StoryEditorOCM
Hrvatskastanje u prometu

Nervoza i kaos na autocesti prema moru: kolona je duga skoro 10 kilometara, čitatelji šalju snimke

Piše L.G./JL
22. lipnja 2024. - 12:52

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, osobito na autocestama A1 Zagreb-Ploče-Karamatići, A2 Zagreb-Macelj, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Rijeka, zagrebačkoj obilaznici, staroj Karlovačkoj cesti te na ulasku u Hrvatsku kod Maclja. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, objavio je u subotu prijepodne Hrvatski autoklub (HAK), a prenosi Jutarnji.

Na dionici A1 Zagreb-Ploče-Karamatići pojačan je promet pred naplatom Lučko u smjeru mora, a usporeno, uz povremene zastoje u koloni, vozi se i između čvorova Lučko i Bosiljevo u smjeru mora.

Zbog prometne nesreće na 169. kilometru između čvorova Perušić i Otočac u smjeru Zagreba vozi se usporeno po dva prometna traka.

Na A2 Zagreb-Macelj, pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba, kolona je oko 1,5 km i nastavlja se u Sloveniju. U zoni radova između čvorova Sveti Križ Začretje i Zabok u smjeru Zagreba kolona je oko 3 km.

Na A3 Bregana-Lipovac, uključujući zagrebačku obilaznicu, između čvorova Buzin i Lučko u smjeru mora (NP Lučko) vozi se usporeno uz povremene zastoje u koloni dugoj oko 9 km. Između čvorova Zagreb zapad i Lučko u smjeru mora (NP Lučko) kolona je duga oko 5 km.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, zbog povećane gustoće prometa i kolone vozila u pokretu, uz povremene zastoje između tunela Tuhobić i čvora Oštrovica u smjeru Rijeke, povremeno se prekida promet kroz tunel Hrasten.

Što se tiče dionice A7 Rupa-Križišće, između odmorišta Vrata Jadrana Jug i čvora Rijeka zapad u smjeru Križišća (18.+300 km) dogodila se prometna nesreća, zbog koje se vozi jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine 40 km/h.

Kolona između tunela Burlica i čvora Šmrika u smjeru Križišća duga je oko 4 km, a povremeno se prekida i promet kroz tunel Burlica. Preporuka za vozače u smjeru Krka je izlaz na čvoru Hreljin.

Na Istarskom ipsilonu vozi se usporeno, u koloni na pojedinim dionicama, osobito u smjeru Kaštela i Plovanije te pred tunelom Učka u smjeru Rijeke.

Na Državnoj cesti DC1 promet je također vrlo gust, a između Zagreba i Jastrebarskog u smjeru mora povremeno se vozi u koloni.

Usporeno i u koloni prometuje se i na Krčkom mostu (DC102) u smjeru otoka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 12:52