StoryEditorOCM
Hrvatskaprognoza

Malo kiše moglo bi pasti sa srijede na četvrtak, pa i pokoji neverin, no prema vikendu se vraćamo u vrućine

Piše Vijesti sd
3. srpnja 2024. - 08:41

U nastavku tjedna bit će prvo promjenjivo oblačno, a od vikenda većinom sunčano. Neće biti posve stabilno. Malo kiše osobito bi moglo pasti sa srijede na četvrtak, a mogućnost za kraći popodnevni pljusak s grmljavinom postoji sve do srijede, pogotovo na zapadu i u gorju. Ipak, vrijeme će većinom biti dovoljno stabilno za brojne radove na otvorenom, unatoč porastu temperature - ne pretjerano vruće.

Na Jadranu prema vikendu treba računati na povratak dnevne vrućine uobičajene za srpanj. Prevladavat će sunčano, osobito u Dalmaciji. Na sjevernom dijelu uz povremeno više oblaka moguće je malo kiše, a tijekom popodneva i poneki lokalni pljusak. Mjestimice jaka bura oslabjet će do četvrtka, piše HRT.

Danas će se plitki centar niskog tlaka u našoj blizini popunjavati, atmosfera će biti stabilnija iako ne posve stabilna i jačat će utjecaj ogranka anticiklone sa zapada. U Slavoniji, Baranji i Srijemu prijepodne će biti većinom sunčano, poslijepodne uz slab razvoj oblaka, ali uglavnom suho.
image
HRT screenshot

Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar i temperatura će biti slična jučerašnjoj, najviše oko 25. U središnjim predjelima bit će promjenjivo oblačno, sa sunčanim razdobljima. Može pasti i malo kiše, osobito uz granicu sa Slovenijom. Vjetar uglavnom slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

U Dalmaciji će biti većinom sunčano, osobito poslijepodne duž obale i na otocima, dok će u unutrašnjosti biti slabog razvoja oblaka. Bura će na udare biti olujna, popodne će malo oslabjeti i ponegdje okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 12 u unutrašnjosti do 20-ak duž obale, a najviša dnevna od 26 do 30.

Na krajnjem jugu pretežno sunčano, popodne prema unutrašnjosti uz slab razvoj oblaka. Puhat će jaka bura s povremeno olujnim udarima, a poslijepodne i sjeverozapadni i zapadni vjetar. Najviša temperatura bit će oko 28 stupnjeva.

image
HRT screenshot

Na kopnu i u četvrtak ujutro nekima svježe, prema sve sunčanijem vikendu postupno toplije. U subotu s južnim vjetrom ponegdje opet vruće. Neće biti posve stabilno, ali također ni rijetki popodnevni pljuskovi neće biti posebno izraženi. Mjestimične slabe kiše bit će ponajviše u oblačnijem prvom dijelu četvrtka.

Na moru sunčano i većini ugodno toplo, osobito u Dalmaciji. Na sjevernom dijelu može biti lokalnih pljuskova. Bura će oslabjeti, a od četvrtka će puhati povremeno umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar.

Dakle, idemo prema sve stabilnijem vremenu. Ipak, treba računati na mogućnost za malo kiše ili poneki pljusak,navodi HRT.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 08:42