StoryEditorOCM
Regijapodignuta optužnica

Otkriveni jezivi detalji krvavog pohoda u Srbiji: žrtve ga molile da prestane, on ih iz blizine dokrajčio metkom

Piše S.N./JL
4. studenog 2023. - 10:11
Uroš B. ubio je 9 ljudi, a ranio njih 12. U neke od žrtava ispalio je više od 10 hitaca po cijelom tijelu.MUP Srbije, Cropix

Optužnica koju je prije mjesec dana podiglo Više javno tužiteljstvo u Smederevu otkriva jezive detalje zločina koje je počinio Uroš B.

Kako je navedeno, on je u svoje žrtve ispalio najmanje 85 hitaca. To nije broj ispaljenih metaka, već broj ozljeda ubijenih i ranjenih žrtava.

- Ne zna se točan broj hitaca jer je Uroš pucao na otvorenom i postoji mogućnost da neke čahure nisu pronađene - kaže izvor Blica.

Uroš B. ubio je 9 ljudi, a ranio njih 12. U neke od žrtava ispalio je više od 10 hitaca po cijelom tijelu.

- Ubijene u Orašju pogodio je ukupno 21 metak, a ubijene u Duboni ukupno 32. Uroš je pucao u žrtve dok su ranjene ležale na zemlji i molile ga da prestane pucati. Ali tu nije stao. On im je prišao i pucao u njih dok su bili na zemlji - kaže izvor.

Kako dodaje, u Duboni je otišao i korak dalje te je prišao žrtvama te ih dodatno upucao kako bi se uvjerio je li neka od njih živa.

- Kad bi vidio da su još živi, ​​prišao bi im i s manje udaljenosti u njih ispalio više metaka - objašnjava izvor.

Optužnica protiv Uroša otkrila je i što mu se motalo po glavi prije, za vrijeme i nakon krvavog pira. Kako je utvrđeno, Uroš je narcisoidan i prepotentan mladić, frustriran i pun kompleksa.

- Uroš B. je u svojoj obrani nakon počinjenog zločina rekao da su mještani Malog Orašja i Dubone ljubomorni na njega jer se druži s poznatima iz reality showa i jer je podigao ljestvicu više u odnosu na njihove živote - rekao je izvor.

Ubojit pohod

Podsjetimo, na temelju dokaza prikupljenih u istrazi, postoji osnovana sumnja da je Uroš B. 4. svibnja 2023. godine oko 22.20 sati, upravljao putničkim vozilom marke Mercedes u kojem se nalazila automatska puška proizvođača ‘Zastava‘ model M70 AB2, s mehanički skinutim tvorničkim brojem, pištolj marke ‘Tokarev‘ TT-30, s više okvira streljiva za automatsku pušku i pištolj, jedna ručna bomba M 52 i jedna kumulativna ručna bomba M79, prenosi Jutarnji.hr.

Uroš je došao do spomenika ‘Palim borcima‘ u mjestu Malo Orašje, gdje je primijetio grupu mladih ljudi koji su se družili i slušali muziku, nakon čega je, bez ikakva povoda, izašao iz vozila u namjeri da ih liši života, te rafalnom paljbom iz navedenog oružja ispalio desetke metaka u smjeru ozlijeđenih osoba, nakon čega je promijenio okvir na oružju i nastavio pucati po ozlijeđenima. Tom je prilikom na mjestu ubio Marka M. (18), dok su Nemanja S. (21), Lazar M. (20), Petar M. (26) te maloljetne N. M. (15) i A. M., svi iz Malog Orašja, od zadobivenih ozljeda preminuli u bolnicama.

Optuženi Uroš B. je tom prilikom ranio još četiri osobe.

Kako je utvrđeno očevidom, Uroš B. se nakon toga, vozilom kojim je stigao na mjesto događaja, odvezao u nekoliko kilometara udaljeno selo Dubona, gdje je uočio nekoliko osoba te je u namjeri da ih liši života, izašao iz vozila i iz vatrenog oružja - pištolja marke ‘Tokarev‘ - ispalio više metaka u pravcu navedene skupine osoba, kao i u drugu žrtvu koja se nalazila u neposrednoj blizini, kojom prilikom ih je teško ozlijedio.

Nakon toga, okrivljeni Uroš B. se navedenim vozilom dovezao nedaleko odatle do Osnovne škole ‘Momčilo Živojinović‘ gdje je zaustavio vozilo, ušao u školsko dvorište i tom prilikom, u namjeri da ih liši života, iz navedene automatske puške počeo pucati u smjeru više osoba koje su se tamo međusobno družile, pri čemu je ponovno iz neposredne blizine pucao u ozlijeđene osobe koje je pogodio, a koje su bile na tlu i na licu mjesta ubio brata i sestru Milana P. i Kristinu P., dok je Dalibor T. ubrzo preminuo od zadobivenih rana. Uroš B. je ranio i zadao teške tjelesne ozljede opasne po život još četvero ozlijeđenih, a ispalio je nekoliko metaka u smjeru još četvero ozlijeđenih, ali ih je promašio.

Oteo auto u kojem je bila trudnica

Nakon toga je, bježeći s mjesta događaja, u selu Šepšin, uočio parkirano putničko vozilo s ključem u bravi i s njim se dovezao do naplatne rampe u Malom Požarevcu. Ondje je uočio drugo vozilo te uz prijetnju ručnim bombama prisilio taksistu da nastavi voziti kako bi pobjegao policiji, dok se u vozilu nalazila putnica.

Nastavili su kretanje prema mjestu Ub, gdje je povrijeđena putnica izašla iz vozila, a on joj je zaprijetio da ništa ne prijavljuje. Potom je naredio taksisti da ga odveze do naselja Vinjište na području Kragujevca, gdje su ga policijski službenici kasnije ujutro pronašli i priveli.

Urošev otac Radiša B. optužen je za kaznena djela neovlaštene proizvodnje, držanja, nošenja i stavljanja u promet oružja i granata povezanih s kaznenim djelom, što je teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Istragom je utvrđeno da je okrivljeni Radiša B., u kući u kojoj živi, neovlašteno držao veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija, i to jedan pištolj, jedan revolver, 241 metak različitog kalibra, barut te razne dijelove naoružanja. Za neovlašteno držanje oružja optuženi su i Uroševi rođaci Goran i Boris G. iz Kragujevca, jer su u kući držali veću količinu oružja, municije i eksplozivnih materija.

Urošu B. prijeti 20 godina zatvora. Naime, u vrijeme izvršenja kaznenog djela još nije imao 21 godinu, zbog čega mu se, prema odredbama Kaznenog zakona Srbije, ne može izreći kazna doživotnog zatvora, već maksimalna kazna od 20 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 12:04