StoryEditor
Politikau prvom redu

Na Pantovčak stigla cijela obitelj Milanović: nakon polaganja prisege novi predsjednik posebno se toplo zagrlio s majkom Ginom

Piše A.B.K.
18. veljače 2020. - 13:26
Maša Milanović, Gina Milanović, Marko Milanović i Ante Jakov MilanovićHina/ Pool/ Damir Senčar

Na inauguraciju novog predsjednika Zorana Milanovića na Pantovčak su stigli svi najbliži članovi njegove obitelji.

Uz suprugu liječnicu Sanju Musić Milanović, tu je bila Zoranova majka Gina, nećakinja Maša, kći njegovog pokojnog brata Krešimira, te sinovi 21-godišnji Ante Jakov i 15-godišnji Marko.

Posebno toplo Zoran Milanović se zagrlio s majkom nakon polaganja prisege.

Gospođa Gina nije mogla zadržati suze, nije krila da je dirnuta cijelom ceremonijom i činjenicom da joj je sin postao predsjednik Republike. 

Prošla godina iznimno je bila teška za Ginu Milanović, umirovljenu nastavnicu, koja se oprostila od supruga Stipe i sina Krešimira. Obojica su preminuli u razmaku od samo nekoliko mjeseci, zbog čega je i Zoran Milanović prekidao kampanju.

Dok je Milanović bio premijer, njegova majka držala se daleko od medija. Čuvala je privatnost svoje obitelji i ovo je zapravo prvi put da je vidimo ovako ganutu. Njezin stariji brat Ante, punac je predsjedniku  Sabora Gordanu Jandrokoviću. 

Nakon inauguracije Sanja Milanović ležerno se zaputila sa suprugom do obitelji koja je sjedila u prvom redu, a sinove je pozdravila "fist bumpom". Pružila im je šake na pozdrav nakon čega su joj oni uzvratili udarcem šakom o šaku.

Milanovićevi sinovi došli su na Pantovčak u tamnim odijelima, a stariji Ante Jakov stavio je kravatu i vezao kosu u rep. Rođen je u Bruxellesu, dok je Milanović bio savjetnik u hrvatskoj misiji pri NATO-u i EU. Trenutno pauzira od studija prava u Nizozemskoj, a odnedavno honorarno surađuje na splitskoj Televiziji Jadran, kao dopisnik iz Zagreba. Milanović junior je u dnevniku Televizije Jadran dosad objavio nekoliko priloga, između ostaloga i izvještaj o međureligijskoj konferenciji na kojoj je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izbjegao novinarska pitanja o čemu je detaljno izvijestio.

Prema informacijama iz krugova bliskim obitelji Milanović, Ante Jakov istodobno radi i u jednom zagrebačkom odvjetničkom uredu, a ulazak u novinarske vode, čini se, tek mu je usputna avantura. Mlađi sin Marko ide u prvi razred Klasične gimnazije u Zagrebu.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2021 17:10