StoryEditorOCM
Hrvatskavršnjačko nasilje

Majka učenika pretučenog u školi: ‘Dokle da šutimo i trpimo? Zašto moje dijete ispašta za njegove frustracije?‘

Piše Mirela Lilek/ JL
23. svibnja 2024. - 15:41

U jednoj od zagrebačkih osnovnih škola zabilježen je incident vezan uz vršnjačko nasilje. Majka učenika koji je, kako tvrdi, u srijedu tijekom školskog odmora zadobio tjelesne ozljede, osvrnula se u svom statusu na situaciju, piše Jutarnji list.

"Pošalješ dijete u odgojno-obrazovnu ustanovu, s nultom tolerancijom na nasilje u svakom pogledu te riječi, misliš da je zaštićen u toj ustanovi… Usađuješ mu ljubav i empatiju prema prijateljima i donekle pokušavaš shvatiti ‘problematičnog‘ dječaka iz disfunkcionalne obitelji koji se u 6 dugih godina nije adaptirao na adekvatan način u razred, da bi moje dijete ispaštalo za njegove frustracije koje nosi u školu! Dokle da trpimo i šutimo? Sankcija: ukor - mrtvo slovo na papiru!", navela je majka.

Za učenika koji je nasrnuo na njezina sina navodi kako već ima pedagošku mjeru ukora.

Žrtva kod psihologa, zlostavljač u nove pohode

Potvrdila je da je po dijete došla u školu i odvela ga na pregled u zagrebačku bolnicu, a fotografiju ozljede na njegovim leđima objavila je na Facebooku, među ostalim uz pitanje – "Do kad da roditelji šalju svoju djecu u druge razrede i druge škole, posjećuju psihologe - da bi zlostavljačima ostavili prostora za daljnja napredovanja u svojim naumima, u svojim razredima koje ne mijenjaju ni po sili zakona, a ni silama kumskih i rodbinskih zakona?!".

Zahvalila je dječaku iz razreda koji je jedini pomogao njezinu sinu, dok ih je petero gledalo nasilje u zatvorenom wc-u škole.

Komentar događaja zatražili smo od ravnateljice škole.

"Odmah po navedenom događaju, postupili smo po protokolima, obavijestili roditelje i sve nadležne institucije, a učeniku ćemo, sukladno Pravilniku o kriterijima za izricanje pedagoških mjera, izreći odgovarajuću pedagošku mjeru", odgovorila je ravnateljica (podaci u redakciji Jutarnjeg lista), uz navod: - Naša škola mjesto je nulte tolerancije na nasilje, redovito radimo na preventivnim aktivnostima, uključeni smo u građanski odgoj i obrazovanje (ZAG) te za ovakvo ponašanje u našoj školi nema mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 05:46