StoryEditorOCM
Regijaokrutni zločin

Novi detalji ubojstva u Doboju: na saslušanju kći je bila hladna, navodno je bila zaljubljena u majčina ljubavnika

Piše Vijesti sd
1. veljače 2024. - 14:29

Nakon što je iskasapljeno tijelo vlasnika rent-a-car agencije Saše Kulišića iz Doboja pronađeno zavezano za drvo u šumi, istražitelji svaki čas otkrivaju nove jezive detalje ovog monstruoznog zločina, za koji je optužena njegova supruga A. K. (33)., njezin ljubavnik D. L. (19), a sada i njegova maloljetna kći (14).

- Istražitelji Republike Srpske, koji već danima rade na ovom slučaju, došli su do saznanja da je u zločinu sudjelovala Sašina kći, koju ima sa osumnjičenom A.K. Naime, sumnja se da je djevojčica ocu stavljala tablete u piće kako bi ga omamila, a sve na majčin nagovor - kaže izvor i dodaje da je sinoć u pratnji socijalne radnice otišla u nadležno tužiteljstvo gdje je ispitana, piše Kurir.

- U početku nije bilo sumnje da bi tinejdžerica mogla biti dio paklene ekipe koja je planirala i počinila zločin, no detaljna istraga otkrila je frapantne podatke. Tinejdžerica je uhićena nakon ispitivanja, a samo dan prije promijenila je profilnu sliku na Facebooku u crnu, u znak žalosti. Ispod ove fotografije ostali su samo komentari u kojima su poznanici i prijatelji izražavali sućut.

‘pod majčinim utjecajem mogla je sudjelovati u zločinu‘

- Oh, kakva tuga. Neka Saša počiva u miru. Jako mi je žao što se ovo dogodilo - napisala je u jednom od komentara, uz prigodnu zahvalu.

Nakon toga objavila je i fotografiju svog oca u čijem je ubojstvu navodno sudjelovala.

- Tata - kratko je napisala osumnjičena maloljetna kći Saše Kulišića uz objavljenu fotografiju na kojoj se smiješi.

Nakon što je maloljetnica uhićena, njezina polusestra Tamara Kulišić izjavila je kako je ne čudi što je djevojčica sudjelovala u zločinu.

image

Facebook status kćeri ubijenoga Saše

Screenshot Facebook

- Znajući da je cijeli život bila uz majku, ne sumnjam da je pod njezinim utjecajem mogla sudjelovati u zločinu - kratko je rekla Sašina kći iz prvog braka.

Podsjetimo, kako su već pisali domaći mediji, osumnjičeni su skovali plan, neposredno prije zločina unajmili nekoliko automobila kako bi prikrili tragove, a nakon toga unajmili stan u Banjoj Luci. Kći je navodno žrtvi stavila u piće nekoliko narkotičnih tableta, poslije čega ga je osumnjičeni D. L. nekoliko puta udario u njegovoj kući, a zatim ga ugurao u unajmljeni automobil kojim je upravljala A. K. Ispred nje, u drugom automobilu, vozio se njen navodni ljubavnik.

Ostavljeni brojni krvavi tragovi

Odvezli su se u šumu u blizini izletišta Preslica kod Doboja, gdje su unesrećenog izvukli iz automobila, a potom ga je A.K tri puta ubola nožem u tijelo. Kako je poslije utvrđeno obdukcijom, riječ je o smrtonosnim ozljedama. Saši Kulišiću tada su skinuli garderobu, vezali ga za drvo, a zatim pobjegli u iznajmljene stanove. Da se nešto čudno događa, primijetila je kuma stradale i osumnjičene koja je došla u njihovu obiteljsku kuću i vidjela da ih nema, a u kući su bili brojni krvavi tragovi.

Mislila je da se dogodilo neko obiteljsko nasilje te je o svemu obavijestila policiju u Doboju. Ubrzo je stigla potvrda da su prolaznici u šumi kod Doboja pronašli unakaženo djelo koje su lizali psi. Prepoznavanjem je utvrđeno da se radi o Saši Kulišiću. Policija je ubrzo locirala i uhitila osumnjičene koji su iza sebe ostavili brojne krvave tragove.

Stradali Saša Kulišić danas će biti pokopan u krugu obitelji, a inače, na smrtovnici koju je predala obitelj među ožalošćenima je njegova osumnjičena kći, dok supruge A.K. nema, piše Kurir.

image

BiH policija rekonstruirala je tijek zločina (ilustracija)

Elvis Barukčicć/Afp

U međuvremenu pojavili su se novi detalji iz istrage.

Kći Saše Kulišića, rođena 2009. godine, osumnjičena za pomaganje u ubojstvu oca, odlukom suda je odvedena u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda Doboj. Njoj je Osnovni sud u Doboju odredio maloljetnički zatvor do 30 dana zbog sumnje da je pomagala u počinjenju kaznenog djela.

“Pritvor može trajati najduže 30 dana, a kontrolu opravdanosti pritvora svakih 10 dana vršit će nadležno vijeće Osnovnog suda u Doboju”, kaže izvor ATV-a, prenosi Kurir.

Kako se neslužbeno doznaje, kći se sumnjiči da je na nagovor majke ocu u piće stavljala droge poput Benzedina i Leksiliuma. Međutim, nije poznato je li bila svjesna paklenog plana svoje majke.

ATV neslužbeno doznaje da je djevojka na ispitivanju surađivala s istražiteljima, a navodno je bila jako hladna. Istražitelji su stekli dojam da je i sama bila zaljubljena u D.L. Policija je ranije objavila da je Kulišić prije ubojstva bio pod sedativima koji su mu stavljali u limunadu i vodu, a sumnja se da je u tome sudjelovala i njegova kći. “

"Stavljala je lijek u očevo piće. To je učinila prema uputama svoje majke”, kaže izvor blizak istrazi. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 09:04