StoryEditorOCM
Hrvatskapolupani dončići

Zakon o hrvatskom jeziku zapeo u Saboru, ovo za Hajdaš Dončića nije prosta riječ, ali jest za Jandrokovića

Piše vijesti sd
5. ožujka 2024. - 11:35
Izjava Siniše Hajdaša Dončića o ‘laganom pr*anju građana i svih nas u glavu‘ zasmetala je JandrokovićuDamjan Tadić/Cropix

U Saboru se danas, poslovično žestoko i polemično, raspravlja o jučerašnjoj najavi premijera Andreja Plenkovića o raspuštanju najvišega hrvatskog zakonodavnog tijela.

U tijeku rada došlo je i do rasprave o prostačenju između SDP-ova zastupnika Siniše Hajdaša Dončića i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

"Prije par dana izbjegnuto je nešto što je bilo logično – da se raspusti Sabor. Par dana kasnije njegovo visočansto odlučuje raspisati izbore o čemu ćemo glasati za 7-9 dana, nebitno. Možemo si postaviti pitanje koja je razlika u tih 10, 14 dana ili je to samo lagano pr*anje građana i svih nas u glavu", rekao je Hajdaš Dončić.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković upozorio ga je da ne koristi takve izraze. "Nepristojno je, to je malo previše", rekao mu je Jandroković, prenosi N1.

image

‘Nepristojno je, to je malo previše‘ rekao je Gordan Jandroković SDP-ovu zastupniku

Damjan Tadic/Cropix

Dončiću ništa nije sporno. "Nisam upotrijebio nijednu grubu tiječ, to čak nije ni grubo, mogu ja biti grublji. Radi se o tome da imam svoj pogled na vokabular, vama dozvoljavam da imate svoj vokabular", uzvratio je Dončić Jandrokoviću rekavši da to za njega nije prosta riječ.

Očito u arbitriranju o ovakvim slučajevima ne pomaže ni Zakon o hrvatskom jeziku koji je nedavno potvrdio baš Sabor.

image

Siniša Hajdaš Dončić i Gordan Jandroković u žaru ‘jezikoslovne rasprave‘

Damjan Tadić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 03:44