stdClass Object ( [id] => 1315351 [title] => Novi šokantni detalji zločina u Gradačcu: Policiji trebala 21 minuta za tri kilometra! Sutkinja: Mogao je pobiti sve nas [alias] => sokantni-detalji-zlocina-u-gradaccu-policiji-trebala-21-minuta-za-tri-kilometra-sutkinja-mogao-je-pobiti-sve-nas [catid] => 245 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Posljedice ubojstva Nizame Hećimović i još dvoje ljudi te ranjavanje tri osobe, koje je počinio Nermin Sulejmanović, još uvijek su intenzivno prisutne u Bosni i Hercegovini.

Ljuid su bijesni kako na stradanje nevjenčane supruge, tako i na rad pravosuđa i policije, kojoj je kako se navodi trebala čak 21 minuta da prijeđe 3 kilometra od policijske stanice do vikendice u kojoj je Sulejmanović ubio nevjenčanu suprugu.

- Ne mogu reći da policija ne radi svoj posao zbog jednog čovjeka. Ja vas molim da se aktivirate, da pitate ministra unutarnjih poslova o vještačenju ubojičinog telefona i o prvom pozivu kada je upao u kuću, koliko je trajala policijska patrola. Kad mi političari idemo, od Gradčca do Srebrenika možemo doći za 21 minut, a policijska stanica je 2,3 kilometra od te kuće, što znači da je policijska patrola mogla doći za 3 do 5 minuta. Želimo i da to izađe u javnost – kazao je ministar za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić koji je rekao da će odgovore tražiti od ministra Tuzlanskog kantona, piše Crna hronika, prenosi Blic.

- Tu je ispalio metak, nije mogao odmah ući u sobu. Obišao je kuću. Ne sjećam se je li prozor bio otvoren. Uspio je razvaliti vrata i ući u sobu u kojoj je bila Nizama. Ranio je mog sina Nedima u nogu i istjerao ga napolje, izašla sam sa sinom vani, zvala policiju, plakala – prepričava tetka Zijada Pamuković-Vuković.

Nermin Sulejmanović uzeo je bebu i odnio je do auta. Vratio se u kuću po Nizamu.

- Bilo je vrištanja, drame, tukao ju je... Udarao ju je šakom, ja sam plakala i dozivala pomoć. Kad su izašli iz kuće, vukao je Nizamu za kosu, e, to nikad neću zaboraviti. Stala je nasred ceste i plakala, pogledala me i rekla: "Pomozi mi teta." Nisam joj mogao pomoći. Zvala je, molila za pomoć - priča Pamuković-Vuković i briznu u plač.

Ubojstvo oca i sina

Kaže da je Nizama tražila zaštitu od policije, suda i Nerminovih prijatelja.

- I sada kad dođem kući, vidim ga na vratima s pištoljem i vidim svoje dijete u krvi. Kod nas se osjećala najsigurnije – kaže Nizamina tetka.

Nizama Hećimović (38), žrtva nevjenčanog supruga Nermina Sulejmanovića, pokopana je u ponedjeljak na mezarju pored džamije u Mionici kod Gradačca.

Podsjećamo, Nermin Sulejmanović, koji je počinio trostruko ubojstvo, počevši od svoje nevjenčane supruge Nizame Hećimović, već je bio prijavljivan policiji zbog nasilja u obitelji.

---

image

Policijska prijava bila je manjkava

Antonio Balić/Cropix
---

Suprugu je ubio ispred vikendice u Sibovcu, nedaleko od Gradačca, dok je njihova kći ležala u lokvi krvi i plakala.

Kako se moglo vidjeti na uznemirujućoj snimci koja je sada izbrisana, nesretnu je ženu upitao zašto ga je prijavila policiji, a ona mu je odgovorila da se boji za sebe i dijete.

Nakon što je pretukao i ubio svoju vanbračnu suprugu, Nermin je ubio još dvije osobe, oca i sina (23), turske državljane, Cengiza i Denisa Ondera. U krvavom piru ranjena je i majka, odnosno supruga ubijenog, koja se nalazi u kritičnom stanju na Klinici za anesteziologiju i reanimaciju u Tuzli, prenosi Blic.

Strašni komentari na društvenim mrežama

Budući da su u tragediji apostrofirala i uloga pravosuđa, konferenciju za medije sazvala je i predsjednica Općinskog suda Gradačac Slobodanka Kojić.

Ona je obrazložila je razloge zbog kojih sutkinja Lejla Numanović nije donijela odluku o određivanju mjera ubojici na osnovi prijave Policijske uprave Gradačac.

Istaknula je da je policija tražila mjere zabrane prilaska, ali da nije dostavila dokaze. Navodi da su dostavljene samo službene zabilješke iz kojih se ne mogu utvrditi detalji nasilja, jer, kako kaže, nisu navedeni.

Govorila je i o povezivanju sutkinje Numanović sa Sulejmanovićem, istaknuvši da je to neprihvatljivo. Numanović je udana i majka dvoje djece koja nije poznavala ubojicu niti surađivala s njim, ona samo radi u Gradačcu, a živi u Tuzli.

---

image

Ubijena Nizama Hećimović i još uvijek potresena tetka Zijada Vuković Pamuković

Screenshot Facebook
---

- Ona nije na bilo koji način sudjelovala u pomaganju Sulejmanoviću. Društvene mreže su prenijele neistinu i to što se radi na društvenim mrežama je strašno.

Shvaćam kao predsjednica suda i kao čovjek da je ovo strašan događaj i da svi žele komentirati, ali na takav način, a to se ne može sankcionirati. Svakome se može dogoditi i to je strašno. Trebalo bi poduzeti da se to sankcionira, ja kao predsjednica suda nisam u prilici to sankcionirati, to graniči s vulgarnošću - kazala je Kojić, piše Dnevni avaz.

Manjkavi policijski izvještaj

Na komentare pravnika da je sutkinja mogla odrediti mjere na osnovi policijskog izvještaja ili pozvati policajce da dostave dokaze, Kojić je kazala kako je točno da je policija podnijela zahtjev u kojem stoje određene činjenice, ali da nisu potkrijepljenje dokazima.

- Sve činjenice moraju se dokazati, ovdje nije bilo dokaza. Ovdje je samo bila službena zabilješka PU Gradačac i izjava da je oštećena Nizama Hećimović odbila dati izjavu, ali morala je policija inzistirati na tome da kaže da bi, ako ne da izjavu, svaka odluka suda bila nezakonita. Zakon o kaznenom postupku, nasilju o obitelji i prekršajnom postupku, dokaze za sud prikupljaju policija i tužiteljstvo. Jesu li se mogla saslušati dvojica policajca – mogla su, ali to radi policija.

 ---

image

Egtibicionistički zločinac Nermin Sulejmanović; kuća u kojoj je počinjen zločin; Nezveta Hećimović

Facebook, Cropix/
---

Sudac ne saslušava ni nasilnika ni žrtvu. Donosi odluku samo na osnovi onoga što je policijska stanica dostavila. Kad dođe optužnica u sud, sudac je potvrđuje na osnovi dokaza koje je dostavio tužitelj - kazala je.

Istaknula je kako sutkinja Numanović nije prihvatila policijsku zabilješku kao dokaz jer se bilješka kakvu su poslali ne može prihvatiti kao dokaz. U bilješci se navodi kako je Nizama prijavila svog nevjenčanog supruga za napad koji se dogodio 3. na 4. kolovoza u obiteljskoj kući iz koje se odselila, a da je Sulejmanović potom uputio niz prijetnji, zbog čega je ugasila telefon kako ne bi primala poruke.

Potom se navodi da su policijski službenici otišli po navedenoj prijavi, pronašli Sulejmanovića, koji je negirao navode prijave i izjavio da Nizami nije upućivao nikakve prijetnje niti je imao ikakav kontakt s njom, s čime je upoznat istražitelj OKP PU Gradačac.

Sutkinja jako lošeg psihičkog stanja

Na pitanje zbog čega se inzistiralo na visokim standardima suda kada je riječ o osobi s ranijim kriminalnim dosjeom, odgovara:

- Nema kod suda visokih standarda. Nešto prihvatite kao dokaz ili ne prihvatite. Točno je da je Sulejmanović poznat pravosudnim organima u periodu 2006.-2009., ja sam mu sudila kao sutkinja i odredila mjeru pritvora. Ali u spisu nije bio izvod iz kaznene evidencije, iz spisa policije proizlazi da on nije nikada kažnjavan. Mora postojati izvod iz kaznene evidencije koji ima policijska uprava da bi se sudu stavilo do znanja o kakvoj osobi se radi - kazala je Kojić, piše Dnevni avaz.

Navela je i to kako je sutkinja donijela rješenje o obustavljanju postupka zbog nedostatka dokaza te da su o tome obaviještene sve strane postupka, uključujući Sulejmanovića.

Istaknulka je kako je i ona osobno uznemirena zbog monstruoznog zločina.

---

image

Ubijena Nizama Hećimović i okrutni ubojica Nermin Sulejmanović, detalji zločina još uvijek potresaju BiH

/Slobodna Dalmacija
------
image

Policijska prijava bila je manjkava

Antonio Balić/Cropix
---

- Uznemirena sam, ja sam sudila tom čovjeku. Znam ga, i drugi suci su mu sudili. To što je uradio… mogao je ući u sud i pobiti sve nas. To je takav čovjek. Ne kažem da smo bitniji od ovih žrtava - kazala je Kojić.

Krivnju, kaže, ne želi prebaciti ni na koga, već je organizirala konferenciju za novinare zbog žrtava i kako bi odgovorili na pitanja.

Novinarima je rekla kako nema informaciju da je VSTV pokrenuo disciplinski postupak protiv sutkinje Numanović. Ona je trenutno na bolovanju i jako je lošeg psihičkog stanja nakon svega.

Kojić je navela i to kako je potrebno mijenjati zakone te da bi oni, prema njenom mišljenju, za nasilnike trebali biti mnogo rigorozniji, piše Dnevni avaz.

Nema sumnje da će izlaziti još informacija o radu policije i suda i svemu što je utjecalo na tragični rasplet u Gradačcu. Naravno sve bi trebalo biti provjereno, zasnovano na činjenicama, bez ostrašćenosti i mržnje. Da se temeljito istraži slučaj. I spriječi da se nešto slično nikad ne ponovi.

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kriza institucija [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => kriza institucija 2 0 7956 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-08-16 12:18:02 [created_by] => 3211 [created_by_alias] => vijesti sd [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-08-16 13:42:29 [modified_by] => 3211 [publish_up] => 2023-08-16 13:39:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 245 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz regije. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, regija [secure] => 0 [page_title] => Regija [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Šokantni detalji zločina u Gradačcu: Policiji trebala 21 minuta za tri kilometra! Sutkinja: Mogao je pobiti sve nas [metakey] => ubojstvo gradačac, nermin sulejmanović, Nizama Hećimović, tetka zijada vuković pamuković, policija, propusti, općinski sud gradačac, predsjednica slobodanka kojić [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/08\/16\/25445670.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/16\/25422342.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/16\/25435404.png","\/images\/slike\/2023\/08\/16\/25427469.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["\/Slobodna Dalmacija","Antonio Bali\u0107\/Cropix","Screenshot Facebook"," Facebook, Cropix\/"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Ubijena Nizama He\u0107imovi\u0107 i okrutni ubojica Nermin Sulejmanovi\u0107, detalji zlo\u010dina jo\u0161 uvijek potresaju BiH<\/p>","

Policijska prijava bila je manjkava<\/p>","

Ubijena Nizama He\u0107imovi\u0107 i jo\u0161 uvijek potresena tetka Zijada Vukovi\u0107 Pamukovi\u0107<\/p>","

Egtibicionisti\u010dki zlo\u010dinac Nermin Sulejmanovi\u0107; ku\u0107a u kojoj je po\u010dinjen zlo\u010din; Nezveta He\u0107imovi\u0107<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1280x670","hd_25445670_1920.jpg":"1920x1080","k_25445670_1280.jpg":"1280x1280","k_25445670_1024.jpg":"1024x1024","k_25445670_640.jpg":"640x640","k_25445670_480.jpg":"480x480","k_25445670_340.jpg":"340x340","k_25445670_220.jpg":"220x220","o_25445670_1280.jpg":"1280x670","o_25445670_1024.jpg":"1024x536","o_25445670_640.jpg":"640x335","o_25445670_480.jpg":"480x251","o_25445670_340.jpg":"340x177","o_25445670_220.jpg":"220x115","h_25445670_1280.jpg":"1280x854","h_25445670_1024.jpg":"1024x683","h_25445670_640.jpg":"640x427","h_25445670_480.jpg":"480x320","h_25445670_340.jpg":"340x227","h_25445670_220.jpg":"220x147","pp_25445670_1280.jpg":"1280x1628","pp_25445670_1024.jpg":"1024x1303","pp_25445670_640.jpg":"640x814","pp_25445670_480.jpg":"480x611","pp_25445670_340.jpg":"340x432","pp_25445670_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25422342_1920.jpg":"1920x1080","k_25422342_1280.jpg":"1280x1280","k_25422342_1024.jpg":"1024x1024","k_25422342_640.jpg":"640x640","k_25422342_480.jpg":"480x480","k_25422342_340.jpg":"340x340","k_25422342_220.jpg":"220x220","o_25422342_1280.jpg":"1280x853","o_25422342_1024.jpg":"1024x682","o_25422342_640.jpg":"640x426","o_25422342_480.jpg":"480x320","o_25422342_340.jpg":"340x226","o_25422342_220.jpg":"220x146","h_25422342_1280.jpg":"1280x854","h_25422342_1024.jpg":"1024x683","h_25422342_640.jpg":"640x427","h_25422342_480.jpg":"480x320","h_25422342_340.jpg":"340x227","h_25422342_220.jpg":"220x147","pp_25422342_1280.jpg":"1280x1628","pp_25422342_1024.jpg":"1024x1303","pp_25422342_640.jpg":"640x814","pp_25422342_480.jpg":"480x611","pp_25422342_340.jpg":"340x432","pp_25422342_220.jpg":"220x280"},{"size0":"744x390","hd_25435404_1920.png":"1920x1080","k_25435404_1280.png":"1280x1280","k_25435404_1024.png":"1024x1024","k_25435404_640.png":"640x640","k_25435404_480.png":"480x480","k_25435404_340.png":"340x340","k_25435404_220.png":"220x220","o_25435404_1280.png":"1280x670","o_25435404_1024.png":"1024x536","o_25435404_640.png":"640x335","o_25435404_480.png":"480x251","o_25435404_340.png":"340x178","o_25435404_220.png":"220x115","h_25435404_1280.png":"1280x854","h_25435404_1024.png":"1024x683","h_25435404_640.png":"640x427","h_25435404_480.png":"480x320","h_25435404_340.png":"340x227","h_25435404_220.png":"220x147","pp_25435404_1280.png":"1280x1628","pp_25435404_1024.png":"1024x1303","pp_25435404_640.png":"640x814","pp_25435404_480.png":"480x611","pp_25435404_340.png":"340x432","pp_25435404_220.png":"220x280"},{"size0":"1280x670","hd_25427469_1920.jpg":"1920x1080","k_25427469_1280.jpg":"1280x1280","k_25427469_1024.jpg":"1024x1024","k_25427469_640.jpg":"640x640","k_25427469_480.jpg":"480x480","k_25427469_340.jpg":"340x340","k_25427469_220.jpg":"220x220","o_25427469_1280.jpg":"1280x670","o_25427469_1024.jpg":"1024x536","o_25427469_640.jpg":"640x335","o_25427469_480.jpg":"480x251","o_25427469_340.jpg":"340x177","o_25427469_220.jpg":"220x115","h_25427469_1280.jpg":"1280x854","h_25427469_1024.jpg":"1024x683","h_25427469_640.jpg":"640x427","h_25427469_480.jpg":"480x320","h_25427469_340.jpg":"340x227","h_25427469_220.jpg":"220x147","pp_25427469_1280.jpg":"1280x1628","pp_25427469_1024.jpg":"1024x1303","pp_25427469_640.jpg":"640x814","pp_25427469_480.jpg":"480x611","pp_25427469_340.jpg":"340x432","pp_25427469_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 245 [name] => Regija [alias] => regija [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7954114 Threads: 2 Questions: 1655071575 Slow queries: 4920695 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111885423 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/regija ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 245 [name] => Regija [alias] => regija [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/regija ) ) [link] => /vijesti/regija/sokantni-detalji-zlocina-u-gradaccu-policiji-trebala-21-minuta-za-tri-kilometra-sutkinja-mogao-je-pobiti-sve-nas-1315351 [printLink] => /vijesti/regija/sokantni-detalji-zlocina-u-gradaccu-policiji-trebala-21-minuta-za-tri-kilometra-sutkinja-mogao-je-pobiti-sve-nas-1315351?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 726324 [name] => ubojstvo gradačac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-08-12 15:50:20 [main_article_id] => 0 [alias] => ubojstvo-gradacac [link] => /tag/ubojstvo-gradacac ) [1] => stdClass Object ( [id] => 726201 [name] => nermin sulejmanović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-08-11 13:29:47 [main_article_id] => 0 [alias] => nermin-sulejmanovic [link] => /tag/nermin-sulejmanovic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 726347 [name] => Nizama Hećimović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-08-12 19:42:01 [main_article_id] => 0 [alias] => nizama-hecimovic [link] => /tag/nizama-hecimovic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 726387 [name] => tetka zijada vuković pamuković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-08-13 12:06:34 [main_article_id] => 0 [alias] => tetka-zijada-vukovic-pamukovic [link] => /tag/tetka-zijada-vukovic-pamukovic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 278599 [name] => Policija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => policija [link] => /tag/policija ) [5] => stdClass Object ( [id] => 492632 [name] => propusti [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => propusti [link] => /tag/propusti ) [6] => stdClass Object ( [id] => 726679 [name] => općinski sud gradačac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-08-16 15:39:17 [main_article_id] => 0 [alias] => opcinski-sud-gradacac [link] => /tag/opcinski-sud-gradacac ) [7] => stdClass Object ( [id] => 726680 [name] => predsjednica slobodanka kojić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-08-16 15:39:17 [main_article_id] => 0 [alias] => predsjednica-slobodanka-kojic [link] => /tag/predsjednica-slobodanka-kojic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kriza institucija [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Novi šokantni detalji zločina u Gradačcu: Policiji trebala 21 minuta za tri kilometra! Sutkinja: Mogao je pobiti sve nas [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3211 [name] => Siniša Kekez [username] => sini-a-kekez [email] => sini-a-kekez@sd.hr [password] => $2y$10$qwcQVvMXvRnnaftU1Sbp8uBJx74ORfe13h3GXKmaTOCIKV5PaudWu [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/sinisa-kekez-3211 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1729 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/1cffa202e39e204293b1646975a5b9da?s=100&default=https%3A%2F%2Ff02.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/16/25445670.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => /Slobodna Dalmacija [mainImageDesc] =>

Ubijena Nizama Hećimović i okrutni ubojica Nermin Sulejmanović, detalji zločina još uvijek potresaju BiH

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/16/25445670.jpg [title] => /Slobodna Dalmacija

Ubijena Nizama Hećimović i okrutni ubojica Nermin Sulejmanović, detalji zločina još uvijek potresaju BiH

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/16/25422342.jpg [title] => Antonio Balić/Cropix

Policijska prijava bila je manjkava

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/16/25435404.png [title] => Screenshot Facebook

Ubijena Nizama Hećimović i još uvijek potresena tetka Zijada Vuković Pamuković

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/16/25427469.jpg [title] => Facebook, Cropix/

Egtibicionistički zločinac Nermin Sulejmanović; kuća u kojoj je počinjen zločin; Nezveta Hećimović

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Posljedice ubojstva Nizame Hećimović i još dvoje ljudi te ranjavanje tri osobe, koje je počinio Nermin Sulejmanović, još uvijek su intenzivno prisutne u Bosni i Hercegovini.

Ljuid su bijesni kako na stradanje nevjenčane supruge, tako i na rad pravosuđa i policije, kojoj je kako se navodi trebala čak 21 minuta da prijeđe 3 kilometra od policijske stanice do vikendice u kojoj je Sulejmanović ubio nevjenčanu suprugu.

- Ne mogu reći da policija ne radi svoj posao zbog jednog čovjeka. Ja vas molim da se aktivirate, da pitate ministra unutarnjih poslova o vještačenju ubojičinog telefona i o prvom pozivu kada je upao u kuću, koliko je trajala policijska patrola. Kad mi političari idemo, od Gradčca do Srebrenika možemo doći za 21 minut, a policijska stanica je 2,3 kilometra od te kuće, što znači da je policijska patrola mogla doći za 3 do 5 minuta. Želimo i da to izađe u javnost – kazao je ministar za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić koji je rekao da će odgovore tražiti od ministra Tuzlanskog kantona, piše Crna hronika, prenosi Blic.

- Tu je ispalio metak, nije mogao odmah ući u sobu. Obišao je kuću. Ne sjećam se je li prozor bio otvoren. Uspio je razvaliti vrata i ući u sobu u kojoj je bila Nizama. Ranio je mog sina Nedima u nogu i istjerao ga napolje, izašla sam sa sinom vani, zvala policiju, plakala – prepričava tetka Zijada Pamuković-Vuković.

Nermin Sulejmanović uzeo je bebu i odnio je do auta. Vratio se u kuću po Nizamu.

- Bilo je vrištanja, drame, tukao ju je... Udarao ju je šakom, ja sam plakala i dozivala pomoć. Kad su izašli iz kuće, vukao je Nizamu za kosu, e, to nikad neću zaboraviti. Stala je nasred ceste i plakala, pogledala me i rekla: "Pomozi mi teta." Nisam joj mogao pomoći. Zvala je, molila za pomoć - priča Pamuković-Vuković i briznu u plač.

Ubojstvo oca i sina

Kaže da je Nizama tražila zaštitu od policije, suda i Nerminovih prijatelja.

- I sada kad dođem kući, vidim ga na vratima s pištoljem i vidim svoje dijete u krvi. Kod nas se osjećala najsigurnije – kaže Nizamina tetka.

Nizama Hećimović (38), žrtva nevjenčanog supruga Nermina Sulejmanovića, pokopana je u ponedjeljak na mezarju pored džamije u Mionici kod Gradačca.

Podsjećamo, Nermin Sulejmanović, koji je počinio trostruko ubojstvo, počevši od svoje nevjenčane supruge Nizame Hećimović, već je bio prijavljivan policiji zbog nasilja u obitelji.

---

image

Policijska prijava bila je manjkava

Antonio Balić/Cropix
---

Suprugu je ubio ispred vikendice u Sibovcu, nedaleko od Gradačca, dok je njihova kći ležala u lokvi krvi i plakala.

Kako se moglo vidjeti na uznemirujućoj snimci koja je sada izbrisana, nesretnu je ženu upitao zašto ga je prijavila policiji, a ona mu je odgovorila da se boji za sebe i dijete.

Nakon što je pretukao i ubio svoju vanbračnu suprugu, Nermin je ubio još dvije osobe, oca i sina (23), turske državljane, Cengiza i Denisa Ondera. U krvavom piru ranjena je i majka, odnosno supruga ubijenog, koja se nalazi u kritičnom stanju na Klinici za anesteziologiju i reanimaciju u Tuzli, prenosi Blic.

Strašni komentari na društvenim mrežama

Budući da su u tragediji apostrofirala i uloga pravosuđa, konferenciju za medije sazvala je i predsjednica Općinskog suda Gradačac Slobodanka Kojić.

Ona je obrazložila je razloge zbog kojih sutkinja Lejla Numanović nije donijela odluku o određivanju mjera ubojici na osnovi prijave Policijske uprave Gradačac.

Istaknula je da je policija tražila mjere zabrane prilaska, ali da nije dostavila dokaze. Navodi da su dostavljene samo službene zabilješke iz kojih se ne mogu utvrditi detalji nasilja, jer, kako kaže, nisu navedeni.

Govorila je i o povezivanju sutkinje Numanović sa Sulejmanovićem, istaknuvši da je to neprihvatljivo. Numanović je udana i majka dvoje djece koja nije poznavala ubojicu niti surađivala s njim, ona samo radi u Gradačcu, a živi u Tuzli.

---

image

Ubijena Nizama Hećimović i još uvijek potresena tetka Zijada Vuković Pamuković

Screenshot Facebook
---

- Ona nije na bilo koji način sudjelovala u pomaganju Sulejmanoviću. Društvene mreže su prenijele neistinu i to što se radi na društvenim mrežama je strašno.

Shvaćam kao predsjednica suda i kao čovjek da je ovo strašan događaj i da svi žele komentirati, ali na takav način, a to se ne može sankcionirati. Svakome se može dogoditi i to je strašno. Trebalo bi poduzeti da se to sankcionira, ja kao predsjednica suda nisam u prilici to sankcionirati, to graniči s vulgarnošću - kazala je Kojić, piše Dnevni avaz.

Manjkavi policijski izvještaj

Na komentare pravnika da je sutkinja mogla odrediti mjere na osnovi policijskog izvještaja ili pozvati policajce da dostave dokaze, Kojić je kazala kako je točno da je policija podnijela zahtjev u kojem stoje određene činjenice, ali da nisu potkrijepljenje dokazima.

- Sve činjenice moraju se dokazati, ovdje nije bilo dokaza. Ovdje je samo bila službena zabilješka PU Gradačac i izjava da je oštećena Nizama Hećimović odbila dati izjavu, ali morala je policija inzistirati na tome da kaže da bi, ako ne da izjavu, svaka odluka suda bila nezakonita. Zakon o kaznenom postupku, nasilju o obitelji i prekršajnom postupku, dokaze za sud prikupljaju policija i tužiteljstvo. Jesu li se mogla saslušati dvojica policajca – mogla su, ali to radi policija.

 ---

image

Egtibicionistički zločinac Nermin Sulejmanović; kuća u kojoj je počinjen zločin; Nezveta Hećimović

Facebook, Cropix/
---

Sudac ne saslušava ni nasilnika ni žrtvu. Donosi odluku samo na osnovi onoga što je policijska stanica dostavila. Kad dođe optužnica u sud, sudac je potvrđuje na osnovi dokaza koje je dostavio tužitelj - kazala je.

Istaknula je kako sutkinja Numanović nije prihvatila policijsku zabilješku kao dokaz jer se bilješka kakvu su poslali ne može prihvatiti kao dokaz. U bilješci se navodi kako je Nizama prijavila svog nevjenčanog supruga za napad koji se dogodio 3. na 4. kolovoza u obiteljskoj kući iz koje se odselila, a da je Sulejmanović potom uputio niz prijetnji, zbog čega je ugasila telefon kako ne bi primala poruke.

Potom se navodi da su policijski službenici otišli po navedenoj prijavi, pronašli Sulejmanovića, koji je negirao navode prijave i izjavio da Nizami nije upućivao nikakve prijetnje niti je imao ikakav kontakt s njom, s čime je upoznat istražitelj OKP PU Gradačac.

Sutkinja jako lošeg psihičkog stanja

Na pitanje zbog čega se inzistiralo na visokim standardima suda kada je riječ o osobi s ranijim kriminalnim dosjeom, odgovara:

- Nema kod suda visokih standarda. Nešto prihvatite kao dokaz ili ne prihvatite. Točno je da je Sulejmanović poznat pravosudnim organima u periodu 2006.-2009., ja sam mu sudila kao sutkinja i odredila mjeru pritvora. Ali u spisu nije bio izvod iz kaznene evidencije, iz spisa policije proizlazi da on nije nikada kažnjavan. Mora postojati izvod iz kaznene evidencije koji ima policijska uprava da bi se sudu stavilo do znanja o kakvoj osobi se radi - kazala je Kojić, piše Dnevni avaz.

Navela je i to kako je sutkinja donijela rješenje o obustavljanju postupka zbog nedostatka dokaza te da su o tome obaviještene sve strane postupka, uključujući Sulejmanovića.

Istaknulka je kako je i ona osobno uznemirena zbog monstruoznog zločina.

---

image

Ubijena Nizama Hećimović i okrutni ubojica Nermin Sulejmanović, detalji zločina još uvijek potresaju BiH

/Slobodna Dalmacija
------
image

Policijska prijava bila je manjkava

Antonio Balić/Cropix
---

- Uznemirena sam, ja sam sudila tom čovjeku. Znam ga, i drugi suci su mu sudili. To što je uradio… mogao je ući u sud i pobiti sve nas. To je takav čovjek. Ne kažem da smo bitniji od ovih žrtava - kazala je Kojić.

Krivnju, kaže, ne želi prebaciti ni na koga, već je organizirala konferenciju za novinare zbog žrtava i kako bi odgovorili na pitanja.

Novinarima je rekla kako nema informaciju da je VSTV pokrenuo disciplinski postupak protiv sutkinje Numanović. Ona je trenutno na bolovanju i jako je lošeg psihičkog stanja nakon svega.

Kojić je navela i to kako je potrebno mijenjati zakone te da bi oni, prema njenom mišljenju, za nasilnike trebali biti mnogo rigorozniji, piše Dnevni avaz.

Nema sumnje da će izlaziti još informacija o radu policije i suda i svemu što je utjecalo na tragični rasplet u Gradačcu. Naravno sve bi trebalo biti provjereno, zasnovano na činjenicama, bez ostrašćenosti i mržnje. Da se temeljito istraži slučaj. I spriječi da se nešto slično nikad ne ponovi.

 

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
/Slobodna Dalmacija Antonio Balić/Cropix Screenshot Facebook  Facebook, Cropix/
/Slobodna Dalmacija

Ubijena Nizama Hećimović i okrutni ubojica Nermin Sulejmanović, detalji zločina još uvijek potresaju BiH

Antonio Balić/Cropix

Policijska prijava bila je manjkava

Screenshot Facebook

Ubijena Nizama Hećimović i još uvijek potresena tetka Zijada Vuković Pamuković

Facebook, Cropix/

Egtibicionistički zločinac Nermin Sulejmanović; kuća u kojoj je počinjen zločin; Nezveta Hećimović

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/regija/sokantni-detalji-zlocina-u-gradaccu-policiji-trebala-21-minuta-za-tri-kilometra-sutkinja-mogao-je-pobiti-sve-nas-1315351 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=3a40682a25053b90a1e7f58be10c35a02a0fc64b [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Novi+%C5%A1okantni+detalji+zlo%C4%8Dina+u+Grada%C4%8Dcu%3A+Policiji+trebala+21+minuta+za+tri+kilometra%21+Sutkinja%3A+Mogao+je+pobiti+sve+nas&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fregija%2Fsokantni-detalji-zlocina-u-gradaccu-policiji-trebala-21-minuta-za-tri-kilometra-sutkinja-mogao-je-pobiti-sve-nas-1315351 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fregija%2Fsokantni-detalji-zlocina-u-gradaccu-policiji-trebala-21-minuta-za-tri-kilometra-sutkinja-mogao-je-pobiti-sve-nas-1315351 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kriza institucija [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Regijakriza institucija

Novi šokantni detalji zločina u Gradačcu: Policiji trebala 21 minuta za tri kilometra! Sutkinja: Mogao je pobiti sve nas

Piše vijesti sd
16. kolovoza 2023. - 15:39
Ubijena Nizama Hećimović i okrutni ubojica Nermin Sulejmanović, detalji zločina još uvijek potresaju BiH/Slobodna Dalmacija

Posljedice ubojstva Nizame Hećimović i još dvoje ljudi te ranjavanje tri osobe, koje je počinio Nermin Sulejmanović, još uvijek su intenzivno prisutne u Bosni i Hercegovini.

Ljuid su bijesni kako na stradanje nevjenčane supruge, tako i na rad pravosuđa i policije, kojoj je kako se navodi trebala čak 21 minuta da prijeđe 3 kilometra od policijske stanice do vikendice u kojoj je Sulejmanović ubio nevjenčanu suprugu.

- Ne mogu reći da policija ne radi svoj posao zbog jednog čovjeka. Ja vas molim da se aktivirate, da pitate ministra unutarnjih poslova o vještačenju ubojičinog telefona i o prvom pozivu kada je upao u kuću, koliko je trajala policijska patrola. Kad mi političari idemo, od Gradčca do Srebrenika možemo doći za 21 minut, a policijska stanica je 2,3 kilometra od te kuće, što znači da je policijska patrola mogla doći za 3 do 5 minuta. Želimo i da to izađe u javnost – kazao je ministar za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić koji je rekao da će odgovore tražiti od ministra Tuzlanskog kantona, piše Crna hronika, prenosi Blic.

- Tu je ispalio metak, nije mogao odmah ući u sobu. Obišao je kuću. Ne sjećam se je li prozor bio otvoren. Uspio je razvaliti vrata i ući u sobu u kojoj je bila Nizama. Ranio je mog sina Nedima u nogu i istjerao ga napolje, izašla sam sa sinom vani, zvala policiju, plakala – prepričava tetka Zijada Pamuković-Vuković.

Nermin Sulejmanović uzeo je bebu i odnio je do auta. Vratio se u kuću po Nizamu.

- Bilo je vrištanja, drame, tukao ju je... Udarao ju je šakom, ja sam plakala i dozivala pomoć. Kad su izašli iz kuće, vukao je Nizamu za kosu, e, to nikad neću zaboraviti. Stala je nasred ceste i plakala, pogledala me i rekla: "Pomozi mi teta." Nisam joj mogao pomoći. Zvala je, molila za pomoć - priča Pamuković-Vuković i briznu u plač.

Ubojstvo oca i sina

Kaže da je Nizama tražila zaštitu od policije, suda i Nerminovih prijatelja.

- I sada kad dođem kući, vidim ga na vratima s pištoljem i vidim svoje dijete u krvi. Kod nas se osjećala najsigurnije – kaže Nizamina tetka.

Nizama Hećimović (38), žrtva nevjenčanog supruga Nermina Sulejmanovića, pokopana je u ponedjeljak na mezarju pored džamije u Mionici kod Gradačca.

Podsjećamo, Nermin Sulejmanović, koji je počinio trostruko ubojstvo, počevši od svoje nevjenčane supruge Nizame Hećimović, već je bio prijavljivan policiji zbog nasilja u obitelji.

image

Policijska prijava bila je manjkava

Antonio Balić/Cropix

Suprugu je ubio ispred vikendice u Sibovcu, nedaleko od Gradačca, dok je njihova kći ležala u lokvi krvi i plakala.

Kako se moglo vidjeti na uznemirujućoj snimci koja je sada izbrisana, nesretnu je ženu upitao zašto ga je prijavila policiji, a ona mu je odgovorila da se boji za sebe i dijete.

Nakon što je pretukao i ubio svoju vanbračnu suprugu, Nermin je ubio još dvije osobe, oca i sina (23), turske državljane, Cengiza i Denisa Ondera. U krvavom piru ranjena je i majka, odnosno supruga ubijenog, koja se nalazi u kritičnom stanju na Klinici za anesteziologiju i reanimaciju u Tuzli, prenosi Blic.

Strašni komentari na društvenim mrežama

Budući da su u tragediji apostrofirala i uloga pravosuđa, konferenciju za medije sazvala je i predsjednica Općinskog suda Gradačac Slobodanka Kojić.

Ona je obrazložila je razloge zbog kojih sutkinja Lejla Numanović nije donijela odluku o određivanju mjera ubojici na osnovi prijave Policijske uprave Gradačac.

Istaknula je da je policija tražila mjere zabrane prilaska, ali da nije dostavila dokaze. Navodi da su dostavljene samo službene zabilješke iz kojih se ne mogu utvrditi detalji nasilja, jer, kako kaže, nisu navedeni.

Govorila je i o povezivanju sutkinje Numanović sa Sulejmanovićem, istaknuvši da je to neprihvatljivo. Numanović je udana i majka dvoje djece koja nije poznavala ubojicu niti surađivala s njim, ona samo radi u Gradačcu, a živi u Tuzli.

image

Ubijena Nizama Hećimović i još uvijek potresena tetka Zijada Vuković Pamuković

Screenshot Facebook

- Ona nije na bilo koji način sudjelovala u pomaganju Sulejmanoviću. Društvene mreže su prenijele neistinu i to što se radi na društvenim mrežama je strašno.

Shvaćam kao predsjednica suda i kao čovjek da je ovo strašan događaj i da svi žele komentirati, ali na takav način, a to se ne može sankcionirati. Svakome se može dogoditi i to je strašno. Trebalo bi poduzeti da se to sankcionira, ja kao predsjednica suda nisam u prilici to sankcionirati, to graniči s vulgarnošću - kazala je Kojić, piše Dnevni avaz.

Manjkavi policijski izvještaj

Na komentare pravnika da je sutkinja mogla odrediti mjere na osnovi policijskog izvještaja ili pozvati policajce da dostave dokaze, Kojić je kazala kako je točno da je policija podnijela zahtjev u kojem stoje određene činjenice, ali da nisu potkrijepljenje dokazima.

- Sve činjenice moraju se dokazati, ovdje nije bilo dokaza. Ovdje je samo bila službena zabilješka PU Gradačac i izjava da je oštećena Nizama Hećimović odbila dati izjavu, ali morala je policija inzistirati na tome da kaže da bi, ako ne da izjavu, svaka odluka suda bila nezakonita. Zakon o kaznenom postupku, nasilju o obitelji i prekršajnom postupku, dokaze za sud prikupljaju policija i tužiteljstvo. Jesu li se mogla saslušati dvojica policajca – mogla su, ali to radi policija.

 

image

Egtibicionistički zločinac Nermin Sulejmanović; kuća u kojoj je počinjen zločin; Nezveta Hećimović

Facebook, Cropix/

Sudac ne saslušava ni nasilnika ni žrtvu. Donosi odluku samo na osnovi onoga što je policijska stanica dostavila. Kad dođe optužnica u sud, sudac je potvrđuje na osnovi dokaza koje je dostavio tužitelj - kazala je.

Istaknula je kako sutkinja Numanović nije prihvatila policijsku zabilješku kao dokaz jer se bilješka kakvu su poslali ne može prihvatiti kao dokaz. U bilješci se navodi kako je Nizama prijavila svog nevjenčanog supruga za napad koji se dogodio 3. na 4. kolovoza u obiteljskoj kući iz koje se odselila, a da je Sulejmanović potom uputio niz prijetnji, zbog čega je ugasila telefon kako ne bi primala poruke.

Potom se navodi da su policijski službenici otišli po navedenoj prijavi, pronašli Sulejmanovića, koji je negirao navode prijave i izjavio da Nizami nije upućivao nikakve prijetnje niti je imao ikakav kontakt s njom, s čime je upoznat istražitelj OKP PU Gradačac.

Sutkinja jako lošeg psihičkog stanja

Na pitanje zbog čega se inzistiralo na visokim standardima suda kada je riječ o osobi s ranijim kriminalnim dosjeom, odgovara:

- Nema kod suda visokih standarda. Nešto prihvatite kao dokaz ili ne prihvatite. Točno je da je Sulejmanović poznat pravosudnim organima u periodu 2006.-2009., ja sam mu sudila kao sutkinja i odredila mjeru pritvora. Ali u spisu nije bio izvod iz kaznene evidencije, iz spisa policije proizlazi da on nije nikada kažnjavan. Mora postojati izvod iz kaznene evidencije koji ima policijska uprava da bi se sudu stavilo do znanja o kakvoj osobi se radi - kazala je Kojić, piše Dnevni avaz.

Navela je i to kako je sutkinja donijela rješenje o obustavljanju postupka zbog nedostatka dokaza te da su o tome obaviještene sve strane postupka, uključujući Sulejmanovića.

Istaknulka je kako je i ona osobno uznemirena zbog monstruoznog zločina.

image

Ubijena Nizama Hećimović i okrutni ubojica Nermin Sulejmanović, detalji zločina još uvijek potresaju BiH

/Slobodna Dalmacija
image

Policijska prijava bila je manjkava

Antonio Balić/Cropix

- Uznemirena sam, ja sam sudila tom čovjeku. Znam ga, i drugi suci su mu sudili. To što je uradio… mogao je ući u sud i pobiti sve nas. To je takav čovjek. Ne kažem da smo bitniji od ovih žrtava - kazala je Kojić.

Krivnju, kaže, ne želi prebaciti ni na koga, već je organizirala konferenciju za novinare zbog žrtava i kako bi odgovorili na pitanja.

Novinarima je rekla kako nema informaciju da je VSTV pokrenuo disciplinski postupak protiv sutkinje Numanović. Ona je trenutno na bolovanju i jako je lošeg psihičkog stanja nakon svega.

Kojić je navela i to kako je potrebno mijenjati zakone te da bi oni, prema njenom mišljenju, za nasilnike trebali biti mnogo rigorozniji, piše Dnevni avaz.

Nema sumnje da će izlaziti još informacija o radu policije i suda i svemu što je utjecalo na tragični rasplet u Gradačcu. Naravno sve bi trebalo biti provjereno, zasnovano na činjenicama, bez ostrašćenosti i mržnje. Da se temeljito istraži slučaj. I spriječi da se nešto slično nikad ne ponovi.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 11:19