StoryEditorOCM
Hrvatskaorkanska bura

Ne može se na otok, ni s otoka: jak vjetar zatvorio Paški most, trajektna linija u prekidu

Piše VIJESTI SD
29. rujna 2024. - 09:42

Trenutno nije moguće doći s kopna na otok Pag niti s Paga prema kopnu, most je zatvoren, a trajektna linija u prekidu. Prema meteo-prognozi olujni i orkanski udari bure u priobalju su mogući cijeli dan, a slabljenje se očekuje tek u ponedjeljak sredinom dana, izvijestili su u iz Hrvatskog auto-kluba u nedjelju.

U prekidu su: trajektne linije Prizna-Žigljen, Stinica-Mišnjak, Sućuraj-Drvenik i Sumartin-Makarska i katamaranska linija 9604 Split-Hvar-Vela Luka-Ubli.

Za sav promet otvoreni su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb, Krčki most, državna cesta DC1 (osim zone radova u Vrlici). Most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku.

Zbog vjetra za sav promet zatvoreni su: dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak samo za osobna vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27, dok je za ostale skupine obilazak preko Benkovca, Kistanja i Knina-DC56-DC59 i Paški most te državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Mogući odroni

Samo za osobna vozila otvoreni su: državna cesta DC27 Gračac-Obrovac,dionica Jadranske magistrale Karlobag-Sveta Marija Magdalena (DC8).

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila): na Jadranskoj magistrali na dionici Bakar-Novi Vinodolski (DC8), DC99 čvor Križišće-Križišće i LC58107 Kraljevica-čvor Križišće; na dionici Jadranske magistrale Novi Vinodolski-Karlobag dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina)

U priobalju puše jaka bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. Zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku. Mogući su odroni. Vozačima iz HAK-a savjetuju da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Prekinut je promet preko GP Požane (kod Buzeta), zbog prometne nesreće u Republici Sloveniji. Vozila se preusmjeravaju na susjedne granične prijelaze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2024 09:44