StoryEditorOCM
Hrvatskabrzo triježnjenje

Mortus pijan vozio u suprotnom smjeru, pa skrivio prometnu. Policija mu naplatila prijevoz do pritvora!

Piše Vijesti SD
22. svibnja 2024. - 11:56

Miroslav je iza ponoći mortus pijan vozio u suprotnom smjeru te je skrivio prometnu nesreću.

Policajci koji su po dojavi odmah upućeni na mjesto nesreće kažu kako su ga tamo zatekli pokraj automobila, opela vectre na kojoj je pokušavao popraviti branik koji je visio. Napuhao je više od 3 promila.

Prema ovotjednoj presudi koja je u posjedu portala Danica, Miroslav (43) je u lipnju lani oko pola sata iza ponoći upravljao vectrom jednosmjernom Ulicom Fausta Vrančića u Bjelovaru, i to u suprotnom smjeru. Pritom je udario u corsu koja je bila parkirana uz rub kolnika.

No, to nije sve. Njegova vectra bila je neregistrirana, a vozačka dozvola bila mu je oduzeta još u travnju 2021. jer se nije podvrgnuo izvanrednom zdravstvenom pregledu.

Kazna 3320 eura

Policajci su svjedočili kako je napuhao više od 3 promila, što umanjeno za granicu dopuštene pogreške iznosi 2,75 promila.

Sutkinja ga je kaznila s ukupno 3320 eura, a mora platiti i 77 eura troškova prekršajnog postupka. Zanimljivo je koje sve troškove Miroslav mora podmiriti.

“Okrivljenik je obvezan platiti trošak prekršajnog postupka 20 eura, trošak alkotesta 11 eura, trošak izrade skice mjesta prometne nesreće 27 eura, izradu fotoelaborata prometne nesreće 16 eura te troškove prijevoza službenim vozilom 3,3 eura“, ističe se u presudi.

Policajci su mu, dakle, naplatili to što su ga te noći morali prevesti do policijske postaje gdje je uhićen i zadržan u pritvoru na triježnjenju: “Okrivljenik je smješten u posebnu prostoriju u 2.10 sati i smještaj je trajao do 10.40 sati“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 21:08