StoryEditor
RegijaNEOBIČAN SLUČAJ

Razbojnici opljačkali majku bivšeg zatvorskog cimera: riječ je o optuženom silovatelju kojeg je policija prošle godine zatekla na djelu, a on se od straha onesvijestio

Piše PSD
21. listopada 2021. - 20:56

D. F., 50-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije, i 34-godišnji D. K. prevarom su od majke svog bivšeg zatvorskog cimera, inače osuđenog silovatelja, ukrali 10.000 eura, piše Nova.rs.

Dvojac se sumnjiči da su početkom listopada ove godine došli kod 78-godišnje žene i predstavili se kao prijatelji njezina sina koji se nalazi u KPZ, te su od nje zatražili novac kako bi mu tobože pomogli da bude pušten na slobodu.

Majka im je odmah dala dio dogovorene sume, a nakon što su joj donijeli rješenje o ukidanju pritvora, dala im je i ostatak, priopćila je niška Policijska uprava.

Sin oštećene, 49-godišnji Saša V. iz Niške Banje, pravomoćno je osuđen na pet godina zatvora zbog silovanja 65-godišnje susjede.

- D.K. je iskoristio poznanstvo sa Sašom kako bi nakon izlaska iz zatvora sa svojim prijateljem D.F. pokušao prevariti njegovu majku. Otišli su na njezinu adresu i zatražili prvo 6.000 eura, da bi nakon nekoliko dana donijeli falsificirano rješenje o ukidanju zatvorske kazne i uzeli još 4.000 eura. Međutim, žena je ubrzo posumnjala da je prevarena i obojicu prijavila policiji - navode saznaje Nova.rs.

Saša je osuđen na zatvorsku kaznu jer je 23. ožujka prošle godine, iako je imao zabranu pristupa, susjedi zazvonio na vrata i pokušao ući u njezinu kuću, a kad ga je ona u tome pokušala spriječiti, odgurnuo ju je i upao u sobu. Ženu je oborio na pod i silovao, ali je ona uspjela poslati SMS prijateljici koja je alarmirala policiju. Patrola koja je bila u blizini zatekla je silovatelja na djelu, a on se toliko preplašio da se onesvijestio. Ustanovljeno je da je imao temperaturu pa su i on i žrtva odvedeni na Infektivnu kliniku zbog sumnje da su zaraženi koronavirusom.

Iako mu je prijetila kazna zatvora od čak 12 godina, Saša je ipak dobio samo pet budući da ranije nije bio osuđivan, prenosi Nova.sr.

item - id = 1136945
related id = 0 -> 1144513
related id = 1 -> 1144042
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. studeni 2021 09:39