StoryEditorOCM
RegijaTuga u Sarajevu

Novi detalji u slučaju tragične smrti 16-godišnjakinje. Objavljene poruke koje je stomatolog slao majci preminule

Piše S. N./JL
18. listopada 2024. - 00:09

Na vidjelo izlaze novi detalji u slučaju tragične smrti 16-godišnje Džejle Drapić iz Sarajeva koja je umrla od sepse koju je dobila nakon stomatološkog zahvata, piše Jutarnji.

Stomatolog Haris Mekić koji je liječio zub nesretne djevojke rekao je da je ona u njegovoj ordinaciji bila 30. 9. ove godine, te da on s daljnjim liječenjem preminule tinejdžerke nije imao ništa.

Međutim, Dnevni Avaz došao u posjed prepiske između stomatologa Mekića i Džejline majke Džemile iz koje se vidi kako stomatolog daje savjete što da se radi s nastalom oteklinom.

Džemila 30. rujna u 10 i 52 sati zubaru šalje poruku i kaže mu da Džejla ima problema sa zubom.

Doktor odgovara da zna o kojem zubu se radi.

- Dobro jutro, može li Džejla danas doći ikako, zub joj se već tri dana upalio, onaj što ste joj pravili isto joj se zagnojio, ne može ni da jede, vilica je cijela boli. Nisam mogla ranije zvati pošto ide u školu u međusmjenu, a danas je slobodna - piše Džemila.

A doktor Mekić odgovara:

- Pozdrav Džemila, mislim da znam o kojem zubu se radi jer je on bio rizičan nažalost, odgovara li danas u 16h?

- Može, doći će s ocem - piše Džemila.

Nakon toga, stanje se komplicira te se Džemila 2. listopada ponovo javlja doktoru Mekiću.

- Dobro jutro Harise, samo da vas pitam treba li Džejla nečim ovaj zub ispirat ili stavljati oblogu, ona je otekla užasno i grlo joj zateže. Od otoka ništa ne može da jede jer ne može usta da otvori. Pije antibiotik Amoxibos 500, a najgore od zuba ima temperaturu.

Majka također kaže zubaru da je liječnica opće prakse rekla da njena kći ima visoku temperaturu te ga moli potvrdu jer je zbog toga izostala iz škole. Također kaže kako misli da bi joj trebao jači antibiotik.

Stomatolog na to pita ima li Džejla sada bolove, a majka odgovara da je ne boli zub već kompletna vilica i vrat kojeg ne može niti okrenuti od boli.

Stomatolog Mekić nakon toga savjetuje da Džejla samo nastavi temeljito čistiti zub.

- Neka čisti zub poslije svakog obroka da ga ne bi hrana zatvorila. Neka nastavi sa tim antibiotikom i naravno da odmara još koji dan dok joj ne spadne totalno otok. Može koristiti hladne obloge, pomoći će joj - odgovara stomatolog Mekić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. listopad 2024 00:10