StoryEditorOCM
Regijau bih

Građani u panici dižu novac s računa i mijenjaju prvo u eure, a onda i u dolare i franke. Stručnjak: ‘Nema razloga za brigu, mogu doći u situaciju da ih netko opljačka‘

Piše PSD
17. ožujka 2022. - 12:59
Counterfeit expert at the Counterfeit Analysis Center of the European Central Bank (ECB), Eric Languillat inspects a twenty Euros bill at The European Central Bank headquarters in Frankfurt am Main, western Germany, on December 22, 2021. - On the 23rd floor of the European Central Bank's towering Frankfurt headquarters, on the other side of a security door, anti-counterfeiting experts are poring over some of the best fake banknotes in the eurozone. Their analysis help the ECB keep up to date with the latest counterfeiting techniques, and hopefully stay a step ahead. (Photo by ANDRE PAIN/AFP)Andre Pain

Stanovnici Bosne i Hercegovine sve više mijenjaju marke koje imaju u strane valute. 

Direktorica Exclusive Change mjenjačnice Nejra Uštović-Pekić za Klix.ba je kazala kako građani mijenjaju marke u eure, a onda u američke dolare i švicarske franke. 

- Potražnja za eurima posebno je povećana u proteklom periodu i dogodi se povremeno da u mjenjačnicama nemamo dovoljne količine određene valute, ali onda zamolimo kupca da dođe za nekoliko sati ili sutradan, kazala je Uštović.

Kaže kako nema razloga za tako masovno mijenjaju novac, izuzevši slučajeve kada putuju ili žele da trguju stranim valutama. Dodaje i kako se provizija za kupovinu eura ne mijenja, da je najveća jedan posto i toga se moraju pridržavaju sve mjenjačnice. 

Da nema razloga za paniku i kupovinu strani...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 03:06