StoryEditorOCM
Politikaima njegovu podršku

Bartulica otkrio koga će podržati na izborima u DP-u: ‘U mojoj nevolji pokazao se vrlo lojalnim, ovo su potezi očajnika‘

Piše Vijesti SD
28. kolovoza 2024. - 11:43

Zastupnik u Europskom parlamentu i član Predsjedništva Domovinskog pokreta Stephen Nikola Bartulica održao je konferenciju za novinare na kojoj je govorio o Izbornom saboru Domovinskog pokreta.

"Stanje nije dobro i za ovakvo stanje je uvijek odgovorna čelna osoba stranke. Ne znam zašto se to radi, tako pred kraj ljeta, mislim na izborni sabor stranke. Nemam ništa protiv nikoga u stranci", rekao je.

"Pregovori nisu dobro odrađeni, stranka se sada ponaša podanički prema HDZ-u. Ja ću na izborima u stranci podržati Marija Radića", dodao je.

Iskoristio je poruku da pošalje poruku delegatima u stranci. "Birajte one za koje mislite da mogu popraviti stanje".

Komentirao je i aferu crveni Ferrari, s kojim je došao u izborni stožer stranke na dan izbora za EP.

"Sve sam rekao na tu temu, ali ne sviđa mi se da se prijeti sudom časti. To su ostaci starog vremena, gdje se mora slušati vođu stranke. Da mi to odgovara, takav način, bio bi u HDZ-u, a sad se sličan način pokušava prenijeti na DP".

Tvrdi da je Radić najviše uložio u stranku, a da je Penavi omogućio da dođe na čelo stranke.

"Radić se u mojoj nevolji pokazao vrlo lojalan. Izvlačenje stvari iz njegove biografije je odraz očaja. Za duboke podjele u stranci odgovara stranačko vodstvo. Zalagao sam se za suradnju s HDZ-om, ali ne pod svaku cijenu", poručio je.

Uoči izbora, u stranci traje potpuni obračun između predsjednika stranke Ivana Penave i Maria Radića, a na površinu su isplivale mnoge afere i detalji o članovima stranke.

Tako je u srijedu objavljeno da Penavi stranka plaća skupocjeni stan od 1500 eura.

Nacional tvrdi da je Ivan Penava kao ovlaštena osoba Domovinskog pokreta iznajmio je luksuzni stan u Zagrebu za obavljanje ‘tihih registriranih djelatnosti’ te političke stranke.

Radi se o stanu s dvije garaže koji DP plaća 1.200 eura mjesečno, a prema navodima Penavinih kolega, radi se o stanu koji koristi on osobno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 03:08