StoryEditorOCM
Hrvatskabez prava na šutnju

Jadranka Kosor komentirala incidente na koncertu u Imotskom: ‘Predsjednički kandidati se moraju izjasniti‘

Piše Vijesti sd
7. kolovoza 2024. - 20:30

Neugodni prizori s veličanjem ustaškog režima i nacističkim pozdravima publike na sinoćnjem koncertu M. P. Thompsona, Mate Bulića i Dražena Zečića na stadionu u Imotskom izazivaju reakcije na hrvatskoj političkoj sceni.

O događanjima oko koncerta na Facebooku već se očitovao predsjednik Zoran Milanović.

"Žalosno je gledati kako pojedinci i grupe nepromišljeno i za Hrvatsku štetno opet bacaju u sjenu junake Domovinskog rata kojima se divimo, a promoviraju one prodavače hrvatske zemlje iz daleke prošlosti kojih se moramo sramiti”, naveo je među ostalim Milanović.

Milanović: Kaznite ustaševanje u Imotskom, baca se ljaga na veličanstvenu ‘Oluju‘. NDH nema veze s Hrvatskom!

Incident je na X-u komentirala i Jadranka Kosor, bivša premijerka bivša HDZ-ovka.

"Da, da. I događaji u Imotskom dokazuju koliko je pogubno bilo uvođenje protuustavnih ‘dvostrukih konotacija‘ zloglasnog pozdrava koje je promovirao AP.

PRH se izjasnio. Očekuje se to i od drugih kandidata. Jer se radi o Ustavu RH i njegovu kršenju", napisala je Jadranka Kosor.

Očekuju se reakcije predsjedničkih kandidata i "kandidata", od Dragana Primorca, Marije Selak Raspudić pa do ostalih. Ako neće sada i o ovoj temi, kada će i na što uopće reagirati?

image

 Zoran Milanović i Jadranka Kosor izjasnili su se o događanjima u Imotskom bez dvostrukih konotacija, ostale predsjedničke kandidate još se čeka

Željko Puhovski/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 07:25