stdClass Object ( [id] => 1041873 [title] => Županije objavljuju nove podatke o zaraženima: u Gradu Zagrebu 59 novih slučajeva, žarišta su klinika Vrapče i jedan samostan [alias] => zupanije-objavljuju-nove-podatke-o-zarazenima-u-gradu-zagrebu-59-novih-slucajeva-zarista-su-klinika-vrapce-i-jedan-samostan [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U protekla 24 sata u Republici Hrvatskoj imamo 311 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Četiri su osobe preminule, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite, prenosi N1.

Stanje po županijama 2. rujna 2020.:

Splitsko-dalmatinska županija - 79 novih slučajeva zaraze, 3 osobe preminule

Grad Zagreb - 59 novih slučajeva zaraze

Osječko-baranjska županija - 14 novih slučajeva zaraze

Zadarska županija - 11 novih slučajeva zaraze

Brodsko-posavska županija - 11 novih slučajeva zaraze

Istarska županija - 9 novih slučajeva zaraze

Zagrebačka županija - 9 novih slučajeva zaraze

Šibensko-kninska županija - 9 novih slučajeva zaraze

Sisačko-moslavačka županija - 7 novih slučajeva zaraze

Koprivničko-križevačka županija - 6 novih slučajeva zaraze

Vukovarsko-srijemska županija - 5 novih slučajeva zaraze

Varaždinska županija - 4 nova slučaja zaraze

Požeško-slavonska županija - 1 novi slučaj zaraze

Virovitičko-podravska županija - 1 novi slučaj zaraze

Bjelovarsko-bilogorska županija - 1 novi slučaj zaraze

Karlovačka županija - 1 novi slučaj zaraze

Ličko-senjska županija - nema novozaraženih

Karlovačka županija

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji zabilježen je 1 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2.
Od jučer u 12 sati do danas u 12 sati testirano je ukupno 96 osoba, od toga je pristigao 31 nalaz, od kojih je 1 pozitivan (pristiglo 15 nalaza za Karlovac i 16 za Ogulin). Očekuje se još 65 nalaza.
Radi se o zdravstvenom djelatniku (medicinska sestra OB Karlovac). Odmah po zaprimanju nalaza započela je epidemiološka obrada. Za sada su u samoizolaciji 3 doktora medicine, 11 medicinskih sestara i 5 nezdravstvenih djelatnika.
Ukupno su do sada u Karlovačkoj županiji oboljele 174 osobe. U samoizolaciji se nalazi 98 osoba i nisu zabilježena kršenja mjere samoizolacije.
Inspekcija SCZ Karlovac je dana 1. rujna na području grada Karlovca obavila nadzor nad 4 ugostiteljska objekta, 5 trgovačkih radnji, 1 novčarske institucije, 1 pekara. Za sve nadzore su sačinjene bilješke, a za pekarsku radnju izrečeno je usmeno upozorenje, priopćio je županijski stožer.

Osječko-baranjska županija

Sveukupno je, tijekom posljednja 24 sata, u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano 289 osoba od kojih je 14 osoba pozitivno na koronavirus.

Iz Osijeka 9 te iz Antunovca, Belišća, Našica, Petrijevaca i Tenje po jedna osoba. 12 novozaraženih su uglavnom osamnaestogodišnjaci i školske kolegice i kolege koji su zajedno ljetovali u Zadru. Očekuju se nalazi još nekoliko njihovih kolega te bliskih kontakata.

Šibensko-kninska županija

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 9 je osoba pozitivno na koronavirus; pet osoba iz Knina, jedna iz Šibenika i Drniša te dvije osobe koje trenutno borave na području županije od kojih je jedna iz Brodsko-posavske županije a druga strani državljanin, Austrija.

Sedam osoba su kontakti već poznate oboljele osobe, a za dvije osobe epidemiološki izvidi su u tijeku. Većina oboljelih je mlađe životne dobi. U Šibensko-kninskoj županiji trenutno je 84 aktivna slučaja oboljenja od covida-19, od kojih se 8 osoba liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 122 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 380 osoba koji su kontakti već poznatih oboljelih osoba, priopćeno je iz županijskog stožera.

Varaždinska županija

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom.

Riječ je o dvjema mlađim i dvjema starijim ženama koje su bliski kontakti ranije oboljelih osoba, priopćili su iz županijskog stožera civilne zaštite.

Brodsko-posavska županija

U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 11 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (5), grad Nova Gradiška (3) te po 1 osoba u općinama Velika Kopanica, Slavonski Šamac i Gundinci.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 403, dok je broj aktivnih slučajeva 125 (2 aktivne osobe manje u odnosu na jučerašnji dan). Hospitalizirano je 5 osoba (1 osobe manje u odnosu na prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 750 osoba (75 osoba više u odnosu na prethodni dan). U županijskom karantenskom objektu trenutno se nalazi 1 pozitivna osoba, priopćio je županijski stožer.

Grad Zagreb

U Zagrebu je 59 novooboljelih osoba od koronavirusa, izvijestio je u srijedu Stožer civilne zaštite Grada Zagreba.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Sandra Šikić istaknula je da su u protekla 24 sata proveli 396 testiranja te je zabilježeno 59 novih slučajeva Covida-19. 

"Od tih 59 novooboljelih, njih 29 su kontakti sa prethodno oboljelim osobama, od čega imamo dva grupiranja, jedan je psihijatrijska klinika Vrapče gdje je zabilježeno pet slučajeva (jedan djelatnik i četiri pacijenta) i jedan samostan na području Grada Zagreba gdje je zabilježeno  ukupno šest slučajeva", istaknula je Šikić na konferenciji za novinare.

Rekla je i da je za 12 osoba negativna epidemiološka anamneza, za 11 osoba je izvor zaraze izloženost na godišnjem odmoru, njih pet su import iz Bosne i Hercegovine, a za dvije osobe su epidemiološke obrade još uvijek u tijeku.    

Šikić je naglasila i kako su 164 osobe dobile mjeru samoizolacije. Istaknula je i kako je 64 više oporavljenih građana Zagreba.  

Zagrebačka županija

Na području Zagrebačke županije u protekla 24 sata utvrđeno je devet novih slučajeva koronavirusa.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je devet osoba (1 Sveta Nedjelja, 4 Zaprešić, 1 Ivanić-Grad, 1 Sveti Ivan Zelina, 1 Brdovec, 1 Dubravica), a 12 osoba je izliječeno. Od novooboljelih osoba četiri slučaja povezana su s ljetovanjem na obali, dva su kontakti prethodno oboljelih, dok je za tri slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za 39 osoba.

Od početka pandemije evidentirane su 483 osobe s koronavirusom, izliječena je 321 osoba, a 11 ih je preminulo. Trenutno je

Vukovarsko-srijemska županija

 

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je pet novooboljelih osoba pozitivnih na covid-19. Po dvije novooboljele osobe su iz Gunje i Županje, a jedna je iz Vinkovaca. Nema preminulih osoba, priopćio je županijski stožer civilne zaštite. 

 

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost da je nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđeno šest novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a riječ je o četiri osobe s koprivničkog te dvije osobe s đurđevačkog područja. Tri novozaražene osobe su kontakti ranije pozitivnih osoba, a za preostale tri osobe je u tijeku epidemiološka obrada.

Tri osobe proglašene su zdravima, a u ovom trenutku na području županije je ukupno 27 aktivnih slučajeva. U kućnoj samoizolaciji se nalazi 88 osoba. Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 149 slučajeva bolesti covid-19, priopćeno je iz županijskog stožera.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Tijekom jučerašnjeg dana u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na koronavirus je testirana 51 osoba, potvrđen je jedan novi slučaj zaraze, dok se 10 nalaza još čeka.

Novozaražena osoba je s područja grada Bjelovara, a epidemiološka obrada je u tijeku.

Trenutno je na području županije 11 osoba zaraženih koronavirusom, priopćili su iz županije.

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 729 obrađenih testova danas je 79 novooboljelih osoba pozitivno na covid infekciju i to iz Splita 46, Baške Vode 1, Dugopolja 1, Hrvaca 3, Hvara 1, Imotskog 4, Kaštela 2, Lećevice 1, Lovreća 1, Makarske 1, Marine 1, Muća 1, Omiša 1, Sinja 5, Solina 6, Trilja 1, Vrgorca 1 i Zmijavaca 2 osobe.

Od 79 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 22 osobe su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1521 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Virovitičko-podravska županija

U Virovitičko-podravskoj županiji jedna je novozaražena osoba, a riječ je o muškaruc srednje životne dobi s blagim simptomima bolesti, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Zadarska županija

11 je novih slučajeva zaraze koronavirusom na području Zadarske županije. Riječ je o kontaktima sa dosad oboljelim osoba, a novoboljele osobe su sa područja Grada Zadra (4) , Grada Benkovca (1) te općina Sali (2), Bibinje (1), Sv.Filip i Jakov (1), Posedarje (1) i Galovac (1). Svi uzorci testirani jučer u Domu za stare i nemoćne osobe Zadar su negativni, a danas se nastavlja testiranje dijela štićenika i djelatnika.

Tijekom jučerašnjeg dana ukupno je testirano 195 uzoraka, aktivni nadzor provodi se nad 802 osobe, a istekao je za 6375 stanovnika.

Od početka epidemije na području županije oboljelo je 490 osoba, ozdravilo ih je 314 , preminule su 4 osobe, a u ovome trenutku na koronavirus pozitivne su 172 osobe.

U Općoj bolnici u Zadru ukupno je hospitalizirano 18 bolesnika oboljelih od covid-19, 15 bolesnika je na covid 1 odjelu, te 3 bolesnika u covid JIL-u , od kojih jedan na respiratoru. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije, priopćio je županijski stožer.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => LOKALNI STOŽERI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) ) [extra_fields_search] => LOKALNI STOŽERI 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2020-09-02 10:48:52 [created_by] => 264 [created_by_alias] => PSD [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2020-09-02 11:08:32 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2020-09-02 11:08:32 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2020\/09\/02\/14140246.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Sa\u0161a Buri\u0107\/Ilustracija\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":[""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1194","k_14140246_1280.jpg":"1280x1280","k_14140246_1024.jpg":"1024x1024","k_14140246_640.jpg":"640x640","k_14140246_480.jpg":"480x480","k_14140246_340.jpg":"340x340","k_14140246_220.jpg":"220x220","o_14140246_1280.jpg":"1280x796","o_14140246_1024.jpg":"1024x636","o_14140246_640.jpg":"640x398","o_14140246_480.jpg":"480x298","o_14140246_340.jpg":"340x211","o_14140246_220.jpg":"220x136","h_14140246_1280.jpg":"1280x854","h_14140246_1024.jpg":"1024x683","h_14140246_640.jpg":"640x427","h_14140246_480.jpg":"480x320","h_14140246_340.jpg":"340x227","h_14140246_220.jpg":"220x147","pp_14140246_1280.jpg":"1006x1280","pp_14140246_1024.jpg":"805x1024","pp_14140246_640.jpg":"503x640","pp_14140246_480.jpg":"377x480","pp_14140246_340.jpg":"267x340","pp_14140246_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8021965 Threads: 3 Questions: 1663811768 Slow queries: 4949866 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112094444 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) ) [link] => /vijesti/hrvatska/zupanije-objavljuju-nove-podatke-o-zarazenima-u-gradu-zagrebu-59-novih-slucajeva-zarista-su-klinika-vrapce-i-jedan-samostan-1041873 [printLink] => /vijesti/hrvatska/zupanije-objavljuju-nove-podatke-o-zarazenima-u-gradu-zagrebu-59-novih-slucajeva-zarista-su-klinika-vrapce-i-jedan-samostan-1041873?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 607679 [name] => LOKALNI STOŽERI [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-05-06 13:43:11 [main_article_id] => 0 [alias] => lokalni-stozeri [link] => /tag/lokalni-stozeri ) [1] => stdClass Object ( [id] => 616661 [name] => zaraženi u hrvatskoj [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-09-02 13:08:41 [main_article_id] => 0 [alias] => zarazeni-u-hrvatskoj [link] => /tag/zarazeni-u-hrvatskoj ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => LOKALNI STOŽERI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Županije objavljuju nove podatke o zaraženima: u Gradu Zagrebu 59 novih slučajeva, žarišta su klinika Vrapče i jedan samostan [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-18-04-10-03-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/09/02/14140246.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Saša Burić/Ilustracija/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/09/02/14140246.jpg [title] => Saša Burić/Ilustracija/Cropix ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

U protekla 24 sata u Republici Hrvatskoj imamo 311 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Četiri su osobe preminule, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite, prenosi N1.

Stanje po županijama 2. rujna 2020.:

Splitsko-dalmatinska županija - 79 novih slučajeva zaraze, 3 osobe preminule

Grad Zagreb - 59 novih slučajeva zaraze

Osječko-baranjska županija - 14 novih slučajeva zaraze

Zadarska županija - 11 novih slučajeva zaraze

Brodsko-posavska županija - 11 novih slučajeva zaraze

Istarska županija - 9 novih slučajeva zaraze

Zagrebačka županija - 9 novih slučajeva zaraze

Šibensko-kninska županija - 9 novih slučajeva zaraze

Sisačko-moslavačka županija - 7 novih slučajeva zaraze

Koprivničko-križevačka županija - 6 novih slučajeva zaraze

Vukovarsko-srijemska županija - 5 novih slučajeva zaraze

Varaždinska županija - 4 nova slučaja zaraze

Požeško-slavonska županija - 1 novi slučaj zaraze

Virovitičko-podravska županija - 1 novi slučaj zaraze

Bjelovarsko-bilogorska županija - 1 novi slučaj zaraze

Karlovačka županija - 1 novi slučaj zaraze

Ličko-senjska županija - nema novozaraženih

Karlovačka županija

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji zabilježen je 1 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2.
Od jučer u 12 sati do danas u 12 sati testirano je ukupno 96 osoba, od toga je pristigao 31 nalaz, od kojih je 1 pozitivan (pristiglo 15 nalaza za Karlovac i 16 za Ogulin). Očekuje se još 65 nalaza.
Radi se o zdravstvenom djelatniku (medicinska sestra OB Karlovac). Odmah po zaprimanju nalaza započela je epidemiološka obrada. Za sada su u samoizolaciji 3 doktora medicine, 11 medicinskih sestara i 5 nezdravstvenih djelatnika.
Ukupno su do sada u Karlovačkoj županiji oboljele 174 osobe. U samoizolaciji se nalazi 98 osoba i nisu zabilježena kršenja mjere samoizolacije.
Inspekcija SCZ Karlovac je dana 1. rujna na području grada Karlovca obavila nadzor nad 4 ugostiteljska objekta, 5 trgovačkih radnji, 1 novčarske institucije, 1 pekara. Za sve nadzore su sačinjene bilješke, a za pekarsku radnju izrečeno je usmeno upozorenje, priopćio je županijski stožer.

Osječko-baranjska županija

Sveukupno je, tijekom posljednja 24 sata, u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano 289 osoba od kojih je 14 osoba pozitivno na koronavirus.

Iz Osijeka 9 te iz Antunovca, Belišća, Našica, Petrijevaca i Tenje po jedna osoba. 12 novozaraženih su uglavnom osamnaestogodišnjaci i školske kolegice i kolege koji su zajedno ljetovali u Zadru. Očekuju se nalazi još nekoliko njihovih kolega te bliskih kontakata.

Šibensko-kninska županija

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 9 je osoba pozitivno na koronavirus; pet osoba iz Knina, jedna iz Šibenika i Drniša te dvije osobe koje trenutno borave na području županije od kojih je jedna iz Brodsko-posavske županije a druga strani državljanin, Austrija.

Sedam osoba su kontakti već poznate oboljele osobe, a za dvije osobe epidemiološki izvidi su u tijeku. Većina oboljelih je mlađe životne dobi. U Šibensko-kninskoj županiji trenutno je 84 aktivna slučaja oboljenja od covida-19, od kojih se 8 osoba liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 122 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 380 osoba koji su kontakti već poznatih oboljelih osoba, priopćeno je iz županijskog stožera.

Varaždinska županija

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom.

Riječ je o dvjema mlađim i dvjema starijim ženama koje su bliski kontakti ranije oboljelih osoba, priopćili su iz županijskog stožera civilne zaštite.

Brodsko-posavska županija

U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 11 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (5), grad Nova Gradiška (3) te po 1 osoba u općinama Velika Kopanica, Slavonski Šamac i Gundinci.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 403, dok je broj aktivnih slučajeva 125 (2 aktivne osobe manje u odnosu na jučerašnji dan). Hospitalizirano je 5 osoba (1 osobe manje u odnosu na prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 750 osoba (75 osoba više u odnosu na prethodni dan). U županijskom karantenskom objektu trenutno se nalazi 1 pozitivna osoba, priopćio je županijski stožer.

Grad Zagreb

U Zagrebu je 59 novooboljelih osoba od koronavirusa, izvijestio je u srijedu Stožer civilne zaštite Grada Zagreba.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Sandra Šikić istaknula je da su u protekla 24 sata proveli 396 testiranja te je zabilježeno 59 novih slučajeva Covida-19. 

"Od tih 59 novooboljelih, njih 29 su kontakti sa prethodno oboljelim osobama, od čega imamo dva grupiranja, jedan je psihijatrijska klinika Vrapče gdje je zabilježeno pet slučajeva (jedan djelatnik i četiri pacijenta) i jedan samostan na području Grada Zagreba gdje je zabilježeno  ukupno šest slučajeva", istaknula je Šikić na konferenciji za novinare.

Rekla je i da je za 12 osoba negativna epidemiološka anamneza, za 11 osoba je izvor zaraze izloženost na godišnjem odmoru, njih pet su import iz Bosne i Hercegovine, a za dvije osobe su epidemiološke obrade još uvijek u tijeku.    

Šikić je naglasila i kako su 164 osobe dobile mjeru samoizolacije. Istaknula je i kako je 64 više oporavljenih građana Zagreba.  

Zagrebačka županija

Na području Zagrebačke županije u protekla 24 sata utvrđeno je devet novih slučajeva koronavirusa.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je devet osoba (1 Sveta Nedjelja, 4 Zaprešić, 1 Ivanić-Grad, 1 Sveti Ivan Zelina, 1 Brdovec, 1 Dubravica), a 12 osoba je izliječeno. Od novooboljelih osoba četiri slučaja povezana su s ljetovanjem na obali, dva su kontakti prethodno oboljelih, dok je za tri slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za 39 osoba.

Od početka pandemije evidentirane su 483 osobe s koronavirusom, izliječena je 321 osoba, a 11 ih je preminulo. Trenutno je

Vukovarsko-srijemska županija

 

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je pet novooboljelih osoba pozitivnih na covid-19. Po dvije novooboljele osobe su iz Gunje i Županje, a jedna je iz Vinkovaca. Nema preminulih osoba, priopćio je županijski stožer civilne zaštite. 

 

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost da je nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđeno šest novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a riječ je o četiri osobe s koprivničkog te dvije osobe s đurđevačkog područja. Tri novozaražene osobe su kontakti ranije pozitivnih osoba, a za preostale tri osobe je u tijeku epidemiološka obrada.

Tri osobe proglašene su zdravima, a u ovom trenutku na području županije je ukupno 27 aktivnih slučajeva. U kućnoj samoizolaciji se nalazi 88 osoba. Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 149 slučajeva bolesti covid-19, priopćeno je iz županijskog stožera.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Tijekom jučerašnjeg dana u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na koronavirus je testirana 51 osoba, potvrđen je jedan novi slučaj zaraze, dok se 10 nalaza još čeka.

Novozaražena osoba je s područja grada Bjelovara, a epidemiološka obrada je u tijeku.

Trenutno je na području županije 11 osoba zaraženih koronavirusom, priopćili su iz županije.

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 729 obrađenih testova danas je 79 novooboljelih osoba pozitivno na covid infekciju i to iz Splita 46, Baške Vode 1, Dugopolja 1, Hrvaca 3, Hvara 1, Imotskog 4, Kaštela 2, Lećevice 1, Lovreća 1, Makarske 1, Marine 1, Muća 1, Omiša 1, Sinja 5, Solina 6, Trilja 1, Vrgorca 1 i Zmijavaca 2 osobe.

Od 79 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 22 osobe su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1521 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Virovitičko-podravska županija

U Virovitičko-podravskoj županiji jedna je novozaražena osoba, a riječ je o muškaruc srednje životne dobi s blagim simptomima bolesti, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Zadarska županija

11 je novih slučajeva zaraze koronavirusom na području Zadarske županije. Riječ je o kontaktima sa dosad oboljelim osoba, a novoboljele osobe su sa područja Grada Zadra (4) , Grada Benkovca (1) te općina Sali (2), Bibinje (1), Sv.Filip i Jakov (1), Posedarje (1) i Galovac (1). Svi uzorci testirani jučer u Domu za stare i nemoćne osobe Zadar su negativni, a danas se nastavlja testiranje dijela štićenika i djelatnika.

Tijekom jučerašnjeg dana ukupno je testirano 195 uzoraka, aktivni nadzor provodi se nad 802 osobe, a istekao je za 6375 stanovnika.

Od početka epidemije na području županije oboljelo je 490 osoba, ozdravilo ih je 314 , preminule su 4 osobe, a u ovome trenutku na koronavirus pozitivne su 172 osobe.

U Općoj bolnici u Zadru ukupno je hospitalizirano 18 bolesnika oboljelih od covid-19, 15 bolesnika je na covid 1 odjelu, te 3 bolesnika u covid JIL-u , od kojih jedan na respiratoru. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije, priopćio je županijski stožer.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Saša Burić/Ilustracija/Cropix
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/zupanije-objavljuju-nove-podatke-o-zarazenima-u-gradu-zagrebu-59-novih-slucajeva-zarista-su-klinika-vrapce-i-jedan-samostan-1041873 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=eba74d7a6b8667c9d0d6d5301d2d6f08e269d7a9 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%C5%BDupanije+objavljuju+nove+podatke+o+zara%C5%BEenima%3A+u+Gradu+Zagrebu+59+novih+slu%C4%8Dajeva%2C+%C5%BEari%C5%A1ta+su+klinika+Vrap%C4%8De+i+jedan+samostan&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fzupanije-objavljuju-nove-podatke-o-zarazenima-u-gradu-zagrebu-59-novih-slucajeva-zarista-su-klinika-vrapce-i-jedan-samostan-1041873 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fzupanije-objavljuju-nove-podatke-o-zarazenima-u-gradu-zagrebu-59-novih-slucajeva-zarista-su-klinika-vrapce-i-jedan-samostan-1041873 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => LOKALNI STOŽERI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) )
StoryEditorOCM
HrvatskaLOKALNI STOŽERI

Županije objavljuju nove podatke o zaraženima: u Gradu Zagrebu 59 novih slučajeva, žarišta su klinika Vrapče i jedan samostan

Piše PSD
2. rujna 2020. - 13:08

U protekla 24 sata u Republici Hrvatskoj imamo 311 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Četiri su osobe preminule, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite, prenosi N1.

Stanje po županijama 2. rujna 2020.:

Splitsko-dalmatinska županija - 79 novih slučajeva zaraze, 3 osobe preminule

Grad Zagreb - 59 novih slučajeva zaraze

Osječko-baranjska županija - 14 novih slučajeva zaraze

Zadarska županija - 11 novih slučajeva zaraze

Brodsko-posavska županija - 11 novih slučajeva zaraze

Istarska županija - 9 novih slučajeva zaraze

Zagrebačka županija - 9 novih slučajeva zaraze

Šibensko-kninska županija - 9 novih slučajeva zaraze

Sisačko-moslavačka županija - 7 novih slučajeva zaraze

Koprivničko-križevačka županija - 6 novih slučajeva...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 06:10