StoryEditor
Hrvatskaprva konferencija

Zaključak iz Lazareta: Imamo ozbiljnu perspektivu postati ‘zemlja broj 1‘ u svijetu za digitalne nomade

Piše PSD
22. listopada 2020. - 13:52
„Imamo ozbiljnu perspektivu postati 'zemlja broj 1' u svijetu za digitalne nomade“

Prva konferencija o digitalnim nomadima u Hrvatskoj održana je 17. i 18. listopada u Lazaretima. Grad Dubrovnik ovom je konferencijom otvorio vrata novoj mogućnosti razvoja turizma. U vrijeme globalne pandemije rastući broj ljudi u svijetu svoj posao obavlja isključivo online. Hrvatska ima ozbiljnu perspektivu postati zemlja broj 1 u svijetu za digitalne nomade, zaključak je dvodnevne konferencije.

''Dubrovnik je po mnogo čemu idealno mjesto za digitalne nomade i dalje ulažemo u poboljšanje infrastrukture, u bolji internet. Želimo se okrenuti novim oblicima turizma, kao što su digitalno nomadstvo i filmska industrija“, rekao je gradonačelnik Franković u svom izlaganju i najavio novu konferenciju u travnju iduće godine, kada će se predstaviti gradska rješenja upravo za ovo tržište. Direktorica Turističke zajednice Ana Hrnić istaknula je da se ovaj vid turizma savršeno uklapa u viđenje turizma Dubrovnika u budućnosti te je ujedno prilika za zaokret u trenucima krize.

Upravo život, odnosno specifični „lifestyle“ i sigurno okruženje za ugodan život istaknuo je kao najvažnije značajke i prednosti Hrvatske u ovoj priči urednik portala na engleskom jeziku Total Croatia News Paul Bradbury. Isto tako, naglasio je važnost informiranja lokalnog stanovništva o tome tko su i što trebaju digitalni nomadi i koliko lokalna zajednica može imati koristi od takvog oblika turizma.

Jedan od govornika bio je Nizozemac Jan de Jong, koji već 14 godina živi u Hrvatskoj, gdje je osnovao i vrlo uspješan posao. Inicijator je uvođenja viza za digitalne nomade u Hrvatskoj. Organizatori konferencije su Total Croatia News, Saltwater, Grad Dubrovnik i Turistička zajednica Grada Dubrovnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. studeni 2020 04:04