stdClass Object ( [id] => 1286407 [title] => Kosta K. predan djelatnicima Centra za socijalnu skrb, uzet će mu krv. Dvoje ozlijeđene djece i nastavnica stabilno, djevojčica u jako teškom stanju [alias] => strava-u-srbiji-djecak-14-uletio-u-skolu-pa-ubio-cuvara-ima-i-ozlijedene-djece-na-terenu-gomila-policije [catid] => 245 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

KLJUČNE INFORMACIJE:

- u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" jutros oko 8 sati došlo je do pucnjave;

- pucao je učenik sedmog razreda (14), policija ga je nakon masakra uhitila;

- MUP Srbije potvrdilo je kako je ubijeno devet osoba, osam učenika i zaštitar;

- ranjeno je još šestero djece i profesorica povijesti;

- uhićen je i otac dječaka, koji je oba pištolja posjedovao legalno

- Više javno tužiteljstvo: K.K. ne podliježe kaznenoj odgovornosti

- Dva učenika su budna nakon operacije, a nastavnica se polako budi - u ovom trenutku potpuno su stabilni

 

NOVO 20:15 Prema najnovijim informacijama, učenik Kosta K., koji je jutros počinio masakr u Osnovnoj školi Vladislav RIbnikar u Beogradu, predan je djelatnicima Centra za socijalnu skrb.

Kako je rekao Nikola Uskoković iz Višeg javnog tužiteljstva, učeniku će biti uzeta krv radi utvrđivanja je li bio pod utjecajem lijekova, alkohola ili psihoaktivnih supstanci, a potom sve radnje iz svoje nadležnosti preuzima Centar, rekao je.

19:54 Ravnatelj Kliničkog centra Srbije dr. Milika Ašanin rekao je da su trenutno stabilno sva četiri pacijenta koja su u Urgentnom centru, kao i da se nalaze na odjelu intenzivne njege.

- Pacijent koji je bio najduže u sali imao je kompleksne prostrjelne ozljede grudnog koša, vrata i kralježnice. Prije sat vremena primljen je na intenzivnu njegu i u ovom trenutku je stabilno“, rekao je Ašanin istaknuvši da sutra ide na snimanje magnetskom rezonancijom.

Dva učenika koja su zadobila ozljede ekstremiteta su sasvim dobro, u budnom su stanju. Probudila se i nastavnica koja će uskoro biti ekstubirana.

Pacijentica koju je u bolnici u Tiršovoj operirao tim KCS-a je u jako teškom stanju.

19:31 Sve veći broj roditelja, sadašnjih i bivših učenika dolazi ispred škole, pale sveće i ostavljaju cvijeće.

Veliki broj građana se okuplja u obližnjim parkovima, a na društvenim mrežama kruži poziv da u 20 sati dođu na Cvjetni trg kako bi odali počast stradalim učenicima i zaštitaru.

19:15 Ministarstvo vanjskih poslova Francuske priopćilo je da je u pucnjavi u Beogradu ubijeno dijete s francuskih državljanstvom.

- Duboko smo šokirani saznanjem o pucnjavi u OŠ ‘Vladislav Ribnikar‘ u Beogradu, 3. svibnja ujutro, koja je dovela do velikog broja žrtava među učenicima i nastavnicima, uključujući i jednog učenika francuske nacionalnosti, navodi se u priopćenju.

Dodali su da su njihove misli uz ožalošćene i da veleposlanstvo u Beogradu čini sve kako bi u teškim trenucima pružili podršku obitelji poginulog državljanina Francuske.

 

18:50 Srpska ministrica zdravstva Danica Grujičić izjavila je da je stanje dvoje dece koja su smještena na Urgentnom centru stabilno.

“Dvoje djece koja su ovdje (u Urgentnom centru) su dobro, hvala Bogu, stabilno su, prostrijelne su rane, teške su ozljede, ali djeca su potpuno budna, svjesna, surađuju. Učiteljica je još pod sedativima, ima složene ozljede zdjelice i abdomena, stabilno je, za nekoliko sati vjerojatno će je početi buditi kolegica koja je dežurna na katu. Leže jedno do drugog, curica, pa dječak, pa učiteljice, čekaju trećeg dječaka koji je najteže ozlijeđen, on je još u dvorani, od jutros ima ozljede vrata, prepone i prsnog koša -  kazala je Grujičić za N1.

Djevojčica koja je operirana u Tiršovoj životno je ugrožena. U Urgentnom centru su operirana četiri pacijenta – tri učenika i nastavnica.

16:36 Ravnatelj Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin oko 16 sati dao je novu izjavu o stanju ozlijeđenih učenika i nastavnice: ”Od četvero operiranih, kod troje su završene operacije i nalaze se na odjelu intenzivne njege. Dva učenika su potpuno budna, ekstubirana, a nastavnica se polako budi. U ovom trenutku su potpuno stabilni", rekao je Ašanin.

"Što se tiče četvrtog pacijenta, on je bio u vrlo lošem općem stanju kada je primljen, radilo se o složenim ozljedama, prostrijelnim ozljedama prsnog koša, vrata i kralježnice, radi se dodatna dijagnostika. Nadam se i kod njega povoljnom ishodu", rekao je liječnik.

16:16 Više javno tužiteljstvo oglasilo se o masovnoj pucnjavi na Vračaru: K.K. ne podliježe kaznenoj odgovornosti. Prema Zakonu o maloljetnim počiniteljima kaznenih djela i kazneno-pravnoj zaštiti maloljetnih osoba, K.K. je kazneno neodgovoran jer još nema navršenih 14 godina života.

15.52 Dječak nije pokazao nimalo kajanja za zločin koji je počinio. U policiji je sve ispričao što i kako je planirao, navodi izvor beogradskog Blica upoznat sa slučajem. Kako saznaje Blic, K.K. koji je počinio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" sam je napravio Molotoljeve koktele koji su mu pronađeni u ruksaku. "Otac ga je vodio u streljanu, puno je vježbao i očigledno je bio jako vješt čim je čuvara upucao s 14 metara, dodaje njihov izvor. Ističe i da je K.K. već duže vrijeme posjećivao psihologa. Prema informacijama policije na terenu, policajci su ga u automobilu pitali je li svjestan što je učinio, na šta je on odgovorio: "Jesam, ubio sam najmanje osmoro ljudi, a najviše 25", prenosi Blic.

---

---

15:09 Susjedi obitelji K.K. (14) u šoku su zbog svega što se dogodilo. "Kada smo čuli što je uradio, šokirali smo se. Uvijek je bio miran i tih, iz ugledne obitelji. Otac mu je liječnik, majka radi, koliko znam, u nekom ministarstvu. Ne znam što se moglo dogoditi, svi smo potreseni", kaže jedan od susjeda za Novu.rs i dodaje da dosad nije bilo nikakvih problema: "Nije mi poznato da se išta dogodilo što bi moglo dovesti do ovako nečeg."

14:25 Hrvatski ministar obrazovanja Radovan Fuchs komentirao je pokolj u beogradskoj osnovnoj školi: “To je ogromna tragedija. Mislim da moramo itekako početi razmišljati o tome da se ovakve stvari ne dogode eventualno negdje kod nas. Svi smo razmišljali o Americi i nekim zemljama koje nam nisu bliske. To nije nešto što se događalo u ovim prostorima”, rekao je Fuchs.

14:23 Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković uputio je uime Vlade izraze sućuti predsjednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić povodom masovne pucnjave u Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara u Beogradu.

"Molim Vas primite izraze moje iskrene sućuti povodom masovne pucnjave u osnovnoj školi u Beogradu. Obiteljima ubijenih izražavamo iskrenu sućut, a ranjenima želimo brzi oporavak", stoji u pismu sućuti predsjednika Vlade

14:05 Uhićen je i otac dječaka koji je oba pištolja posjedovao legalno, za oba su izdane dozvole.

- Roditelj tvrdi da je imao više komada oružja iz 2026. i 2017. i da ih je držao zaključanim, u sefu po šifrom. Očito je dijete imalo šifru čim je uspio da dođe u posjed tih dvaju pištolja. I tri puna okvira, s po 15 metaka - rekao je srbijanski ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić. 

Prema neslužbenim informacijama sin je s ocem išao u zajednički lov i na taj način naučio pucati.

13:50 Oko 8:40 policija je dobila dojavu o pucnjavi. U 8:42 policiju je nazvao dječak, koji je pucao. Bio sam na tisuće uviđaja i zločina, ovo je nezapamćeno. Na licu mjesta pronađeno je oružje kojim je izvršeno ubojstvo. Zločin je planiran mjesec dana. Dijete je u dužem vremenu planiralo zločin. Izabrao je učionicu jer je bila najbliža ulazu. Vatreno oružje uzeo je od oca", rekao je. predstavnik srbijanskog MUP-a. 

- Nijemi smo pred ovom tragedijom. Nas kao pripadnike MUP-a obavezuje o realnom i činjeničnom stanju. Dana 3.5 u 8.42. pozvalo nas je NN lice i rekao da je pucao u više osoba u OŠ "Vladislav Ribnikar". Ovom prilikom je smrtno stradalo 8 učenika, 7 devojčica i jedan dječak. Pripadnici MUP-a su po dolasku u školu lišili slobode ubojicu. On je duži period planirao ovo. On je izabrao današnji datum zato što je učionica povijesti bila blizu izlaza iz škole. U torbi je imao četiri molotovljeva koktela, iz ranca je odmah po dolasku u školu upucao čuvara. S vrata učionice je pucao u učiteljicu, a potom i u učenike. Nakon masakra, izlazi van i puca u ostale. Sam je priznao da je planirao ovo, a imamo i spisak djece koju je planirao likvidirati. Sam je radio plan ulaza u školu, izlaza i odredio je prioritetne mete. Planirao je točno kako će koje dijete likvidirati - rekao je Veselin Milić.

---

image

Kola Hitne pomoći pred školom

Oliver Bunic/Afp
---

13:40 Izvanredna konferencija za medije. Govore ministrica zdravstva Danica Grujičić i ministar obrazovanja Branko Ružić.

"Tragedija koja se dogodila u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar - osmero djece nažalost je izgubilo život. Nitko ne može vratiti djecu roditeljima. Zahvalan sam zdravstvenim radnicima i molimo Boga da budu uz sve one koji su hospitalizitani i kojima se ukazuje medicinska pomoć. Šestero djece je hospitalizirano i jedna učiteljica. Zahvalan sam i na hrabrosti profesora i svih zaposlenika da pruže podršku roditeljima u narednom razdoblju. Nezamislivi su prizori kako je bilo toj djeci koja su doživjela taj strah, taj strah učitelja da se i toj djeci ne dogodi buduća tragedija. Vlada je odlučila o trodnevnom danu žalosti. Od sutra nastava počinje minutom šutnje", rekao je Ružić.

"Osmero djece i jedan čovjek su poginuli. Ne postoji mogućnost da se vrate. Dva dječaka su stabilno i van životne opasnosti, treća djevojčica je preživjela prostrijelnu ranu glave i ona je kritično. Za njen život se bore. Nastavnica je također u životnoj opasnosti. Izražavam sućut roditeljima koji su svoju djecu izgubili, koji su ih jutros ispratili u škole. Sa 40 godina radnog staža i 90-ih kad smo se nagledali svakakvih povreda ovo je moje najstrašnije iskustvo i kao liječnika i kao čovjeka. Institut za mentalno zdravlje organizirat će dvije telefonske linije na kojima će se pružati psihološka pomoć", kazala je Grujičić. 

13:35 Kako doznajemo, među ubijenima je sedam djevojčica i jedan dječak. Povrijeđena su četiri dječaka i dvije djevojčice od čega je dvoje životno ugroženih kao i nastavnica koja ima povrede karlice. Po nalogu Vlade RS, proglašena je trodnevna žalost na području cijele države. 

13:30 Učenik škole "Vladislav Ribnikar" K. K. (rođen 2009.), osumnjičen za ovaj masakr, nađen je i uhićen u školskom dvorištu. Samu snimku uhićenja objavila je Instagram stranica ‘Moj Beograd‘ i na njoj se vidi da je 14-godišnjeg dječaka okružilo nekoliko pripadnica policije i nakon toga ga izveli iz zgrade osnovne škole.

Učenici snimili trenutak uhićenja u školskom dvorištu, u ruksaku ubojice policija pronašla molotovljev koktel

13:15 Jedna od učenica, koja pohađa OŠ „Vladislav Ribnikar“, kazala je kako je u prvi mah mislila da neko baca petarde u školi.

Učenica koja je preživjela masakr: ‘Bio je fin, tih, imao je dobre ocjene. Nikad ne bih rekla...‘

13:03 Otkazana popodnevna nastava u skoro svim beogradskim školama nakon pucnjave na Vračaru, javlja Blic

13:00 Prema posljednjim informacijama, profesorica povijesti za koju su srpski mediji ranije objavili da je podlegla ozljedama, još uvijek se bori za život u bolnici.

- Kada smo došli na teren zatekli smo osmero ranjenih, zaštitar je bio mrtav. Četvero djece je primljeno u Urgentni centar i nalaze se u operacijskoj sali, jedna osoba je životno ugrožena. Cijela Hitna plače, tresemo se - kažu za "Blic" iz beogradske Hitne pomoći.

‘Cijela Hitna plače, tresemo se...‘: ranjenu djecu operiraju u bolnicama, jedno je u kritičnom stanju

12:55 Djevojčica koja je bila u kritičnom stanju je i dalje u teškom stanju. Operacija je završena, ali život joj je još uvijek ugrožen i ima ozbiljne ozljede mozga, javlja N1.

Dvojica dječaka koji su ranjeni su na antibiotskoj terapiji, stabilni su i radi se o lakim tjelesnim ozljedama, rekao je direktor bolnice u Tiršovoj.

12:50 Ivana Rodić iz Zavoda za transfuziju za portal N1 je rekla da je osigurano dovoljno jedinica krvi za ranjene učenike, kao i da je Zavod u stalnom kontaktu sa ostalim nadležnim bolničkim institucijama u vezi sa ovim slučajem. Dodala je da oni neće sprječavati građane koji žele dobrovoljno dati krv, ali je ponovila da je za ozlijeđenu djecu krvi ima dovoljno, i da su ona prioritet.

12:45 Milika Ašanin, direktor Sveučilišnog kliničkog centra Srbije, izjavio je za N1 da su svi pacijenti primljeni u Urgentni centar trenutno u operacijskim salama.

12:30  U stanu osumnjičenog K. K. (14), učenika sedmog razreda osumnjičenog da je jutros ubio najmanje devet osoba, u toku je pretres, saznaje Nova.rs.

12:20 Dječak (14) koji je jutros pucao u osnovnoj školi u Beogradu, kako neslužbeno doznaju Novosti.rs, sin je uglednog liječnika. 

Učenik koji je počinio masakr sin je uglednog liječnika: ‘U šoku smo, radi se o izuzetnom stručnjaku i čovjeku‘

12:15 MUP Srbije pozvao je roditelje, koji nisu još uvijek stupili u kontakt sa svojom djecom, da se jave u prostorije Policijske stanice Vračar, u Ulici Radoslava Grujića 14 (bivša Božidara Adžije).

12:05 Nezapamćena tragedija dogodila se jutros u beogradskoj školi na Vračaru "Vladislav Ribnikar", kada je učenik star 14 godina ubio osmero svojih kolegica i kolega, ali i Dragana Vlahovića, čovjeka koji je radio kao školski zaštitar.

Ovo je školski zaštitar Dragan kojega je ubio 14-godišnji učenik: ‘Svi smo ga voljeli, bio je dobar prema svima‘

11:55 Dnevni avaz javlja kako je ranjena profesorica Tatjana Stevanović, profesorica povijesti. 

Osumnjičeni učenik je jutros oko osam sati upao u školu i ubio devet osoba. Najprije je ubio portira škole Dragana Vlahovića, a zatim krenuo s pucanjem po hodniku da bi na kraju ušao u kabinet povijest i pucao u nastavnicu i učenike. 

---

image

Ranjena profesorica hitno je prevezena u bolnicu

Screenshot Dnevni Avaz/
---

Ovo je Tatjana, profesorica povijesti koja se bori za život nakon što je beogradski sedmaš krenuo u sumanuti pohod

11:51 Vlada Srbije zakazala je za danas popodne izvanrednu konferenciju za medije na kojoj će govoriti ministri obrazovanja i zdravstva i predstavnik policije.

11:45 Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije potvrdilo je kako je riječ o ukupno devet žrtava, osam učenika i zaštitaru škole. 

Sedam osoba je ranjeno, a radi se o šestero djece i profesorici povijesti. 

11:20 Još uvijek traje evakuacija djece iz Osnovne škole Vladislav Ribnikar u kojoj je jutros došlo do pucnjave, jer su pojedini nastavnici zaključavali djecu u učionice kako bi ih zaštitili.

Još uvijek se ne može ustanoviti gdje se nalaze dvije djevojčice koje inače pohađaju sedmi dva razred. 

11:00 Otac djevojčice koja je tijekom pucnjave istrčala iz učionice za N1 kaže da mu je ona rekla da je njihov školski kolega, inače odličan učenik, hladnog izraza lica ušao u učionicu i pucao.

- Moja kći je bila u tom razredu, bila je u učionici gdje je taj dječak ispalio prve hice u učiteljicu, a onda je počeo pucati u djecu koja su bila ispod klupa, moje dijete je istrčalo van, ispričao je ovaj otac.

10:50 Cure prve informacije o mogućem motivu krvavog pohoda.

‘Dobio je jedinicu iz povijesti i poludio! Ima sve petice, zovu ga Štreber... Zaštitaru je pucao u glavu, ciljao je i u nas!‘ 

10:40 Prva srpska televizija neslužbeno saznaje kako je u ruksaku imao i određenu količinu eksploziva. 

10:37 Jedna od preživjelih učenica ispričala je što se dogodilo,

Dramatično svjedočenje preživjele učenice: ‘Legla sam preko dva naša prijatelja kako bi pomislio da sam i ja mrtva...‘​

---

image

Privođenje učenika

Cropix/Cropix
---

10:35

Proslavljeni košarkaš i TV voditelj među roditeljima koji ne znaju što im je s djecom: ‘Čekamo da ih policija izvede‘

10:30 Pucao je sedmaš K. K. koji je sudjelovao u brojnim školskim natjecanjima. 

Prošle je godine osvojio i treće mjesto na općinskom natjecanju iz povijesti, a današnji napad i pucnjava na školske kolege i zaposlenike škole počeo je zbog njegovog bijesa prema profesorici povijesti na čiji je sad upao. 

Ovo je ubojica iz Beograda: ‘Dobio je jedinicu iz povijesti i poludio! Ima sve petice, zovu ga Štreber... Ciljao je i u nas!‘

---

image
Cropix
---

10:27 Djecu izvode razred po razred, ali neka djeca i dalje su zaključana u svojim učionicama.

10:20 Prema neslužbenim informacijama Telegrafa, učenik je ubio osmero učenika i zaštitara.

Doznaje se da je sedmaš upao na sat povijesti i počeo pucati na učenike.

Prema neslužbenim informacijama, više od desetoro ranjene djece je prevezeno u bolnicu od kojih je dio smješten u Dječjoj sveučilišnoj klinici u Trišovoj ulici. Jedno dijete je već na operacijskom stolu. 

U toku je evakucija učenika iz Osnovne škole Vladislav Ribnikar, kroz Ulicu Svetozara Markovića, gdje je drugi izlaz iz te škole, u kojoj se jutros oko 8.30 dogodila masovna pucnjava.

---

image
Afp/
------
image
Cropix
---

10:15 Nakon što se jutros u školi na Vračaru u Beogradu dogodila pucnjava u kojoj je ubijen čuvar, oglasila se majka jednog od učenika rekavši da je ubijen čovjek kojeg su svi voljeli. 

Panika ispred škole u kojoj je 14-godišnjak ubio đake i zaštitara: ‘Jadni naš Dragan! Svi su ga voljeli...‘

--------------

Srbijanski MUP je priopćio da im je jutros u 8.40h prijavljeno da je jutros u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru u Beogradu došlo do pucnjave.

Policija je uputila sve raspoložive patrole, odmah izašla na teren i uhitila osumnjičenog maloljetnika, učenika sedmog razreda, koji je, kako se sumnja, iz očevog pištolja ispalio više hitaca u pravcu učenika i osiguranja škole.

„Zbrinjavanje ozlijeđenih je u tijeku, kao i rad policije na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi s ovim događajem“, zaključeno je iz MUP-a.

---

---

 Na licu mjesta su i ministrica zdravstva Danica Grujičić i ministar prosvjete Branko Ružić.

-------------------

Dječak (14) pucao je u školi na Vračaru "Vladislav Ribnikar" u Beogradu. Ubio je zaštitara i nastavio pucati u prijatelje i učiteljicu, izvještava "Telegraf.rs".

Doznaje se da je u školu ponio očev pištolj u školu i počeo pucati.

Uhićen je i odveden na ispitivanje u policijsku stanicu.

Kako piše Telegraf, ima 8 ozlijeđenih i puno djece koja nepomično leže na podu. Ozlijeđena učiteljica trenutno je na operaciji, a na hitnu je primljen i 13-godišnjak bez svijesti. Jedno dijete je na hitnoj operaciji.

Motiv napada je za sada nepoznat.

Na terenu je velik broj policijskih djelatnika kao i tužitelji...

---

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => masakr u beogradu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => masakr u beogradu 2 0 17747 2 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-05-03 07:24:10 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Vijesti SD [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-05-03 19:16:50 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2023-05-03 18:43:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 79090 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 245 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz regije. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, regija [secure] => 0 [page_title] => Regija [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Strava u Srbiji: dječak (14) uletio u školu pa ubio čuvara, ima i ozlijeđene djece, na terenu gomila policije [metakey] => policija, Vračar , [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/05\/03\/24815668.png","\/images\/slike\/2023\/05\/03\/24814865.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/03\/24815383.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/03\/24815146.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/03\/24815667.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/03\/24815666.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/03\/24814834.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/03\/24814762.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/03\/24814837.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/03\/24814836.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/03\/24814835.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/03\/24814834.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/03\/24814832.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/03\/24814831.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/03\/24814830.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/03\/24814829.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Afp\/","Cropix\/","Oliver Bunic\/Afp","Screenshot Dnevni Avaz\/","Afp\/","Afp\/","Cropix","Screenshot N1","Cropix\/Cropix","Cropix","Cropix","Cropix","Cropix","Cropix","Cropix","Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","

Privo\u0111enje 14-godi\u0161njeg u\u010denika u osnovnoj \u0161koli u Beogradu<\/p>","

Kola Hitne pomo\u0107i pred \u0161kolom<\/p>","

Ranjena profesorica hitno je prevezena u bolnicu<\/p>","","","","","

Privo\u0111enje u\u010denika<\/p>","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1104x848","hd_24815668_1920.png":"1920x1080","k_24815668_1280.png":"1280x1280","k_24815668_1024.png":"1024x1024","k_24815668_640.png":"640x640","k_24815668_480.png":"480x480","k_24815668_340.png":"340x340","k_24815668_220.png":"220x220","o_24815668_1280.png":"1280x983","o_24815668_1024.png":"1024x786","o_24815668_640.png":"640x491","o_24815668_480.png":"480x368","o_24815668_340.png":"340x261","o_24815668_220.png":"220x168","h_24815668_1280.png":"1280x854","h_24815668_1024.png":"1024x683","h_24815668_640.png":"640x427","h_24815668_480.png":"480x320","h_24815668_340.png":"340x227","h_24815668_220.png":"220x147","pp_24815668_1280.png":"1280x1628","pp_24815668_1024.png":"1024x1303","pp_24815668_640.png":"640x814","pp_24815668_480.png":"480x611","pp_24815668_340.png":"340x432","pp_24815668_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1089","hd_24814865_1920.jpg":"1920x1080","k_24814865_1280.jpg":"1280x1280","k_24814865_1024.jpg":"1024x1024","k_24814865_640.jpg":"640x640","k_24814865_480.jpg":"480x480","k_24814865_340.jpg":"340x340","k_24814865_220.jpg":"220x220","o_24814865_1280.jpg":"1280x726","o_24814865_1024.jpg":"1024x580","o_24814865_640.jpg":"640x363","o_24814865_480.jpg":"480x272","o_24814865_340.jpg":"340x192","o_24814865_220.jpg":"220x124","h_24814865_1280.jpg":"1280x854","h_24814865_1024.jpg":"1024x683","h_24814865_640.jpg":"640x427","h_24814865_480.jpg":"480x320","h_24814865_340.jpg":"340x227","h_24814865_220.jpg":"220x147","pp_24814865_1280.jpg":"1280x1628","pp_24814865_1024.jpg":"1024x1303","pp_24814865_640.jpg":"640x814","pp_24814865_480.jpg":"480x611","pp_24814865_340.jpg":"340x432","pp_24814865_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24815383_1920.jpg":"1920x1080","k_24815383_1280.jpg":"1280x1280","k_24815383_1024.jpg":"1024x1024","k_24815383_640.jpg":"640x640","k_24815383_480.jpg":"480x480","k_24815383_340.jpg":"340x340","k_24815383_220.jpg":"220x220","o_24815383_1280.jpg":"1280x853","o_24815383_1024.jpg":"1024x682","o_24815383_640.jpg":"640x426","o_24815383_480.jpg":"480x320","o_24815383_340.jpg":"340x226","o_24815383_220.jpg":"220x146","h_24815383_1280.jpg":"1280x854","h_24815383_1024.jpg":"1024x683","h_24815383_640.jpg":"640x427","h_24815383_480.jpg":"480x320","h_24815383_340.jpg":"340x227","h_24815383_220.jpg":"220x147","pp_24815383_1280.jpg":"1280x1628","pp_24815383_1024.jpg":"1024x1303","pp_24815383_640.jpg":"640x814","pp_24815383_480.jpg":"480x611","pp_24815383_340.jpg":"340x432","pp_24815383_220.jpg":"220x280"},{"size0":"900x541","hd_24815146_1920.jpg":"1920x1080","k_24815146_1280.jpg":"1280x1280","k_24815146_1024.jpg":"1024x1024","k_24815146_640.jpg":"640x640","k_24815146_480.jpg":"480x480","k_24815146_340.jpg":"340x340","k_24815146_220.jpg":"220x220","o_24815146_1280.jpg":"1280x769","o_24815146_1024.jpg":"1024x615","o_24815146_640.jpg":"640x384","o_24815146_480.jpg":"480x288","o_24815146_340.jpg":"340x204","o_24815146_220.jpg":"220x132","h_24815146_1280.jpg":"1280x854","h_24815146_1024.jpg":"1024x683","h_24815146_640.jpg":"640x427","h_24815146_480.jpg":"480x320","h_24815146_340.jpg":"340x227","h_24815146_220.jpg":"220x147","pp_24815146_1280.jpg":"1280x1628","pp_24815146_1024.jpg":"1024x1303","pp_24815146_640.jpg":"640x814","pp_24815146_480.jpg":"480x611","pp_24815146_340.jpg":"340x432","pp_24815146_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24815667_1920.jpg":"1920x1080","k_24815667_1280.jpg":"1280x1280","k_24815667_1024.jpg":"1024x1024","k_24815667_640.jpg":"640x640","k_24815667_480.jpg":"480x480","k_24815667_340.jpg":"340x340","k_24815667_220.jpg":"220x220","o_24815667_1280.jpg":"1280x853","o_24815667_1024.jpg":"1024x682","o_24815667_640.jpg":"640x426","o_24815667_480.jpg":"480x320","o_24815667_340.jpg":"340x226","o_24815667_220.jpg":"220x146","h_24815667_1280.jpg":"1280x854","h_24815667_1024.jpg":"1024x683","h_24815667_640.jpg":"640x427","h_24815667_480.jpg":"480x320","h_24815667_340.jpg":"340x227","h_24815667_220.jpg":"220x147","pp_24815667_1280.jpg":"1280x1628","pp_24815667_1024.jpg":"1024x1303","pp_24815667_640.jpg":"640x814","pp_24815667_480.jpg":"480x611","pp_24815667_340.jpg":"340x432","pp_24815667_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24815666_1920.jpg":"1920x1080","k_24815666_1280.jpg":"1280x1280","k_24815666_1024.jpg":"1024x1024","k_24815666_640.jpg":"640x640","k_24815666_480.jpg":"480x480","k_24815666_340.jpg":"340x340","k_24815666_220.jpg":"220x220","o_24815666_1280.jpg":"1280x853","o_24815666_1024.jpg":"1024x682","o_24815666_640.jpg":"640x426","o_24815666_480.jpg":"480x320","o_24815666_340.jpg":"340x226","o_24815666_220.jpg":"220x146","h_24815666_1280.jpg":"1280x854","h_24815666_1024.jpg":"1024x683","h_24815666_640.jpg":"640x427","h_24815666_480.jpg":"480x320","h_24815666_340.jpg":"340x227","h_24815666_220.jpg":"220x147","pp_24815666_1280.jpg":"1280x1628","pp_24815666_1024.jpg":"1024x1303","pp_24815666_640.jpg":"640x814","pp_24815666_480.jpg":"480x611","pp_24815666_340.jpg":"340x432","pp_24815666_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1173","hd_24814834_1920.jpg":"1920x1080","k_24814834_1280.jpg":"1280x1280","k_24814834_1024.jpg":"1024x1024","k_24814834_640.jpg":"640x640","k_24814834_480.jpg":"480x480","k_24814834_340.jpg":"340x340","k_24814834_220.jpg":"220x220","o_24814834_1280.jpg":"1280x782","o_24814834_1024.jpg":"1024x625","o_24814834_640.jpg":"640x391","o_24814834_480.jpg":"480x293","o_24814834_340.jpg":"340x207","o_24814834_220.jpg":"220x134","h_24814834_1280.jpg":"1280x854","h_24814834_1024.jpg":"1024x683","h_24814834_640.jpg":"640x427","h_24814834_480.jpg":"480x320","h_24814834_340.jpg":"340x227","h_24814834_220.jpg":"220x147","pp_24814834_1280.jpg":"1280x1628","pp_24814834_1024.jpg":"1024x1303","pp_24814834_640.jpg":"640x814","pp_24814834_480.jpg":"480x611","pp_24814834_340.jpg":"340x432","pp_24814834_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1426","hd_24814762_1920.jpg":"1920x1080","k_24814762_1280.jpg":"1280x1280","k_24814762_1024.jpg":"1024x1024","k_24814762_640.jpg":"640x640","k_24814762_480.jpg":"480x480","k_24814762_340.jpg":"340x340","k_24814762_220.jpg":"220x220","o_24814762_1280.jpg":"1280x950","o_24814762_1024.jpg":"1024x760","o_24814762_640.jpg":"640x475","o_24814762_480.jpg":"480x356","o_24814762_340.jpg":"340x252","o_24814762_220.jpg":"220x163","h_24814762_1280.jpg":"1280x854","h_24814762_1024.jpg":"1024x683","h_24814762_640.jpg":"640x427","h_24814762_480.jpg":"480x320","h_24814762_340.jpg":"340x227","h_24814762_220.jpg":"220x147","pp_24814762_1280.jpg":"1280x1628","pp_24814762_1024.jpg":"1024x1303","pp_24814762_640.jpg":"640x814","pp_24814762_480.jpg":"480x611","pp_24814762_340.jpg":"340x432","pp_24814762_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1217","hd_24814837_1920.jpg":"1920x1080","k_24814837_1280.jpg":"1280x1280","k_24814837_1024.jpg":"1024x1024","k_24814837_640.jpg":"640x640","k_24814837_480.jpg":"480x480","k_24814837_340.jpg":"340x340","k_24814837_220.jpg":"220x220","o_24814837_1280.jpg":"1280x811","o_24814837_1024.jpg":"1024x649","o_24814837_640.jpg":"640x405","o_24814837_480.jpg":"480x304","o_24814837_340.jpg":"340x215","o_24814837_220.jpg":"220x139","h_24814837_1280.jpg":"1280x854","h_24814837_1024.jpg":"1024x683","h_24814837_640.jpg":"640x427","h_24814837_480.jpg":"480x320","h_24814837_340.jpg":"340x227","h_24814837_220.jpg":"220x147","pp_24814837_1280.jpg":"1280x1628","pp_24814837_1024.jpg":"1024x1303","pp_24814837_640.jpg":"640x814","pp_24814837_480.jpg":"480x611","pp_24814837_340.jpg":"340x432","pp_24814837_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24814836_1920.jpg":"1920x1080","k_24814836_1280.jpg":"1280x1280","k_24814836_1024.jpg":"1024x1024","k_24814836_640.jpg":"640x640","k_24814836_480.jpg":"480x480","k_24814836_340.jpg":"340x340","k_24814836_220.jpg":"220x220","o_24814836_1280.jpg":"1280x853","o_24814836_1024.jpg":"1024x682","o_24814836_640.jpg":"640x426","o_24814836_480.jpg":"480x320","o_24814836_340.jpg":"340x226","o_24814836_220.jpg":"220x146","h_24814836_1280.jpg":"1280x854","h_24814836_1024.jpg":"1024x683","h_24814836_640.jpg":"640x427","h_24814836_480.jpg":"480x320","h_24814836_340.jpg":"340x227","h_24814836_220.jpg":"220x147","pp_24814836_1280.jpg":"1280x1628","pp_24814836_1024.jpg":"1024x1303","pp_24814836_640.jpg":"640x814","pp_24814836_480.jpg":"480x611","pp_24814836_340.jpg":"340x432","pp_24814836_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1169","hd_24814835_1920.jpg":"1920x1080","k_24814835_1280.jpg":"1280x1280","k_24814835_1024.jpg":"1024x1024","k_24814835_640.jpg":"640x640","k_24814835_480.jpg":"480x480","k_24814835_340.jpg":"340x340","k_24814835_220.jpg":"220x220","o_24814835_1280.jpg":"1280x779","o_24814835_1024.jpg":"1024x623","o_24814835_640.jpg":"640x389","o_24814835_480.jpg":"480x292","o_24814835_340.jpg":"340x207","o_24814835_220.jpg":"220x133","h_24814835_1280.jpg":"1280x854","h_24814835_1024.jpg":"1024x683","h_24814835_640.jpg":"640x427","h_24814835_480.jpg":"480x320","h_24814835_340.jpg":"340x227","h_24814835_220.jpg":"220x147","pp_24814835_1280.jpg":"1280x1628","pp_24814835_1024.jpg":"1024x1303","pp_24814835_640.jpg":"640x814","pp_24814835_480.jpg":"480x611","pp_24814835_340.jpg":"340x432","pp_24814835_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1173","hd_24814834_1920.jpg":"1920x1080","k_24814834_1280.jpg":"1280x1280","k_24814834_1024.jpg":"1024x1024","k_24814834_640.jpg":"640x640","k_24814834_480.jpg":"480x480","k_24814834_340.jpg":"340x340","k_24814834_220.jpg":"220x220","o_24814834_1280.jpg":"1280x782","o_24814834_1024.jpg":"1024x625","o_24814834_640.jpg":"640x391","o_24814834_480.jpg":"480x293","o_24814834_340.jpg":"340x207","o_24814834_220.jpg":"220x134","h_24814834_1280.jpg":"1280x854","h_24814834_1024.jpg":"1024x683","h_24814834_640.jpg":"640x427","h_24814834_480.jpg":"480x320","h_24814834_340.jpg":"340x227","h_24814834_220.jpg":"220x147","pp_24814834_1280.jpg":"1280x1628","pp_24814834_1024.jpg":"1024x1303","pp_24814834_640.jpg":"640x814","pp_24814834_480.jpg":"480x611","pp_24814834_340.jpg":"340x432","pp_24814834_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1274x790","hd_24814832_1920.jpg":"1920x1080","k_24814832_1280.jpg":"1280x1280","k_24814832_1024.jpg":"1024x1024","k_24814832_640.jpg":"640x640","k_24814832_480.jpg":"480x480","k_24814832_340.jpg":"340x340","k_24814832_220.jpg":"220x220","o_24814832_1280.jpg":"1280x793","o_24814832_1024.jpg":"1024x634","o_24814832_640.jpg":"640x396","o_24814832_480.jpg":"480x297","o_24814832_340.jpg":"340x210","o_24814832_220.jpg":"220x136","h_24814832_1280.jpg":"1280x854","h_24814832_1024.jpg":"1024x683","h_24814832_640.jpg":"640x427","h_24814832_480.jpg":"480x320","h_24814832_340.jpg":"340x227","h_24814832_220.jpg":"220x147","pp_24814832_1280.jpg":"1280x1628","pp_24814832_1024.jpg":"1024x1303","pp_24814832_640.jpg":"640x814","pp_24814832_480.jpg":"480x611","pp_24814832_340.jpg":"340x432","pp_24814832_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1206x732","hd_24814831_1920.jpg":"1920x1080","k_24814831_1280.jpg":"1280x1280","k_24814831_1024.jpg":"1024x1024","k_24814831_640.jpg":"640x640","k_24814831_480.jpg":"480x480","k_24814831_340.jpg":"340x340","k_24814831_220.jpg":"220x220","o_24814831_1280.jpg":"1280x776","o_24814831_1024.jpg":"1024x621","o_24814831_640.jpg":"640x388","o_24814831_480.jpg":"480x291","o_24814831_340.jpg":"340x206","o_24814831_220.jpg":"220x133","h_24814831_1280.jpg":"1280x854","h_24814831_1024.jpg":"1024x683","h_24814831_640.jpg":"640x427","h_24814831_480.jpg":"480x320","h_24814831_340.jpg":"340x227","h_24814831_220.jpg":"220x147","pp_24814831_1280.jpg":"1280x1628","pp_24814831_1024.jpg":"1024x1303","pp_24814831_640.jpg":"640x814","pp_24814831_480.jpg":"480x611","pp_24814831_340.jpg":"340x432","pp_24814831_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1620x1080","hd_24814830_1920.jpg":"1920x1080","k_24814830_1280.jpg":"1280x1280","k_24814830_1024.jpg":"1024x1024","k_24814830_640.jpg":"640x640","k_24814830_480.jpg":"480x480","k_24814830_340.jpg":"340x340","k_24814830_220.jpg":"220x220","o_24814830_1280.jpg":"1280x853","o_24814830_1024.jpg":"1024x682","o_24814830_640.jpg":"640x426","o_24814830_480.jpg":"480x320","o_24814830_340.jpg":"340x226","o_24814830_220.jpg":"220x146","h_24814830_1280.jpg":"1280x854","h_24814830_1024.jpg":"1024x683","h_24814830_640.jpg":"640x427","h_24814830_480.jpg":"480x320","h_24814830_340.jpg":"340x227","h_24814830_220.jpg":"220x147","pp_24814830_1280.jpg":"1280x1628","pp_24814830_1024.jpg":"1024x1303","pp_24814830_640.jpg":"640x814","pp_24814830_480.jpg":"480x611","pp_24814830_340.jpg":"340x432","pp_24814830_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1620x1080","hd_24814829_1920.jpg":"1920x1080","k_24814829_1280.jpg":"1280x1280","k_24814829_1024.jpg":"1024x1024","k_24814829_640.jpg":"640x640","k_24814829_480.jpg":"480x480","k_24814829_340.jpg":"340x340","k_24814829_220.jpg":"220x220","o_24814829_1280.jpg":"1280x853","o_24814829_1024.jpg":"1024x682","o_24814829_640.jpg":"640x426","o_24814829_480.jpg":"480x320","o_24814829_340.jpg":"340x226","o_24814829_220.jpg":"220x146","h_24814829_1280.jpg":"1280x854","h_24814829_1024.jpg":"1024x683","h_24814829_640.jpg":"640x427","h_24814829_480.jpg":"480x320","h_24814829_340.jpg":"340x227","h_24814829_220.jpg":"220x147","pp_24814829_1280.jpg":"1280x1628","pp_24814829_1024.jpg":"1024x1303","pp_24814829_640.jpg":"640x814","pp_24814829_480.jpg":"480x611","pp_24814829_340.jpg":"340x432","pp_24814829_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 110 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 245 [name] => Regija [alias] => regija [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7801955 Threads: 6 Questions: 1637593822 Slow queries: 4866440 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111439234 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/regija ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 245 [name] => Regija [alias] => regija [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/regija ) ) [link] => /vijesti/regija/strava-u-srbiji-djecak-14-uletio-u-skolu-pa-ubio-cuvara-ima-i-ozlijedene-djece-na-terenu-gomila-policije-1286407 [printLink] => /vijesti/regija/strava-u-srbiji-djecak-14-uletio-u-skolu-pa-ubio-cuvara-ima-i-ozlijedene-djece-na-terenu-gomila-policije-1286407?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 278599 [name] => Policija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => policija [link] => /tag/policija ) [1] => stdClass Object ( [id] => 714758 [name] => Vračar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-05-03 09:28:45 [main_article_id] => 0 [alias] => vracar [link] => /tag/vracar ) [2] => stdClass Object ( [id] => 399013 [name] => Srbija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => srbija [link] => /tag/srbija ) [3] => stdClass Object ( [id] => 426838 [name] => Beograd [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => beograd [link] => /tag/beograd ) [4] => stdClass Object ( [id] => 366227 [name] => pucnjava u školi [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => pucnjava-u-skoli [link] => /tag/pucnjava-u-skoli ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => masakr u beogradu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Kosta K. predan djelatnicima Centra za socijalnu skrb, uzet će mu krv. Dvoje ozlijeđene djece i nastavnica stabilno, djevojčica u jako teškom stanju [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-15-15-03-12-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/03/24815668.png [galleryCount] => 16 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Afp/ [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/03/24815668.png [title] => Afp/ ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/03/24814865.jpg [title] =>

Privođenje 14-godišnjeg učenika u osnovnoj školi u Beogradu

Cropix/ ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/03/24815383.jpg [title] =>

Kola Hitne pomoći pred školom

Oliver Bunic/Afp ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/03/24815146.jpg [title] =>

Ranjena profesorica hitno je prevezena u bolnicu

Screenshot Dnevni Avaz/ ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/03/24815667.jpg [title] => Afp/ ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/03/24815666.jpg [title] => Afp/ ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/03/24814834.jpg [title] => Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/03/24814762.jpg [title] => Screenshot N1 ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/03/24814837.jpg [title] =>

Privođenje učenika

Cropix/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/03/24814836.jpg [title] => Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/03/24814835.jpg [title] => Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/03/24814834.jpg [title] => Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/03/24814832.jpg [title] => Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/03/24814831.jpg [title] => Cropix ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/03/24814830.jpg [title] => Cropix ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/03/24814829.jpg [title] => Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

KLJUČNE INFORMACIJE:

- u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" jutros oko 8 sati došlo je do pucnjave;

- pucao je učenik sedmog razreda (14), policija ga je nakon masakra uhitila;

- MUP Srbije potvrdilo je kako je ubijeno devet osoba, osam učenika i zaštitar;

- ranjeno je još šestero djece i profesorica povijesti;

- uhićen je i otac dječaka, koji je oba pištolja posjedovao legalno

- Više javno tužiteljstvo: K.K. ne podliježe kaznenoj odgovornosti

- Dva učenika su budna nakon operacije, a nastavnica se polako budi - u ovom trenutku potpuno su stabilni

 

NOVO 20:15 Prema najnovijim informacijama, učenik Kosta K., koji je jutros počinio masakr u Osnovnoj školi Vladislav RIbnikar u Beogradu, predan je djelatnicima Centra za socijalnu skrb.

Kako je rekao Nikola Uskoković iz Višeg javnog tužiteljstva, učeniku će biti uzeta krv radi utvrđivanja je li bio pod utjecajem lijekova, alkohola ili psihoaktivnih supstanci, a potom sve radnje iz svoje nadležnosti preuzima Centar, rekao je.

19:54 Ravnatelj Kliničkog centra Srbije dr. Milika Ašanin rekao je da su trenutno stabilno sva četiri pacijenta koja su u Urgentnom centru, kao i da se nalaze na odjelu intenzivne njege.

- Pacijent koji je bio najduže u sali imao je kompleksne prostrjelne ozljede grudnog koša, vrata i kralježnice. Prije sat vremena primljen je na intenzivnu njegu i u ovom trenutku je stabilno“, rekao je Ašanin istaknuvši da sutra ide na snimanje magnetskom rezonancijom.

Dva učenika koja su zadobila ozljede ekstremiteta su sasvim dobro, u budnom su stanju. Probudila se i nastavnica koja će uskoro biti ekstubirana.

Pacijentica koju je u bolnici u Tiršovoj operirao tim KCS-a je u jako teškom stanju.

19:31 Sve veći broj roditelja, sadašnjih i bivših učenika dolazi ispred škole, pale sveće i ostavljaju cvijeće.

Veliki broj građana se okuplja u obližnjim parkovima, a na društvenim mrežama kruži poziv da u 20 sati dođu na Cvjetni trg kako bi odali počast stradalim učenicima i zaštitaru.

19:15 Ministarstvo vanjskih poslova Francuske priopćilo je da je u pucnjavi u Beogradu ubijeno dijete s francuskih državljanstvom.

- Duboko smo šokirani saznanjem o pucnjavi u OŠ ‘Vladislav Ribnikar‘ u Beogradu, 3. svibnja ujutro, koja je dovela do velikog broja žrtava među učenicima i nastavnicima, uključujući i jednog učenika francuske nacionalnosti, navodi se u priopćenju.

Dodali su da su njihove misli uz ožalošćene i da veleposlanstvo u Beogradu čini sve kako bi u teškim trenucima pružili podršku obitelji poginulog državljanina Francuske.

 

18:50 Srpska ministrica zdravstva Danica Grujičić izjavila je da je stanje dvoje dece koja su smještena na Urgentnom centru stabilno.

“Dvoje djece koja su ovdje (u Urgentnom centru) su dobro, hvala Bogu, stabilno su, prostrijelne su rane, teške su ozljede, ali djeca su potpuno budna, svjesna, surađuju. Učiteljica je još pod sedativima, ima složene ozljede zdjelice i abdomena, stabilno je, za nekoliko sati vjerojatno će je početi buditi kolegica koja je dežurna na katu. Leže jedno do drugog, curica, pa dječak, pa učiteljice, čekaju trećeg dječaka koji je najteže ozlijeđen, on je još u dvorani, od jutros ima ozljede vrata, prepone i prsnog koša -  kazala je Grujičić za N1.

Djevojčica koja je operirana u Tiršovoj životno je ugrožena. U Urgentnom centru su operirana četiri pacijenta – tri učenika i nastavnica.

16:36 Ravnatelj Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin oko 16 sati dao je novu izjavu o stanju ozlijeđenih učenika i nastavnice: ”Od četvero operiranih, kod troje su završene operacije i nalaze se na odjelu intenzivne njege. Dva učenika su potpuno budna, ekstubirana, a nastavnica se polako budi. U ovom trenutku su potpuno stabilni", rekao je Ašanin.

"Što se tiče četvrtog pacijenta, on je bio u vrlo lošem općem stanju kada je primljen, radilo se o složenim ozljedama, prostrijelnim ozljedama prsnog koša, vrata i kralježnice, radi se dodatna dijagnostika. Nadam se i kod njega povoljnom ishodu", rekao je liječnik.

16:16 Više javno tužiteljstvo oglasilo se o masovnoj pucnjavi na Vračaru: K.K. ne podliježe kaznenoj odgovornosti. Prema Zakonu o maloljetnim počiniteljima kaznenih djela i kazneno-pravnoj zaštiti maloljetnih osoba, K.K. je kazneno neodgovoran jer još nema navršenih 14 godina života.

15.52 Dječak nije pokazao nimalo kajanja za zločin koji je počinio. U policiji je sve ispričao što i kako je planirao, navodi izvor beogradskog Blica upoznat sa slučajem. Kako saznaje Blic, K.K. koji je počinio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" sam je napravio Molotoljeve koktele koji su mu pronađeni u ruksaku. "Otac ga je vodio u streljanu, puno je vježbao i očigledno je bio jako vješt čim je čuvara upucao s 14 metara, dodaje njihov izvor. Ističe i da je K.K. već duže vrijeme posjećivao psihologa. Prema informacijama policije na terenu, policajci su ga u automobilu pitali je li svjestan što je učinio, na šta je on odgovorio: "Jesam, ubio sam najmanje osmoro ljudi, a najviše 25", prenosi Blic.

---

---

15:09 Susjedi obitelji K.K. (14) u šoku su zbog svega što se dogodilo. "Kada smo čuli što je uradio, šokirali smo se. Uvijek je bio miran i tih, iz ugledne obitelji. Otac mu je liječnik, majka radi, koliko znam, u nekom ministarstvu. Ne znam što se moglo dogoditi, svi smo potreseni", kaže jedan od susjeda za Novu.rs i dodaje da dosad nije bilo nikakvih problema: "Nije mi poznato da se išta dogodilo što bi moglo dovesti do ovako nečeg."

14:25 Hrvatski ministar obrazovanja Radovan Fuchs komentirao je pokolj u beogradskoj osnovnoj školi: “To je ogromna tragedija. Mislim da moramo itekako početi razmišljati o tome da se ovakve stvari ne dogode eventualno negdje kod nas. Svi smo razmišljali o Americi i nekim zemljama koje nam nisu bliske. To nije nešto što se događalo u ovim prostorima”, rekao je Fuchs.

14:23 Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković uputio je uime Vlade izraze sućuti predsjednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić povodom masovne pucnjave u Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara u Beogradu.

"Molim Vas primite izraze moje iskrene sućuti povodom masovne pucnjave u osnovnoj školi u Beogradu. Obiteljima ubijenih izražavamo iskrenu sućut, a ranjenima želimo brzi oporavak", stoji u pismu sućuti predsjednika Vlade

14:05 Uhićen je i otac dječaka koji je oba pištolja posjedovao legalno, za oba su izdane dozvole.

- Roditelj tvrdi da je imao više komada oružja iz 2026. i 2017. i da ih je držao zaključanim, u sefu po šifrom. Očito je dijete imalo šifru čim je uspio da dođe u posjed tih dvaju pištolja. I tri puna okvira, s po 15 metaka - rekao je srbijanski ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić. 

Prema neslužbenim informacijama sin je s ocem išao u zajednički lov i na taj način naučio pucati.

13:50 Oko 8:40 policija je dobila dojavu o pucnjavi. U 8:42 policiju je nazvao dječak, koji je pucao. Bio sam na tisuće uviđaja i zločina, ovo je nezapamćeno. Na licu mjesta pronađeno je oružje kojim je izvršeno ubojstvo. Zločin je planiran mjesec dana. Dijete je u dužem vremenu planiralo zločin. Izabrao je učionicu jer je bila najbliža ulazu. Vatreno oružje uzeo je od oca", rekao je. predstavnik srbijanskog MUP-a. 

- Nijemi smo pred ovom tragedijom. Nas kao pripadnike MUP-a obavezuje o realnom i činjeničnom stanju. Dana 3.5 u 8.42. pozvalo nas je NN lice i rekao da je pucao u više osoba u OŠ "Vladislav Ribnikar". Ovom prilikom je smrtno stradalo 8 učenika, 7 devojčica i jedan dječak. Pripadnici MUP-a su po dolasku u školu lišili slobode ubojicu. On je duži period planirao ovo. On je izabrao današnji datum zato što je učionica povijesti bila blizu izlaza iz škole. U torbi je imao četiri molotovljeva koktela, iz ranca je odmah po dolasku u školu upucao čuvara. S vrata učionice je pucao u učiteljicu, a potom i u učenike. Nakon masakra, izlazi van i puca u ostale. Sam je priznao da je planirao ovo, a imamo i spisak djece koju je planirao likvidirati. Sam je radio plan ulaza u školu, izlaza i odredio je prioritetne mete. Planirao je točno kako će koje dijete likvidirati - rekao je Veselin Milić.

---

image

Kola Hitne pomoći pred školom

Oliver Bunic/Afp
---

13:40 Izvanredna konferencija za medije. Govore ministrica zdravstva Danica Grujičić i ministar obrazovanja Branko Ružić.

"Tragedija koja se dogodila u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar - osmero djece nažalost je izgubilo život. Nitko ne može vratiti djecu roditeljima. Zahvalan sam zdravstvenim radnicima i molimo Boga da budu uz sve one koji su hospitalizitani i kojima se ukazuje medicinska pomoć. Šestero djece je hospitalizirano i jedna učiteljica. Zahvalan sam i na hrabrosti profesora i svih zaposlenika da pruže podršku roditeljima u narednom razdoblju. Nezamislivi su prizori kako je bilo toj djeci koja su doživjela taj strah, taj strah učitelja da se i toj djeci ne dogodi buduća tragedija. Vlada je odlučila o trodnevnom danu žalosti. Od sutra nastava počinje minutom šutnje", rekao je Ružić.

"Osmero djece i jedan čovjek su poginuli. Ne postoji mogućnost da se vrate. Dva dječaka su stabilno i van životne opasnosti, treća djevojčica je preživjela prostrijelnu ranu glave i ona je kritično. Za njen život se bore. Nastavnica je također u životnoj opasnosti. Izražavam sućut roditeljima koji su svoju djecu izgubili, koji su ih jutros ispratili u škole. Sa 40 godina radnog staža i 90-ih kad smo se nagledali svakakvih povreda ovo je moje najstrašnije iskustvo i kao liječnika i kao čovjeka. Institut za mentalno zdravlje organizirat će dvije telefonske linije na kojima će se pružati psihološka pomoć", kazala je Grujičić. 

13:35 Kako doznajemo, među ubijenima je sedam djevojčica i jedan dječak. Povrijeđena su četiri dječaka i dvije djevojčice od čega je dvoje životno ugroženih kao i nastavnica koja ima povrede karlice. Po nalogu Vlade RS, proglašena je trodnevna žalost na području cijele države. 

13:30 Učenik škole "Vladislav Ribnikar" K. K. (rođen 2009.), osumnjičen za ovaj masakr, nađen je i uhićen u školskom dvorištu. Samu snimku uhićenja objavila je Instagram stranica ‘Moj Beograd‘ i na njoj se vidi da je 14-godišnjeg dječaka okružilo nekoliko pripadnica policije i nakon toga ga izveli iz zgrade osnovne škole.

Učenici snimili trenutak uhićenja u školskom dvorištu, u ruksaku ubojice policija pronašla molotovljev koktel

13:15 Jedna od učenica, koja pohađa OŠ „Vladislav Ribnikar“, kazala je kako je u prvi mah mislila da neko baca petarde u školi.

Učenica koja je preživjela masakr: ‘Bio je fin, tih, imao je dobre ocjene. Nikad ne bih rekla...‘

13:03 Otkazana popodnevna nastava u skoro svim beogradskim školama nakon pucnjave na Vračaru, javlja Blic

13:00 Prema posljednjim informacijama, profesorica povijesti za koju su srpski mediji ranije objavili da je podlegla ozljedama, još uvijek se bori za život u bolnici.

- Kada smo došli na teren zatekli smo osmero ranjenih, zaštitar je bio mrtav. Četvero djece je primljeno u Urgentni centar i nalaze se u operacijskoj sali, jedna osoba je životno ugrožena. Cijela Hitna plače, tresemo se - kažu za "Blic" iz beogradske Hitne pomoći.

‘Cijela Hitna plače, tresemo se...‘: ranjenu djecu operiraju u bolnicama, jedno je u kritičnom stanju

12:55 Djevojčica koja je bila u kritičnom stanju je i dalje u teškom stanju. Operacija je završena, ali život joj je još uvijek ugrožen i ima ozbiljne ozljede mozga, javlja N1.

Dvojica dječaka koji su ranjeni su na antibiotskoj terapiji, stabilni su i radi se o lakim tjelesnim ozljedama, rekao je direktor bolnice u Tiršovoj.

12:50 Ivana Rodić iz Zavoda za transfuziju za portal N1 je rekla da je osigurano dovoljno jedinica krvi za ranjene učenike, kao i da je Zavod u stalnom kontaktu sa ostalim nadležnim bolničkim institucijama u vezi sa ovim slučajem. Dodala je da oni neće sprječavati građane koji žele dobrovoljno dati krv, ali je ponovila da je za ozlijeđenu djecu krvi ima dovoljno, i da su ona prioritet.

12:45 Milika Ašanin, direktor Sveučilišnog kliničkog centra Srbije, izjavio je za N1 da su svi pacijenti primljeni u Urgentni centar trenutno u operacijskim salama.

12:30  U stanu osumnjičenog K. K. (14), učenika sedmog razreda osumnjičenog da je jutros ubio najmanje devet osoba, u toku je pretres, saznaje Nova.rs.

12:20 Dječak (14) koji je jutros pucao u osnovnoj školi u Beogradu, kako neslužbeno doznaju Novosti.rs, sin je uglednog liječnika. 

Učenik koji je počinio masakr sin je uglednog liječnika: ‘U šoku smo, radi se o izuzetnom stručnjaku i čovjeku‘

12:15 MUP Srbije pozvao je roditelje, koji nisu još uvijek stupili u kontakt sa svojom djecom, da se jave u prostorije Policijske stanice Vračar, u Ulici Radoslava Grujića 14 (bivša Božidara Adžije).

12:05 Nezapamćena tragedija dogodila se jutros u beogradskoj školi na Vračaru "Vladislav Ribnikar", kada je učenik star 14 godina ubio osmero svojih kolegica i kolega, ali i Dragana Vlahovića, čovjeka koji je radio kao školski zaštitar.

Ovo je školski zaštitar Dragan kojega je ubio 14-godišnji učenik: ‘Svi smo ga voljeli, bio je dobar prema svima‘

11:55 Dnevni avaz javlja kako je ranjena profesorica Tatjana Stevanović, profesorica povijesti. 

Osumnjičeni učenik je jutros oko osam sati upao u školu i ubio devet osoba. Najprije je ubio portira škole Dragana Vlahovića, a zatim krenuo s pucanjem po hodniku da bi na kraju ušao u kabinet povijest i pucao u nastavnicu i učenike. 

---

image

Ranjena profesorica hitno je prevezena u bolnicu

Screenshot Dnevni Avaz/
---

Ovo je Tatjana, profesorica povijesti koja se bori za život nakon što je beogradski sedmaš krenuo u sumanuti pohod

11:51 Vlada Srbije zakazala je za danas popodne izvanrednu konferenciju za medije na kojoj će govoriti ministri obrazovanja i zdravstva i predstavnik policije.

11:45 Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije potvrdilo je kako je riječ o ukupno devet žrtava, osam učenika i zaštitaru škole. 

Sedam osoba je ranjeno, a radi se o šestero djece i profesorici povijesti. 

11:20 Još uvijek traje evakuacija djece iz Osnovne škole Vladislav Ribnikar u kojoj je jutros došlo do pucnjave, jer su pojedini nastavnici zaključavali djecu u učionice kako bi ih zaštitili.

Još uvijek se ne može ustanoviti gdje se nalaze dvije djevojčice koje inače pohađaju sedmi dva razred. 

11:00 Otac djevojčice koja je tijekom pucnjave istrčala iz učionice za N1 kaže da mu je ona rekla da je njihov školski kolega, inače odličan učenik, hladnog izraza lica ušao u učionicu i pucao.

- Moja kći je bila u tom razredu, bila je u učionici gdje je taj dječak ispalio prve hice u učiteljicu, a onda je počeo pucati u djecu koja su bila ispod klupa, moje dijete je istrčalo van, ispričao je ovaj otac.

10:50 Cure prve informacije o mogućem motivu krvavog pohoda.

‘Dobio je jedinicu iz povijesti i poludio! Ima sve petice, zovu ga Štreber... Zaštitaru je pucao u glavu, ciljao je i u nas!‘ 

10:40 Prva srpska televizija neslužbeno saznaje kako je u ruksaku imao i određenu količinu eksploziva. 

10:37 Jedna od preživjelih učenica ispričala je što se dogodilo,

Dramatično svjedočenje preživjele učenice: ‘Legla sam preko dva naša prijatelja kako bi pomislio da sam i ja mrtva...‘​

---

image

Privođenje učenika

Cropix/Cropix
---

10:35

Proslavljeni košarkaš i TV voditelj među roditeljima koji ne znaju što im je s djecom: ‘Čekamo da ih policija izvede‘

10:30 Pucao je sedmaš K. K. koji je sudjelovao u brojnim školskim natjecanjima. 

Prošle je godine osvojio i treće mjesto na općinskom natjecanju iz povijesti, a današnji napad i pucnjava na školske kolege i zaposlenike škole počeo je zbog njegovog bijesa prema profesorici povijesti na čiji je sad upao. 

Ovo je ubojica iz Beograda: ‘Dobio je jedinicu iz povijesti i poludio! Ima sve petice, zovu ga Štreber... Ciljao je i u nas!‘

---

image
Cropix
---

10:27 Djecu izvode razred po razred, ali neka djeca i dalje su zaključana u svojim učionicama.

10:20 Prema neslužbenim informacijama Telegrafa, učenik je ubio osmero učenika i zaštitara.

Doznaje se da je sedmaš upao na sat povijesti i počeo pucati na učenike.

Prema neslužbenim informacijama, više od desetoro ranjene djece je prevezeno u bolnicu od kojih je dio smješten u Dječjoj sveučilišnoj klinici u Trišovoj ulici. Jedno dijete je već na operacijskom stolu. 

U toku je evakucija učenika iz Osnovne škole Vladislav Ribnikar, kroz Ulicu Svetozara Markovića, gdje je drugi izlaz iz te škole, u kojoj se jutros oko 8.30 dogodila masovna pucnjava.

---

image
Afp/
------
image
Cropix
---

10:15 Nakon što se jutros u školi na Vračaru u Beogradu dogodila pucnjava u kojoj je ubijen čuvar, oglasila se majka jednog od učenika rekavši da je ubijen čovjek kojeg su svi voljeli. 

Panika ispred škole u kojoj je 14-godišnjak ubio đake i zaštitara: ‘Jadni naš Dragan! Svi su ga voljeli...‘

--------------

Srbijanski MUP je priopćio da im je jutros u 8.40h prijavljeno da je jutros u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru u Beogradu došlo do pucnjave.

Policija je uputila sve raspoložive patrole, odmah izašla na teren i uhitila osumnjičenog maloljetnika, učenika sedmog razreda, koji je, kako se sumnja, iz očevog pištolja ispalio više hitaca u pravcu učenika i osiguranja škole.

„Zbrinjavanje ozlijeđenih je u tijeku, kao i rad policije na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi s ovim događajem“, zaključeno je iz MUP-a.

---

---

 Na licu mjesta su i ministrica zdravstva Danica Grujičić i ministar prosvjete Branko Ružić.

-------------------

Dječak (14) pucao je u školi na Vračaru "Vladislav Ribnikar" u Beogradu. Ubio je zaštitara i nastavio pucati u prijatelje i učiteljicu, izvještava "Telegraf.rs".

Doznaje se da je u školu ponio očev pištolj u školu i počeo pucati.

Uhićen je i odveden na ispitivanje u policijsku stanicu.

Kako piše Telegraf, ima 8 ozlijeđenih i puno djece koja nepomično leže na podu. Ozlijeđena učiteljica trenutno je na operaciji, a na hitnu je primljen i 13-godišnjak bez svijesti. Jedno dijete je na hitnoj operaciji.

Motiv napada je za sada nepoznat.

Na terenu je velik broj policijskih djelatnika kao i tužitelji...

---

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Afp/ Cropix/ Oliver Bunic/Afp Screenshot Dnevni Avaz/ Afp/ Afp/ Cropix Screenshot N1 Cropix/Cropix Cropix Cropix Cropix Cropix Cropix Cropix Cropix
Cropix/

Privođenje 14-godišnjeg učenika u osnovnoj školi u Beogradu

Oliver Bunic/Afp

Kola Hitne pomoći pred školom

Screenshot Dnevni Avaz/

Ranjena profesorica hitno je prevezena u bolnicu

Cropix/Cropix

Privođenje učenika

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/regija/strava-u-srbiji-djecak-14-uletio-u-skolu-pa-ubio-cuvara-ima-i-ozlijedene-djece-na-terenu-gomila-policije-1286407 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=a09e0f8afe5c77948e446f6fae391de106d396c3 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Kosta+K.+predan+djelatnicima+Centra+za+socijalnu+skrb%2C+uzet+%C4%87e+mu+krv.+Dvoje+ozlije%C4%91ene+djece+i+nastavnica+stabilno%2C+djevoj%C4%8Dica+u+jako+te%C5%A1kom+stanju&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fregija%2Fstrava-u-srbiji-djecak-14-uletio-u-skolu-pa-ubio-cuvara-ima-i-ozlijedene-djece-na-terenu-gomila-policije-1286407 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fregija%2Fstrava-u-srbiji-djecak-14-uletio-u-skolu-pa-ubio-cuvara-ima-i-ozlijedene-djece-na-terenu-gomila-policije-1286407 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => masakr u beogradu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Regijamasakr u beogradu

LIVEKosta K. predan djelatnicima Centra za socijalnu skrb, uzet će mu krv. Dvoje ozlijeđene djece i nastavnica stabilno, djevojčica u jako teškom stanju

Piše Vijesti SD
3. svibnja 2023. - 20:43

KLJUČNE INFORMACIJE:

- u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" jutros oko 8 sati došlo je do pucnjave;

- pucao je učenik sedmog razreda (14), policija ga je nakon masakra uhitila;

- MUP Srbije potvrdilo je kako je ubijeno devet osoba, osam učenika i zaštitar;

- ranjeno je još šestero djece i profesorica povijesti;

- uhićen je i otac dječaka, koji je oba pištolja posjedovao legalno

- Više javno tužiteljstvo: K.K. ne podliježe kaznenoj odgovornosti

- Dva učenika su budna nakon operacije, a nastavnica se polako budi - u ovom trenutku potpuno su stabilni

 

NOVO 20:15 Prema najnovijim informacijama, učenik Kosta K., koji je jutros počinio masakr u Osnovnoj školi Vladislav RIbnikar u Beogradu, predan je djelatnicima Centra za socijalnu skrb.

Kako je rekao Nikola Uskokov...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 17:03