StoryEditor
Politikapovukao se

Škoro se uoči izbora riješio skupog parkinga u Zagrebu, cijena je poslovna tajna

Piše Vanja Nezirović/Jutarnji list
21. svibnja 2020. - 21:52
Goran Mehkek/HANZA MEDIA

- Miroslav Škoro prodao je udjele u tvrtki koja je vodila parking u Zagrebu. Kupio ga je njegov dosadašnji partner Branko Žibrat, to je ionako bila njegova poslovna priča. Škoro je sad izašao iz toga potpuno.

Činjenica je da parkiranje u Zagrebu stoji toliko koliko stoji, ali radi percepcije u javnosti Škoro se povukao iz toga. Isto tako, prodao je i udjele u tvrtki Omega software kako njima ne bi bio teret. Riječ je o zaista kvalitetnoj tvrtki koja je razvila kompjutorski software za lokalne općine.

Škorin udjel u toj tvrtki iznosio je pet posto, a u javnosti je stvorena percepcija kao da je cijela tvrtka njegova - otkriva Mario Radić, politički tajnik Škorina Domovinskog pokreta, piše Jutarnji list.

U sudskom registru, naime, još nije vidljivo da je Miroslav Škoro prodao udjele u tvrtki MB Kvadrat, koja inače vodi parking pokraj zagrebačke bolnice Merkur, ali Radić kaže da je kupoprodajni ugovor potpisan i da je to tek pitanje procedure.

Da je Škoro prodao udjel u spomenutoj tvrtki potvrdio nam je i njegov dosadašnji poslovni partner Branko Žibrat koji kaže da je istina da je otkupio Škorine udjele u tvrtki, ali cijena je, dodaje, "poslovna tajna".

- Moram reći da smo snizili cijenu parkiranja, to više nije najskuplje parkiralište u gradu. Cijena je sada 14 kuna za sat, a parking u Petrinjskoj ulici i dalje stoji 15 kuna - rekao je Žibrat i dodao u šali da sad Škoro može u politiku jer "nema ništa".

Pitali smo ga je li njemu i Škorina supruga prodala parcele na kojima je upisana kao vlasnica, ali Žibrat je rekao da to još nisu riješili.

- Polako, ima vremena, ali i to ćemo provesti - dodao je Žibrat.

Jutarnji list nedavno je otkrio, naime, da se Škorina supruga Kim Ann Škoro lani upisala u zemljišne knjige kao suvlasnica dviju parcela uz Čulinečku cestu, za koje Grad Zagreb tvrdi da su još od 2006. godine - njegove.

Grad Zagreb tvrdi da je na zemljištima koja su u suvlasništvu Škorine supruge došlo do "protupravne promjene vlasničkopravnih odnosa", zbog čega je pokrenut i sudski postupak.

Da se Škoro potpuno odlučio posvetiti politici dokazuje i podatak da se isto tako povukao i iz suvlasništva tvrtke Omega software d.o.o. U sudskom registru to brisanje je provedeno 10. ožujka ove godine.

Škoro je, naime, u toj tvrtki bio jedan od osnivača i članova društva, a medijima je postala zanimljiva jer je posljednjih nekoliko godina sklopila brojne unosne poslove s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kako je svojedobno otkrila Slobodna Dalmacija.

Tvrtka je, inače, osnovana 2001. godine, a Škoro je u nju uložio 2011., kad je vrijednost Omega softwarea iznosila 22.100 kuna. Kapital je potom povećan na 100.000 kuna, a danas iznosi 6,1 milijun. Škoro je u toj tvrtki imao pet posto udjela, a da je iz nje izašao potvrdio je i u Lideru.

- Odustao sam od vlasništva zbog pritiska medija, o toj se tvrtki koja ima više od stotinu vrhunskih inženjera pisalo kao da je moja. Moje ime isticalo se kao da sam vlasnik 50 posto ili 100 posto tvrtke, što pokazuje neznanje novinara, ili nešto drugo, jer se znalo koliki udio imam.

Bio sam vlasnik pet posto Omege softwarea i više nisam jer sam vidio da sam postao teret tvrtki, koja je zbog mene počela gubiti poslove. Nisam želio biti uzrok njezine propasti - izjavio je za Lider Škoro, ističući da mu je žao jer je riječ o kvalitetnoj tvrtki.

- Ne mogu biti neostrašćen zbog toga, ali izlaskom iz vlasništva Omege softwarea spasio sam mnogo radnih mjesta. Izaći ću i iz ostalih svojih poslova da bih se mogao neopterećeno baviti politikom jer u Hrvatskoj nije prihvatljivo biti uspješan poduzetnik i političar.

U Hrvatskoj se samo ‘gologuzi’ bave politikom jer tako zarađuju i nesposobni vode državu koja kontrolira 60 posto gospodarstva - rekao je u tom istom razgovoru za Lider čelnik Domovinskog pokreta.

#MIROSLAV ŠKORO#DOMOVINSKI POKRET#ZAGREB

Izdvojeno

28. svibanj 2020 05:45