StoryEditor
Hrvatskasinjani u saboru

Jandroković: Sinjska alka manifestacija je nacionalne vrijednosti, ali i svjetskog značenja, zato i jest na listi UNESCO-a

Piše hina
26. svibnja 2021. - 13:40

Predsjednik Sabora Jandroković primio je u srijedu izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj koje je predvodio predsjednik VAD-a Stipe Jukić i iskazao punu potporu Sabora VAD-u i organizaciji Sinjske alke, manifestacije od nacionalne vrijednosti, koja će se održati 8. kolovoza.

"Uz zahvalu na kontinuiranoj podršci predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića ovoj tradicionalnoj povijesno-kulturnoj manifestaciji, izaslanstvo je izvijestilo o pripremama za predstojeće viteško alkarsko natjecanje", priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora.

Izaslanstvo Viteškog alkarskog društva (VAD) uputilo je i poziv za sudjelovanjem predsjednika Hrvatskog sabora na ovogodišnjoj, 306. Sinjskoj alki, koja će se održati 8. kolovoza u Sinju.

Jandroković je iskazao punu potporu Viteškom alkarskom društvu Sinj i organizaciji ove manifestacije od nacionalne vrijednosti, koja promiče hrvatske tradicijske običaje, nacionalni identitet i bogatu kulturno-povijesnu baštinu. Uvrštenjem na Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva UNESCO-a, Sinjska alka postala je i kulturna manifestacija od svjetskoga značenja, rekao je.

Jandroković je, uz zahvalu na pozivu potvrdio svoj dolazak na Sinjsku alku, navodi se u priopćenju.

U izaslanstvu Viteškog alkarskog društva na sastanku s predsjednikom Sabora sudjelovali su i zamjenik predsjednika Viteškog alkarskog društva Sinj Dinko Bošnjak, gvardijan i upravitelj Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Ante Čovo, alajčauš Ivica Filipović Grčić i arambaša Ivo Vukasović, te gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac.

item - id = 1101428
related id = 0 -> 1121287
related id = 1 -> 1119610
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2021 04:45