StoryEditor
Politikazanimljiva sjednica

Selak Raspudić prozvala Jandrokovića: Ako predsjednik Sabora ima vremena objavljivati golišave fotografije, onda valjda može sastaviti i tjedni raspored

Piše PSD
19. svibnja 2021. - 11:34

Lokalni izbori su glavna tema u Hrvatskom saboru na koju su se referirali saborski zastupnici u slobodnim govorima, pozivajući na reformu izbornog zakonodavstva, ali i upozorivši na primjenu dvostrukih mjerila tijekom epidemije i malu izlaznost birača, piše N1.

Dalija Orešković u ime Kluba zastupnika GLAS-a i Centra ustvrdila je da rezultati lokalnih izbora pokazuju ‘buđenje svijesti’ kod građana da se vlast može mijenjati te pozvala oporbu na dijalog u Saboru o reformi izbornog zakonodavstva i teritorijalnog ustroja Hrvatske. “Tri godine su pred nama da reformiramo izborno zakonodavstvo i reformiramo izborne jedinice tako da budu ustavne, pravedne i da svaki glas podjednako vrijedi, da smanjimo broj gradova, županija i općina”, kazala je.

Orešković je također rekla da “čestita svim novim progresivnim snagama što su ulaskom u drugi izborni krug ugrozili opstanak okoštalih i koruptivnih struktura postojeće vlasti”.

Zastupnica Mosta Marija Selak Raspudić prije svog izlaganja ‘spustila’ je predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću zbog njegove fotografije u kupaćim gaćicama koju je prošloga tjedna objavio na Facebooku i kasnog slanja tjednog rasporeda zastupnicima.

“Sramotno je da smo tek u ponedjeljak dobili raspored za ovaj tjedan što onemogućava kvalitetnu raspravu u Saboru. Ako predsjednik Sabora ima vremena na društvenim mrežama objavljivati golišave fotografije u kupaćim gaćicama, onda valjda ima vremena sastaviti i tjedni raspored. Može to učiniti i u fušu ako nema vremena, kao što to predsjednik vlade voli reći”, rekla je Selak Raspudić.

item - id = 1099856
related id = 0 -> 1128033
related id = 1 -> 1127979
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2021 08:11