posebno bogat, osim što imam troje divne djece. Ne bih ulazio u patetiku, kad pričate o trapericama - ne znam, ne kupujem ih, ali se trudim biti pristojno i čisto odjeven. Sve što imam iz ormara ne vrijedi ni dvije felge na jednom od deset džipova Dragana Đilasa", rekao je Vučić.

Međutim, Vučić tom prilikom nije objasnio otkud mu novac za traperice od 1800 eura, kao ni kako se financira njegov fond, ističu novinari portala Nova.rs.

image
Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 06:51