StoryEditorOCM
Hrvatskarascjep se širi

Mario Radić o Bartulici i Ferrariju: Ta priča jednostavno je neobranjiva, posebno kad se zna tko je to organizirao

Piše Nikola Patković/ JL
12. lipnja 2024. - 14:07
 Mario Radić: Mislim da bi bartulica sam trebao izaći i pred javnost te reći sve što ima o ovom slučajuDamjan Tadić/Cropix

"Apsolutno je neprihvatljivo i neprimjereno što se Stjepo Bartulica našao u društvu u kojem se našao u izbornoj noći i vozio u Ferrariju. Iako je meni objašnjeno da ni on sam nije bio svjestan s kime se vozi, ova situacija se ne može braniti i vrh DP-a je u tom smislu jedinstven," rekao nam je Mario Radić, zamjenik predsjednika DP-a na temu vožnje njihovog novoizabranog eurozastupnika Stjepe Bartulice u Ferrariju i s ljudima s policijskim dosjeima i presudama za ozbiljna kaznena djela, piše Jutarnji list.

 

image

U Domovinskom pokretu ne smiruju se reakcije na Stjepu Bartulicu i njegovu vožnju u Ferrariju u nebiranom društvu

 

Damir Krajač/Cropix

Nakon što je Ivan Penava, predsjednik DP-a jasno i nedvosmisleno osudio Bartuličino ponašanje te istaknuo kako od njega očekuje odgovore na brojna pitanja, ali i indirektno u tom smislu prozvao svog zamjenika u vrhu stranke Radića, dodatno se pojačao dojam kako su između njih dvojice popucale niti. Podsjetimo, odgovarajući na pitanje novinarke Z1 televizije na koga je konkretno mislio kada je govorio o tome da ih netko možda namjerno sabotira, predsjednik DP-a je rekao:

- Budući da ste vi sa Z1 televizije, imam osjećaj da se osjećate prozvanima iz aspekta ove ekipe koja je u pozadini ... Tako da pozdravite ekipu! - rekao je Penava više nego očito aludirajući da iza napada na njega stoji TV voditelj Velimir Bujanec, ali i zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić koji je rado viđen gost u Bujančevoj emisiji.

image

Prema mojim informacijama te ljude je organizirao Velimir Bujanec i ponavljam, to je neprihvatljivo i ja ne mogu stati iza takvog ponašanja, istaknuo je Mario Radić

Goran Mehkek/Cropix

- Penava i ja bili smo u utorak zajedno cijeli dan na pregovorima u Vladi. Činjenica jest da sam ja želio da se cijela ova priča oko Ferrarija i Bartulice smiri, međutim nakon što smo doznali tko su ljudi koji su bili s njim u toj situaciji, ta je priča ušla u sferu neobranjivosti i ja se slažem sa svime što je Penava rekao na pressici. Prema mojim informacijama te ljude je organizirao Velimir Bujanec i ponavljam, to je neprihvatljivo i ja ne mogu stati iza takvog ponašanja – istaknuo je Radić. S Bartulicom, veli, nije uspio razgovarati.

- Nisam pričao s njim, ali preneseno mi je kako ni on sam nije bio svjestan s kime se vozi. No, to naravno nije normalno i mislim da bi on sam trebao, osim na stranačkim tijelima, izaći i pred javnost te reći sve što ima o ovom slučaju. Što se tiče njegovog položaja u stranci i mandata u Europskom parlamentu, očekujem da sjednemo i razgovaramo, da vidimo što ćemo dalje – poručio je Radić.

image

 Mario Radić i Stjepo Bartulica u vrijeme zajedništva

Tomislav Kristo/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 15:28