StoryEditorOCM
HrvatskaPODLEGAO OZLJEDAMA

Umro muškarac koji se zapalio na Markovom trgu

Piše vijesti sd
11. lipnja 2024. - 21:58

Muškarac koji se jutros polio benzinom i samozapalio tijekom večeri je preminuo, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Muška osoba koja se danas samozapalila na Markovom trgu bila je zbrinuta na Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u jedinici intenzivnog liječenja. Liječnici su ranije tijekom večeri priopćili da je i dalje u životnoj opasnosti s obzirom na opseg i težinu zadobivenih ozljeda.

Pojasniili su kako je bila riječ o opeklinama četvrtog stupnja te zahvaćenosti cijele površine tijela.

Jutros u 9,37 sati policija je dobila dojavu da se jedna osoba zapalila na Markovu trgu, gdje se nalaze Hrvatski sabor i zgrada Vlade. Zapalio se izvan ograde koja okružuje Markov trg, nakon čega je prevezen u Kliniku za traumatologiju.

U tom trenutku premijer Andrej Plenković bio je na sastanku u Vladi. "Čim je obaviješten, predsjednik Vlade i ministri financija i gospodarstva, odmah su izišli ispred zgrade Banskih dvora na mjesto nesreće kako bi vidjeli što se dogodilo, dok je liječnica iz obližnje ordinacije već pružala prvu pomoć unesrećenome", priopćio je jutros vladin glasnogovornik Marko Milić.

Nešto kasnije, na konferenciji za novinare premijer Plenković je, među ostalim, izrazio žaljenje obitelji stradalog muškarca poručivši kako očekuje da nadležne službe, koje su odmah reagirale, o tom događaju i dalje izvješćuju javnost.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 13:07