StoryEditorOCM
Hrvatskatajni susreti

Nakon fotografije iz Esplanade, javio se Kovačević: ‘Znam tko me slikao sa Zmajlovićem! Odakle mu pravo?!‘

Piše JL
22. ožujka 2024. - 12:28

Nakon što je Jutarnji u četvrtak navečer objavio fotografiju na kojoj se vidi kako u zagrebačkom hotelu Esplanade USKOK-ov optuženik i bivši čelnik JANAF-a Dragan Kovačević pije kavu s Mihaelom Zmajlovićem, bivšim Milanovićevim ministrom i nositeljem liste SDP-ove koalicije, javio se i sam Kovačević.

Podsjećamo, na fotografiju je prvi reagirao Mihael Zmajlović, kazavši kako je susret bio slučajan.

"Mihaela Zmajlovića poznajem više od 20 godina stoga uz potvrdu da je do susreta došlo pitam zašto je naš susret vijest od nacionalnog značaja i važna za javnost i još više zašto se naš susret stavlja u negativni kontekst s insinuacijom da Mihael Zmajlović time čini upitan potez. Odgovor pronalazim isključivo u nanošenju političke štete", rekao je Kovačević, a prenosi RTL Danas.

Potom je dao detalje o njihovom susretu.

"Istina je da nas je u zatvorenom prostoru, koji se stoga ne može definirati kao javni prostor, neovlašteno fotografirao Mladen Bajić - onaj notorni tužitelj koji i dalje neovlašteno parkira na parkiralište DORH-a iako je navodno umirovljen, te takozvani politički analitičar Jerko Trogrlić. Oni su naime bili jedini posjetitelji bistroa u vrijeme susreta, što može potvrditi i osoblje bistroa. O čemu su oni razgovarali ne znam ali znam da kada su se razišli - dakle čovjek koji još aktivno participira u DORH-u i notorni Trogrlić, da je taj isti Trogrlić odmah sjeo za stol s jednim bivšim HDZ-ovim ministrom koji je USKOK-ov optuženik. Da je riječ o ‘slučajnom susretu‘ ne bi se dalo zaključiti, a činjenica da se Trogrlić koji se usko povezuje s HDZ-om nalazi prvo s Bajićem pa neposredno potom s bivšim ministrom, USKOK-ovim optuženikom iz redova HDZ-a, dovoljno je jaka indikacija da je bila riječ o zanimljivim sastancima. Usput i neovlašteno fotografiraju i ljude u zatvorenom prostoru bistroa."

Na Kovačevićeve navode za RTL Danas reagirao je i Mladen Bajić.

"To su čiste gluposti. Ja te likove niti ne poznajem. S Trogrlićem sam se našao, njih nisam niti vidio. Zašto bih ja njih slikao? To su gluposti."

Trogrlić, pak, kaže da je vidio Zmajlovića. "Pogledi su nam se susreli na odlasku, ali zašto bi itko od nas njih slikao?", rekao je i potvrdio da je bio na kavi s Bajićem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 23:24