StoryEditor
Regijaporuka iz prištine

Haradinaj uzvraća Vučiću: Ukoliko Beograd prizna nezavisnost Kosova, neće biti ni referenduma o ujedinjenju s Albanijom. Samo tražimo što nam pripada

Piše PSD
19. siječnja 2021. - 18:46
Ramush HaradinajArmend Nimani/AFP

Bivši premijer Kosova, sada lider Alijanse za budućnost Kosova, Ramush Haradinaj, na svom je Facebook profilu reagirao na današnju izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je Haradinaj opasan čovjek, porukom da je, sve dok on djeluje opasno za Srbiju i njenog predsjednika, "Kosovo na dobrom putu”.

Vučić je, ranije komentirajući izjave Haradinaja o referendumu za ujedinjenje Kosova s Albanijom, rekao da je Haradinaj opasan čovjek, a da bi "velika Albanija” bila prijetnja svima, te poručio da će Srbija imati adekvatan odgovor na to.

Haradinaj je na Facebooku napisao da se njega ne treba bojati, jer ”ukoliko Beograd prizna nezavisnost Kosova, neće biti referenduma o ujedinjenju s Albanijom."

"Kosovo traži samo ono što mu pripada”, napisao je Haradinaj i dodao: "Nećete nas zaustaviti u našem pravu da definiramo budućnost Kosova. I dalje ćemo stremiti k tome da postanemo članicom NATO-a, EU-a i UN-a”.

Haradinaj je naveo i da je njegova izjava i namjera o ujedinjenju s Albanijom rezultat stalnog "nemara Bruxellesa u vezi s Kosovom”.

"Kosovo i njegovi građani su prozapadno orijentirani i kao takvi ne zaslužuju prijezir, ignoriranje i uvjetovanje unedogled”, napisao je Haradinaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

07. ožujak 2021 13:55