StoryEditorOCM
Hrvatskanjegova strana priče

Napokon se oglasio Filipovićev savjetnik: Ovo je akcija koju su dugo pripremali, ‘upregnuti‘ su mnogi...

Piše Vijesti SD
14. prosinca 2023. - 10:19

Jurica Lovrinčević, bivši savjetnik bivšeg ministra Davora Filipovića, jedan je od aktera afere Mreža i čekalo se što će reći u svoju obranu nakon svega što se saznalo posljednjih dana. Napokon se oglasio, javlja N1.

Na LinkedInu je ustvrdio da se radi o koordiniranom napadu i hrpi laži. Prenosimo u cijelosti sve što je napisao.

“Osnova svake propagande je zamotati zrno istine u hrpu laži koje odgovaraju nečijem interesu. Ovo je operacija u koju je, vidim, upregnuto mnoštvo medijskih kuća i pojedinaca koji se jako trude od hrpe laži stvoriti “”istinu”” za jednokratnu upotrebu. S obzirom na širinu, žestinu i koordinaciju ovog napada jasno je da su se dugo pripremali za ovo.

Krenimo od e-maila koji se spominje, a koji ovdje vidite u izvornom obliku.

E-mail je upućen meni i Davoru Šternu, a medijska operacija gura priču o “Jurici i Davoru” (Filipoviću).

E-mail postoji.

E-mail nema veze s Davorom Filipovićem.

E-mail je obavijest mađarskog energetičara te osobnog prijatelja Davora Šterna kojom mene i njega obavještava o napisima u mađarskom tisku.

Ovaj e-mail i način na koji se njime manipulira samo je kap u moru ove propagandno-obavještajne operacije koja ima cilj zaštititi ogromni privatni interes na štetu hrvatske države.

Stoga sve što će uslijediti iz tog smjera gledajte s rezervom jer istina često nije ono što vam se servira.”

Lovrinčević se ovom objavom zapravo referira na tekst portala 24 sata, a u kojem piše kako "neslužbeni izvori guraju tezu da su Lovrinčević i Filipović surađivali s oporbenim Mostom kako bi bacali klipove pod noge PPD-u Pavla Vujnovca, a u korist mađarskih energetskih interesa. I to prvenstveno MOL-a, koji je suvlasnik Ine, te njegovih tvrtki za trgovinu plinom".

Potom se u tekstu spominje i e-mail o kojem govori Lovrinčević, a u kojem Lovrinčeviću stiže obavijest o kazni PPD-u u Mađarskoj, prije njene službene objave. Izvor iz Mađarske obraća se u mailu s “Jurica i Davor” pa potom piše da im javlja kako će “sutra ili uskoro” PPD dobiti tešku kaznu u Mađarskoj jer je dokazano da su “manipulirali prekograničnim kapacitetima” na granici Austrije i Mađarske u siječnju 2022.

- Prema mojem privatnome mišljenju, kazna će uništiti PPD. Hvala - piše netko iz Mađarske na engleskom jeziku.

Portal 24 sata zaključio je da je "Davor" iz e-maila zapravo Davor Filipović, bivši ministar, dok Lovrinčević sad piše da se zapravo radi o Davoru Šternu, bivšem članu Nadzornog odbora Ine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 08:03