StoryEditorOCM
Hrvatskasmrt na gradilištu

Mladi Hrvat (22) tragično stradao u Njemačkoj danas će biti pokopan u rodnom gradu. Još se istražuje tko je kriv

Piše Vijesti SD
5. rujna 2024. - 14:12

Njemački istražitelji još ne otkrivaju točne razloge koji su doveli do teške nesreće tijekom radova na starom mostu preko rijeke Rajne u Leverkusenu u kojoj je poginuo 22-godišnji građevinski radnik iz Slavonskog Broda, dvojica radnika su zadobila po život opasne ozljede, a četiri osobe su lakše ozlijeđene, javlja Fenix-magazin.

Nesreća se dogodila prošlog četvrtka (29. kolovoza) ujutro oko 8 sati, a kako prenosi Rheinische Post izjavu glasnogovornice ureda javnog tužitelja u Kölnu, uzrok teške nesreće još nije poznat.

- Istraga o nesreći i smrti 22-godišnjaka je u tijeku i usredotočena je na pitanje postoje li konkretni dokazi o kaznenoj odgovornosti i nemaru treće strane, rekla je glasnogovornica. Također je kazala kako se istrage provode u svim smjerovima.

RP prenosi i izjavu vatrogasaca, koji su bili na mjesto nesreće te kazali kako se „potporno uže pokidalo i palo na građevinsku dizalicu, čiji teški metalni dijelovi su onda pali i urušili dio potporne skele na mostu“.

Tragičnoj nesreći je prema pisanju RP-a svjedočilo 25 radnika kojima je nakon izvlačenja sa mjesta nesreće pružena potrebna liječnička pomoć, dok su ozlijeđeni prevezeni u bolnicu.

Prije nego što policija započne istragu, mjesto nesreće je bilo osigurano, a promet autocestom A1 koja prolazi iznad mosta je bio zaustavljen na više od sat vremena.

Plus portal iz Slavonskog broda piše kako je tijelo poginulog 22-godišnjeg Ivana Kopića iz slavonskobrodskog naselja Podvinje nakon obdukcije prevezeno u njegov rodni Slavonski Brod, gdje će danas, 5. rujna u 14 sati biti i pokopano na mjesnom groblju u Podvinju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:49