StoryEditorOCM
Politikazdravo tijelo i duh

Podrška i šale za Miletićevu ideju o sportskoj reprezentaciji Sabora, HDZ-ovac: Pridružio bih se kuhanju kotlovine

Piše hina
25. rujna 2024. - 11:46
Predlagatelj Marin Miletić ima razloga za zadovoljstvo i smijeh: Mislim da svi od 3500 eura plaće imamo za odvojiti za dresove i troškove putaDamjan Tadić/Cropix

Saborski Odbor za obitelj, mlade i sport jednoglasno je u srijedu prihvatilo inicijativu Mostovog zastupnika i potpredsjednika tog tijela Marina Miletića za osnivanjem sportske reprezentacije Hrvatskog sabora s ciljem, pojasnio je Miletić, promocije sporta i zdravog života.

"Pet godina sam u Saboru, nikada nismo imali nijedan sportski susret, a kažu mi kolege da ih je u nekim prošlim sazivima bilo, tako da ne izmišljam ja sad s ovime toplu vodu", kazao je Miletić. 

Za košarkašku i nogometnu reprezentaciju Sabora već ima zainteresiranih, istaknuo je dodavši kako je moguće, ako se skupi dovoljno zastupnika, osnovati i druge reprezentacije. 

"Ne treba za sudjelovanje biti sportaš, bitno je da promoviramo sport i zdrav način života, da pokažemo zajedništvo i pomognemo u fokus javnosti staviti humanitarne akcije", rekao je. 

sami će si kupiti dresove

Sve bi, naglasio je, plaćali zastupnici iz svog džepa, a ne iz proračuna Sabora i na teret građana. 

"Mislim da svi od 3500 eura plaće imamo za odvojiti za dresove i troškove puta", dodao je. 

image

 Anamarija Blažević (HDZ) otkrila je da se bavi kuglanjem, a zbog sjednica Sabora treninge mora propuštati

 

Damjan Tadić/Cropix

I oporbeni i vladajući članovi Odbora su jednoglasno podržali inicijativu. O njoj će izvijestiti Tajništvo Sabora, a Odbor će razraditi daljnje korake i aktivnosti, najavljeno je. 

"Ideja je za pohvalu, možda na taj način potaknemo nekoga da se krene, barem rekreativno, baviti sportom", poručila je Anamarija Blažević (HDZ), koja se, otkrila je, bavi kuglanjem. 

ekipa načelnica i načelnika koja je igrala nogomet

Zbog sjednica Sabora treninge mora propuštati, dodala je, a predsjednica Odbora Vesna Vučemilović se našalila kako bi se zastupnici, s obzirom na to da sada zasjedaju u vojarni, mogli pridružiti vojnicima na vježbama. 

image

Predsjednica Odbora za obitelj Vesna Vučemilović se našalila kako bi se zastupnici, s obzirom na to da sada zasjedaju u vojarni, mogli pridružiti vojnicima na vježbama 

Damjan Tadić/Cropix

HDZ-ov Ivan Dabo odmah se ponudio da Grad Novalja, na čijem je čelu, bude i sponzor reprezentacije. Njegov stranački kolega Zoran Gregurović također je pohvalio inicijativu, ali reprezentaciji Sabora će se pridružiti ako se osnuje ona za kuhanje kotlovine, rekao je kroz smijeh. 

"Pozdravljam ovu ideju, mi smo na sjeveru Hrvatske imali ekipu načelnica i načelnika koja je igrala nogomet", kazala je SDP-ova Anita Curiš Krok.

image

 Zoran Gregurović reprezentaciji Sabora će se pridružiti ako se osnuje ona za kuhanje kotlovine

Damjan Tadič/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2024 11:46