StoryEditorOCM
Hrvatskarazličita mišljenja

Radman izjavio da, unatoč Covidu, imamo manje preminulih nego lani, a demografi mu odgovaraju: Na kraju se mrtvi broje! Tada bi ih trebalo biti više

23. listopada 2020. - 21:44
Podaci o višku mortaliteta u Europi ne obrađuju se kako se to radi kod nas, jer oni uzimaju prosjek zadnje četiri godine. Ti podaci sumarno pokazuju 170 tisuća više umrlih u razdoblju od ožujka do lipnja  Ilustracija/AFP

Val podijeljenih mišljenja koja se vežu uz eventualno rigoroznije antikorona mjere potpirio je akademik Miroslav Radman, koji je u "RTL Direktu" naveo da u ovom dijelu godine imamo 967 manje smrti u odnosu na isto razdoblje lani.

Citirao je podatke Državnog zavoda za statistiku, navodeći kako se čovjek zdravim razumom potom pita gdje je tu tako strašan problem. Vodeći se podacima meritorne ustanove, čak se zapitao i zašto je COVID-19 postao takva zvijezda, "celebrity", kada imamo manje smrtnih slučajeva nego u isto doba prošle godine.

Statistika precizno navodi da je u razdoblju od siječnja do kolovoza ove godine uistinu zabilježeno 967 manje smrti u odnosu na 2019. Ali stoji i ovo: kolovoz 2020. godine ima 132 smrtna slučaja više u odnosu na isti mjesec 2019.

Vitalna statis...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 07:52