StoryEditorOCM
RegijaKOMENTARI

Crnogorci masovno podržavaju potez Hrvatske koja ne dopušta prelazak granice trojici prosrpskih crnogorskih dužnosnika

Piše VIJESTI SD
27. srpnja 2024. - 12:40

Na vodećim crnogorskim portalima Vijesti.me, Pobjeda i Antena je objavljena vijest o tome da je troje crnogorskih dužnosnika proglašeno nepoželjnima u Hrvatskoj. No, zanimljivo je da je u komentarima većina čitatelja napisala da je Hrvatska napravila pravu stvar i da im je dosta prosrpskih dužnosnika u Crnoj Gori koji provode naputke Aleksandra Vučića.

To i ne čudi kada se uzme u obzir da Aleksandar Vučić preko svojih srpskih sunarodnjaka već mjesecima ‘muči‘ Crnu Goru, želi je udaljiti od Europske Unije. No, Srba u Crnoj Gori ima oko 30 posto i redovno ulaze u vlast. Neki njihovi potezi ne pašu ostalim Crnogorcima. 

Crnogorski intelektualci poslali pismo Hrvatskoj: Srbi nas žele zavaditi, ne dopustite im. Ispričavamo se, ulog je velik

Podsjetimo, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske je notom koja je upućena Veleposlanstvu Crne Gore u Zagrebu, izvijestilo Crnu Goru da je Republika Hrvatska proglasila Andriju Mandića, predsjednika Skupštine Crne Gore, Milana Kneževića, zastupnika u Skupštini Crne Gore te Aleksu Bečića, potpredsjednika Vlade Crne Gore, nepoželjnima u Republici Hrvatskoj zbog sustavnog djelovanja na narušavanju dobrosusjedskih odnosa s Republikom Hrvatskom i kontinuiranog zloupotrebljavanja Republike Hrvatske u unutarnje političke svrhe, javlja na svojim internetskim stranicama MVEP. Podsjetimo, Mandić je četnički vojvoda, čelnik prosrpske i proruske desnice.

Do zahlađenja odnosa između Hrvatske i Crne gore došlo je nakon što je prije mjesec dana Skupština Crne Gore izglasala Rezoluciju o genocidu u logorima Jasenovac, Dachau i Mauthausen. Pritom oporbeni zastupnici nisu sudjelovali u izglasavanju rezolucije jer smatraju da na ovaj način službeni Beograd zloupotrebljava svoj utjecaj u Crnoj Gori.

► Evo komentara s portala Vijesti, Pobjeda i Antena

-Svaka vam čast Hrvati. 

-Vazalna politika Mandića i Spajića za Veliku Srbiju uspijeva, ako nas blokiraju biće još uspješnija.

-Trebala bi im zabraniti ulaz i Crna Gora čim izađu neđe vani, recimo kod gazde u BG đe smišljaju pakosti za CG:)

-Hahahhah, a jaoooj, kako će on (mandić) ovo podnijeti? Demokrata nad demokratama! A taman su mislili - Hrvati zaboraviše! ???

-Svaka cast.A sad ce EU

image

p a

image

p a

-Ovo znači samo jedno,ova trojka je uspjela da uradi ono zbog čega su došli na mjesta odlučivanja,da Crnu Goru odalje od Eu.

-Bog im pomogao! Hrvatima. ❤️??? Mozemo li im i mi kako zabraniti ulaz?

-Mi im trebamo zabraniti izlazak iz zemlje,da nas ne brukaju po svjetu ??

-Trojka nikako ne može u EU, dok traje hrvatska zabrana.

image

Antena M

image

Antena M

-Mandicu kako si krenuo neces moc ni do Niksica poc

-Becic ima da vrisne od tuge a Mandic i Knezevic ce ovu zabranu nositi kao orden haha.

-Osim Becica,ova dvojica su i u familiji nepozeljni

-Očekivano!Hoćemo mi da zabadamo nož u leđa,onima koji su posle svega, pokazali prijateljski odnos prema Crnoj Gori i pomogli nam u napredku prema EU????!!!!!!!

-Bravo.Sada znam da ću glasati za DF na predstojećim izborima.

-A zašto nijesu i Milojka Spajića proglasili nepoželjnim? Da su i Milojka proglasili nepoželjnim odluku bih poštovao, a ovako kad su njega izostavili čini mi se da su to uradili zbog raspoloženja EU i SAD. Ovo kao da su uradili samo da bi uradili nešto, a ne da bi suštinski kaznili krivce za donošenje rezolucije.

image

Antena M

-Zaspati necu moci nocas???

-Mandu i Pipuna to baš i ne pogađa,čak se vjerovatno osjećaju bitnim i većim patrotama,Srpskim naravno,a Aleksa prikriveni patriota je ravnodušan(suzdržan),a kad zatreba izviniće se Aleksa bez problema.

-Odlicna dobrosusjedska politika nema sto hahaha

-Vala proglasite cijelu Crnu Goru nepoželjnom, nikakva šteta. Ne mogu da vjerujem koliko su Hrvati postali bezlični, kao da vise i ne postoje, tako da neka se oni pozabave svojom politikom samouništenja.

-Ako smo država onda ćemo odgovoriti kontramjerama i reciprično.Ako nismo onda ništa.

-Steta grdna sto ne mogu kod Hrvata

-E što napravi sebi Bečić, e moj Aleksa kako si glupo postupio. Kako te uvlače oni koje očima nisi mogao viđet.

-Ovo nijesu političari, ovo su poslušnici AV.

-Pa poslije ovakvog izbora novih clanoca vlade i izjava zvanicnog Zagreba, cini se da IBAR nece nista pomoci i ubrzati Tuzno.Sto ste " obarali" staru vlast.Izgleda ne za dobrobit drzave CG nego za sitne licne interese.

-Podnesite ostavke, unististe odnose s regionom zajedno sa Spajicem. Dritane, vrati se!

-A ni kod vas Hrvata ne treba ići, nikakve koristi od vas, oduvjek ste imali pretenzije prema BK iako vas je pola Pravoslavaca bilo do prije drugog svjetskog rata...

image

Pobjeda me

-Kako prijete Hrvati da će zakočiti put ka EU.Oni nam definitivno nisu dobri susjedi. A ovo je zbog Jasenovca.

-Zar i Bečića, dokazanog građanskog aktivistu i kosmopolitu, anacionalnog vožda kojem sve crnogorsko na prvom mjestu?? Ispada da ne može baš svakoga isfolirati.

-Mandić i Knežeić uz druge koji ih podržavaju rade štetu Cg... Oni su postanljeni da slušaju Vučića a ne interes CG

-Nije njih briga, njima je vazna Srbija i Rusija.

-Oni vole ove retrogradne fasiste, kao sto su i sami, ali ne mrdaju odavde, tu im je pravo mjesto za opstruiranje svega, tu primaju debele pare i nesmetano sprovode tudje namjere.

-Sad ce naši da njihove priglase??,Bečic Sad smišlja koga bi,možda Luku Modrica prvo..Nema Spajica,Carapica,oni su nosioci Mandiceve politike..E Milo mi je zbog Bečica što ga svrstaše tamo đe i pripada,u velikosrpske partije..A najveći amater zna da su Becic,Koprivica,Bogdanović,Krapovic samo DF 2..

-Koliko ja znam ova trojica nam obecavaju brz put u EU, pogotovo Becic. A ako udjemo u EU, sa kojom jedinom clanicom EU cemo se graniciti? Pa sa Hrvatskom. Tako da nam Hrvati itekako trebaju.

-Ova trojica mogu samo do Nikšića i nazad, što će u EU, kad ni osnove engleskog ne znaju

-Sad će i EU da im zabrani ulazak.Vratise nas 30 godina unazad.

image

Pobjeda me

-Crnogorski političari treba da se bave samo Crnom Gorom i crnogorskim narodom, a ne da unose probleme iz regiona kod nas i predstavljaju ih kao naše, a samo zarad političkih poena, jer ne mogu da pinude ništa bolje.

-Sad Crna gora obavezno recipročne mjere i zabraniti trojici Hrvatskih poltičara ulaz kod nas a naročito onima što dolaze pred izbore i traže od nas da podržimo Hgi i Drps.

-Puni komentari likova koji likuju sto susjedna drzava brani ulaz NAŠIM gradjanima? e jadni li ste, zajedno?

-Nijesu naši, to su matičari, Vučićevi pioni.

-Šef parlamenta nam ne smije uć u jednu od članica EU. Razmislite koja je težina toga

-Meni bi bilo čast da me proglase za nepoželjnu personu.... Živi bili sva trojica i samo napred!!

-Pa i Hrvati se predstavljaju da su antifašisti i priznaju da je bilo zločina u Jasenovcu,što se bune kad je to istina. Naš problem je samo u tome što svuda hoćemo da budemo mirođija i nesvjesno se miješamo u unutrašnje odnose i pitanja susjednih država pokušavajulći da sjedimo na više stolica kako nam kad odgovara.Proglasiti predsjednika skupštine bilo koje zemlje nepoželjnom osobom takođe nije dobra diplomatska praksa koja vodi dobrosusjedskim odnosima.

image

Vijesti me

image

Vijesti me

-Apsolutno ispravna odluka Hrvatske. Ne treba kaznjavati dio crnogorskog naroda koji nema nikakve veze sa sramnom rrzolucijom koju su nametnuli i izglasali silom na sramotu. Bravo!

-Svaka im cast (Hrvatima) jer je ovo imalo politicku pozadinu samim tim i sprdanje sa zrtvama

-Ja nezz kako ce ova trojica nocas zaspijevat, velika je stvar da ti ne daju u hrvatsku da udjes hahahahahahaha

-Postovani susjedi, zamolili bi vas da prosirite malo taj spisak. Ovima trojici je svejedno dovoljan trougao Begrad-Moskva-Banja luka

-Postoji samo jedan izraz za formulisanje ove cirkuske politike 44. vlade= -"balkanski kačamak"! Prije će stupiti u Tunguzijsku uniju nego li EU

-Prijatelji nasi, istine se plase. Sto ne proglasise Spajica, ne daju gazde…

-Ovim "našim" što im udariš Hrvati zabranu, matica je Srbija, za njen interes podrivaju CG, navijaju za njih u njihovim medijima ponižavaju Crnu Goru.

-Vijesti, naravno, cenzurišu komentare kao uvjek, kad im ne odgovara, stvaraju narativ da većina u CG podržava ovu odluku Hrvatske. Nego šta ćemo sa Prevlakom, Jadranom...

-A mogu oni u Srbiju sta ih briga jel da....

image

Vijesti me

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 09:49