StoryEditorOCM
HrvatskaOPLEO ŽESTOKO

Puhovski: ‘Domovinski pokret? Pa oni su loš vic, imaju dva-tri pismena čovjeka. A SDP je gori od...‘

Piše vijesti sd
7. lipnja 2024. - 14:34

Politički analitičar Žarko Puhovski je u N1 Studiju uživo komentirao politička zbivanja u Hrvatskoj, pa tako i izbore za Europski parlament.

Pritom smatra da HDZ demotivira svoje birače da izađu na birališta.

“U HDZ-u o sebi govore kao o pobjednicima, time demotiviraju svoje birače da izađu na izbore, a veliki će problem biti niska izlaznost. To ima svoje posljedice i među njihovim biračima jer će misliti da nema potrebe da izlaze na izbore.

Ovi mandati su sigurni: HDZ dobiva 5, SDP 3, a Možemo 1. Postoje tri mandata mogu biti svakome. U svakom slučaju, po mom shvaćanju SDP odlično prolazi s obzirom na katastrofu koju su doživjeli na parlamentarnim izborima.

DP gubi dvadesetak posto, što je logično, jer su pogazili obećanje. Doista je čudno koliko tvrdoglavu biračku potporu ima SDP, jer i nakon neuspjeha ostaju uz njih. Očekivao sam da će proći lošije, tri mandata bi bila jako dobar rezultat, ako se dogode 4 to je spektakularan uspjeh.

SDP ima najjaču ekipu, ali nema najjaču stranku. HDZ ima najjaču stranku, ali nema najjaču ekipu. Ipak se više glasa za stranku nego za ekipu”, rekao je Puhovski.

Osvrnuo se i na Domovinski pokret i Stjepu Bartulicu.

“Oni doista imaju dva ili tri pismena čovjeka u tom DP-u. Imaju predsjednika koji ne razlikuje imputirati i amputirati. To je loš vic. Uzeli su Bartulicu kao intelektualca među njima, koji je zadrt, ali koji je čovjek sa svjetonazorskom pozicijom. Većina ljudi u DP-u ne bi znali da su desničari da im drugi nisu rekli.”

Na kraju je komentirao treba li Peđa Grbin dati ostavku na čeku SDP-a.

“Peđi Grbinu je bilo vrijeme da ode onog časa kad ga je Milanović pregazio pred Državnim arhivom i kad je raspisao da on bude kandidat, a da nisu poništili odluku da Grbin bude mandatar. Oni se ponašaju gore nego vatrogasno društvo u zadnjem selu u Hrvatskoj. Milanović je pregazio statut, bio je dio zločinačke organizacije koja je teško povrijedila Ustav i još je doživio poraz. Najružnije je što su ugrozilo ono bitno što je upravo SDP učinio u Hrvatskoj 200. promjenom ustava. 

Htjeli su nas vratiti u bespuća Tuđmanove zbiljnosti u kojima bi predsjednik države bio politički aktivist koji kontrolira sve koji mu se sviđaju ili ne sviđaju. Sve je to Grbin progutao i takav ne treba biti predsjednik stranke”, kazao je Puhovski za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 13:06